Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

  • Solaris

    Glasovi: 238 95,2%
  • BMC

    Glasovi: 12 4,8%

  • Ukupno glasača
    250
Vozio sam se juče i nisam oduševljen, plastikaner sedišta bez tapacirunga jer GSP ne može da održava tapacirung. Jedino što je tiši motor nego dizel.

Inače, glupi zagrepčani su juče kupili 45 dizel MAN-ova za ZET i to većinski finansirano novcem EU. Buuuuuudale a mi pametni.

 
Jedno pitanje,da li postoji neka aplikacija za prevoz na kojoj moze da se vidi garažni broj autobusa,mogu da vidim koji je tip autobusa,solo ili zglobni,ali ne vidim nigde garazni broj...da li postoji ta varijanta?

Послато са SM-A307FN помоћу Тапатока
 
Vozio sam se i ja. Deluje previše plastično i prazno iznutra. I baš fali onaj displej (vidi se da ima prostora za njega).
 
Moje skromno iskustvo - enterijer je odlično dizajniran, ima mnooogo prostora, tu je veliki plus.... i od prilike tu se sve prednosti i završavaju.

Osim toga... pa šta reći... Vidno lošija završna obrada i oprema od solo BMC-ova koji su već dugo u GSP-u (ne bih vršio poređenje ni sa jednim drugim tipom vozila jer bi bilo nepravedno).

E! Dolazimo do poente!! Ono što naručiš to i dobiješ!!

Apostrofirajmo ovde da solo BMC nisu prvobitno proizvedeni za GSP, već su kupljeni sa lagera jer je neki drugi grad odustao od njih. I tu se vidi značajna razlika, koliko je taj grad naručio kvalitetniju opremu! Sedište se ugrađuje po narudžbini kupca, displeji i sl. takođe, vrsta materijala isto... A vozila su koštala koliko ono beše (retoričko pitanje)? Prstići na čela! :)

To je, naravno, moje viđenje iz ugla putnika. Nadam se da će nam neko od vozača podeliti iskustva iz svog ugla.
 
Poslednja izmena:
BD744D35-F32E-4157-BB84-C48071B6913B.jpeg
A05881B3-04EB-48DE-BB11-41E48C91128F.jpeg

Od mene premijerno BMC Procity 18 CNG!Slikano juce kada su isli ka pogonu Karaburma😄
 
Једна од добрих страна Бмц-а је што су замениле Хигере на 65. Данас нисам видео ниједан соло на 65. Станица код Палилулске пијаце у смеру према Светогорској је нон стоп пуна путника, који у 90% случајева чекају 65/77.
 
Ионако због једне улице иде зглоб на 52 а то соло може да покупи.

Провозах се и ја усисивачима, 3609 на 31, панел виси. Не чуди ме јер Турци не знају да шрафе. Ниједан панел није у равни. Пластика јако јефтино изгледа. Мотор пишти а мењач је бучнији од мотора. Седишта се не клизају. Путнички простор је могао бити боље организован. Врата пиште приликом отварања и затварања тихо и иритантно.

Послато са M2102J20SG помоћу Тапатока
 
Ima li neko podatak da li rade (ili uopšte postoje) sva 174 Higera? Pošto su ih bez ikakvog reda rasporedili po pogonima, nema teorije da pohvatam sve, a imam utisak da se vrti njih 50-100, koliko sam zapazio garažne brojeve. Da li se zna i razlog zašto ih nisu po brojevima rasporedili u garaže? Valjda bi i njima bilo lakše za evidenciju.
 
Danas mi naletela nova 65-ica. Zglobna, pa ima vise mesta nego pre u solo vozilima.

Ali ono sto mi je najvise skrenulo paznju je SVETLOST. Nema reklama na staklu, svetiljke rade celom duzinom, bas je bilo svetlo u busu i samim tim je voznja prijatnija.

Sipke za drzanje su prilicno visoke (a nisam nizak).

Voznja je prijatnija nego pre, ali dzaba to kada je asfalt u zutoj traci katastrofa - videcemo jos koliko dugo ce biti prijatna voznja.
 
Provozah se danas i ja na 65 ,pa reko'da napisem koju. Onako,opsti utisak nije los i slozio bih se sa Duletom ali onaj bus(ne videh g.b.) je ogibljenja bez,na Brankovom plombe ispadaju.
 
Video jedan na 23. U prolazu ih nisam video na drugim linijama jer je Požeška pretvorena u pokretnu traku solo autobusa. Naišao taj zglob ka gradu, pa se izređali solo, 37 naravno u oba smera u paru.

Inače, glupi zagrepčani su juče kupili 45 dizel MAN-ova za ZET i to većinski finansirano novcem EU. Buuuuuudale a mi pametni.

Za "naprednu" srpsku despotovinu i EU je "nazadna" i "primitivna". A Zagrepčani i "glupi" i "prljavi". Koliko li taj M.A.N "više" zagadi u procesu proizvodnje od BMC? Opet fali smajli koji lupa glavu o zid.
 
Za nove BMC-e sam hteo da kažem isto što i @astrodule i @Marko BGD.No jedva se i ugurah na BMC na 17 posle 15 minuta čekanja kod SC "Master" a kasnije sam ušao u 88 u kom je takođe bila gužva samo malo manja.
 
23 i 31 su sada potpuno bez Solarisa, izuzev 3112 na 31 i to je to od njih na ove dve linije.
 
Vrh