Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 293 95,1%
  • BMC

Glasovi: 15 4,9%

• Ukupno glasača
    308
Грађани који користе потез 600 могу се осећати неугодно и имати утисак да су на неки начин грађани другог реда, али сваки дан се сусрећем са линијом 31 и могу да ти кажем да је 25.децембра на тој линији био:
Ик-103 (1999) 738
Ик-103 (2000) 761
Ик-201 (2002) 998, 1000, 1001, 1003, 1033, 1045, 1065, 1097
МАН СГ 313 (2003) 859, 884
Ик-218Н (2008) 946, 948, 969
Соларис Урбино18 (2013) 3103, 3109, 3131, 3181, 3188, 3195
Као што можеш да видиш, већину возног парка на 31цу чине старији модели, линија је мање више функционална и превезе дневно десетине хиљада људи. Сваки дан у шихти имаш једног солаћа са дрв. седиштима, на поласцима и понека још шихта су ти најмање 5 дугих из 2002, 3 Јапанца, 2 Н серије и остало су Солариси. Залута некада један М из 2017 и то је стварно част, док на 601, 605 и 611 имаш М скоро сваки дан. Не капирам поенту пљувања по Икарбусу и новим производима кроз предвиђања да ће се распасти за 5 година. Пре је било више солариса, али од пре две године је оваква ситуација. Возила нема довољно, вози се оно што се има, али то иде супер и не квари се много. Изгледа да Карабурма води више рачуна о возилима или постоји нека друга фора, најбитније је да линије функционишу. Није поента искључити 4 од 6 возила и не превести путнике, већина њих ни не види какав је аутобус, с друге стране Гсп није толико неодговоран да пусти воило које је 100% труло да путници погину. Или још горе расходовати 400 од 800 возила, повући Јапанце и рећи куку Тодоре немамо 5 линија да опслужимо, тек тад нам не би ваљало ништа.
Можда је то јер је највише волим и јер сам одрастао гледајући на тај погон преко улице, али мени је Карабурма најбоља и има најбоље бусеве и технички најисправније. Земун сам престао да зовем отпад од када сам почео да упознајем боље стање. Нбгд је океј, има понеког без грејања и хлађења и космај исто али боже мој, ја стичем утисак да нико од нас није толико осетљив да би му се нешто десило јер је хвалдно у аутобусу 40 минута док се возиш.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=593076#p593076:3vx1ycfn je napisao(la):
Gaspar18 » Fri Jan 04, 2019 1:57 am[/url]":3vx1ycfn]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=592950#p592950:3vx1ycfn je napisao(la):
Miroslaves » Thu Jan 03, 2019 12:21 pm[/url]":3vx1ycfn]Jel ćelavi lik? Sad je na 605.
Није, тај је држао претпоследњи 604 са Преке Калдрме увече, и углавном возикао 1193 или М који је редован... Човек хоће на ЗИМУ ДА СЕ ГРЕЈЕ, то што имаш Икарбус, који не зна и неспособан је да направи аутобус, да људи и на минусу возе у дугим гаћама због лошег система грејања, не треба терати на силу, већ такве возаче наградити... Знаш и сам које су километраже по сменама на 604 и 605, који су ту стресови за возила... Знаш ли ти уопште шта вози на 604 и 605, а да није Соларис или Јапанац? Не рачунам ову М серију, јер су катастрофални...

Evo na 3/605 nemam redovno vozilo od kad sam počeo pre 3 meseca. Svaki dan drugi auto, većina leševi. Ovo sad do 7.01 zbog praznika da ne stoje ovi novi u garazi dali ih ovde. Načuo sam da će 1329 da daju kao redovnog ali videćemo.

Hocu da prijavim vozaca trolejbusa koji nije stao na stajaliste na okretnici a vozio je liniju, to jest video sam ga kako staje na sledecem stajalistu i kupi putnike tamo, dok smo mi ostali na praznoj okretnici na kojoj i dalje nema nijednog vozila.

Kome da se obratim za prijavu? I sta je najgore sto moze da se desi vozacu u tom slucaju? Pitam jer ne zelim da neko dobije otkaz zbog toga ali ne zelim ni da ovakav bezobrazluk prodje nekaznjeno.

ГСП или Секретеријат за јавни превоз.

И ја бих радо пријавио неког возача који ме гледа нон стоп кад год уђем у његов аутобус, а на Зеленом венцу ме фотографише кришом. Не ради ништа толико страшно, али просто плашим се за себе јер ко зна шта може да му падне на памет.

Hvala Vaclo.

Zvao sam dispecera GSP, reko mi covek da su imali neke zastoje pa je mozda vozac na okretnici dobio nalog da se ukljuci sa drugog stajalista. Bio je ljubazan i rece mi da se desava to nekad pa rekoh ajde de. Mislim, naravno nije se nista uzasno desilo ali me u momentu iznerviralo, pogotovu sto sam odma video da je okretnica pusta pa sam trcao da stignem i sacekam ga da bih na kraju sa ostalim putnicima bio iskuliran i opet posle cekao na hladnoci. Zato sam tako reagovao. Al ajde dobro, bilo pa proslo.

@Arsa

Ilija Čvorović sindrom. To jer zato jer si ga fotkao dok je vozio autobus. Nisi njega naravno, već bus (vidim da postavljaš dosta fotografija autobusa), ali eto on misli da je ugrožen nekom zaverom, pa vraća istom merom.

Nema zakonskog osnova za ikakvu prijavu ili tužbu, kao što i on nema isti osnov (oboje ste na javnom mestu). Trpite jednog drugog i to je to. :)

Ja њега никада нисам фотографисао јер ја сликам само старе Икарбусе са дрвеним седиштима, он вози соларис. Понаша се узбуђено у мом присуству и тражио ми је број телефона на окретници. Само га искулирам, мени штавишени не смета то што он мене фотографише него ме брине да неће да ме силује не дај Боже или изудара или убије.

Izgleda da mu se sviđaš. Otkud znam. :)

Priđeš čoveku, zahvališ mu se na pažnji i kažeš mu da nisi gej. Posle već vidi odatle šta ćeš da radiš. Ako shvati poruku, shvatio je i neće te mračiti više. Ako je neka nestabilna osoba tj. po engleskom "stalker", onda već to prevazilazi mogućnosti ovog foruma.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=593237#p593237:2g16av12 je napisao(la):
Arsa » Pet Jan 04, 2019 8:59 pm[/url]":2g16av12]Ja њега никада нисам фотографисао јер ја сликам само старе Икарбусе са дрвеним седиштима, он вози соларис. Понаша се узбуђено у мом присуству и тражио ми је број телефона на окретници. Само га искулирам, мени штавишени не смета то што он мене фотографише него ме брине да неће да ме силује не дај Боже или изудара или убије.

Za silovanje nosi lubrikant.
Ko će bilo šta da ti radi ? Ima pametnija posla u ovom životu od toga da te siluje ili ......

Bender koja okretnica ? Ako je bilo više trolejbusa nagomilano vrlo verovatno da je dobio nalog da preskoči par stanica kako bi umanjio usputno čekanje. Mada je glupo je da preskoči samo jednu stanicu tu je vremenski dobitak beznačajan i praktično gubi smisao.

Хвала људи на помоћи, ако ме буде још сликао, рећи ћу му, нисам геј, а ни немам немам ништа против геј популације али свакако не бих волео да ме салеће неко такав на јавном месту, нити ћу да дозволим да неко од мене тако јавно прави будалу. Можда не би било лоше и ја њега да сликам у случају да се нешто не дај Боже деси да имам доказе.

Ziko,
Studentski trg je u pitanju. Cim sam dosao do trga video sam da je na stajalistu kod Platoa jedan 29 koji krece a da su na okretnici samo jos 22L i 28. Meni je trebao prevoz bas do Crvenog krsta, i zato sam trcao do stajalista da sacekam taj 22L i stigao sam pre njega a on je samo prosao. Gledao sam motke i video da je na "liniji" zice ka Terazijama tj da ne ide u depo. Posle sam video dalje niz Vasinu da je stao kod Muzeja i pokupio putnike. Na okretnici ostade samo jedan 28 i tek posle 15 minuta u okretnicu dodje prvi trolejbus ne racunajuci ove na 28 i 41 koji mi nista ne znace. Dok je i on odradio pauzu i krenuo, prodje 20 minuta a putnika dosta.

Imam postovanja i razumevanja prema vozacima i nisam od onih koje sve zulja (a i ako zulja znam da to nije do vozaca). Ali ovakve stvari, ako se radi o lenjosti ili bezobzirnosti, bas umeju da me okinu. Al ajde dobro, stigao sam sa malim kasnjenjem i presao preko toga. Samo se nadam da se nece ponoviti.

Miroslaves hvala na odgovoru.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=593237#p593237:xq6f05qo je napisao(la):
Arsa » 04 Jan 2019, 20:59[/url]":xq6f05qo]Ja њега никада нисам фотографисао јер ја сликам само старе Икарбусе са дрвеним седиштима, он вози соларис. Понаша се узбуђено у мом присуству и тражио ми је број телефона на окретници. Само га искулирам, мени штавишени не смета то што он мене фотографише него ме брине да неће да ме силује не дај Боже или изудара или убије.
Можда је од другог возача чуо причу о "лудој" особи која слика аутобусе / возаче без разлога. Они никад нису чули да постоје љубитељи транспорта.

Сумњам да би био узбуђен, лебдео по окреници и цвркутавим гласом тражио број телефона. Мислим одакле знам, можда је он и луђи од мене па ми изгледа само чудно, а може бити и што други кажу да му се свиђам.
Свеједно волео бих да знам шта планира, пре него што га нападнем јер ако му се само свиђам не желим ништа да му урадим само да га културно замолим да ме не слика више. Прича се понавља од негде маја 2018, мада од септембра се баш интензивирало. Ја све као стрпљив, престаће међутим он упоран.
Тежи случај да ћу се повући одатле јер ми је поред Сурчина и кружног тока код општине Нбгд то најбоља локација за сликање.

Не знам зашто сви људи код нас којима је посао везан за јгп имају такав приступ, по мени потпуно погрешан. Пре пар дана је мене у Смедереву смарала нека жена из Ласте, да ли је отправник или шта је. Разумем да је она на неки начин одговорна за та возила ту, али чему такво понашање? Пришла ми је и у две реченице већ успела да ми запрети полицијом. Ја сам јој наравно узвратио два пута горим ставом на шта је она позвала вероватно некога од шефова и онда ме беспомоћно погледала када је схватила какав је дебил испала. Чему све то, могла је само да дође и да пита шта радим и да буде ту док ја радим то што је она окарактерисала као противзаконито. Чему то дизање фрке никада ми неће бити јасно, фотографишем аутобус јбт, не спејс шатл.
Арсо искулирај, човек је само хтео да те застраши јер није фотогеничан, никакво силовање не планира. :vops:

@Somi303

Волео бих да си у праву, гледаћу мало позитивније на то иако као што сам већ напоменуо никад га нисам сликао а још мање га изазивао било како :wink:
А што се Ласте тиче, чувари умеју бити незгодни, на Карабурми у гаражи такође, одмах се нешто зивкају траже ти име и презиме, спремни су да се туку... ко да држе марихуану по тим гаражама а не аутобусе, притом ниси ни дошао с намером да ломиш или украдеш нешто.

Ma ljudi su čudo. Čim vide da imaš mobilni ili fotoaparat , bilo da je gradski prevoz u pitanju , ili pak nešto potpuno bezazleno , odmah krenu da te prozivaju i pitaju šta to radiš , i još ti kažu da ne možeš da fotografišeš. Svi danas nešto utripovali da je jedini razlog to što ti je fotografija potrebna za neku tužbu.
Čak sam jednom prilikom imao i raspravu sa nekom starijom ženom , kada sam na krovu zgrade prijatelja fotografisao okolinu. Pita ona mene ko sam i šta tražim tu. Ja lepo objasnim , na šta sam dobio odgovor da ne mogu da fotografišem. Na to odgovorim da mogu da pozovem mog prijatelja , koji je njen komšija , i koji će joj potvrditi moje reči. Na to je odgovorila da nema nameru da razgovara sa komšijama , nego da da ja prekinem i napustim krov , inače će da zove miliciju. Na to sam joj odgovorio da ću u tom slučaju morati da pozovem komunalnu inspekciju jer nije dozvoljeno da se kučići šetaju po krovu , i povrh svega vrše veliku nuždu , koju vlasnik neće da ukloni. Samo se okrenula i ostavila me da fotografišem.

А сви ти исти људи после оће да се присете шта је некад било и како је нешто изгледало а не дају да се слика. Сви ти људи су пуни комплекса и воле да ти напакосте као е сад ја нећу баш да ти дам да сликаш јер ето мени се тако оће. Искрено сваки пут кад ми неко каже нешто за сликање једва се суздржим да му не прснем у фацу да се смејем још и по носу да добијем. Најбоље да искулираш и сачекаш прави тренутак за сликање јер сви смарају шта ће ти слике и онда ти се згади буквално више и да сликаш нешто тако.

Има разног света. Људи на послу кад виде сликање, било телефоном, било апаратом, прво мисле да неко хоће нешто да их казни/пријави/шпијунира, што уистину и није ретка појава. Много је данас нервозног и мрзовољног света, па се често без разлога инате и дуре. Не треба падати на провокације нити поколебати љубав према хобију због истих.

Баш лепо објашњено. Углавном сликам бусеве јер ми је то интересантно а фотографишем и смеће и чудне ствари које видим, јер је то такође нешто што ми је интересантно и чудно. И сад се појави ту нека баба од 77 година и урла како је она бацила даску за пеглање на сред парка и како ја то не треба да фотографишем, или неки путник рандом тако који ће на станици да ми попује пола сата да не треба фотографисати аутобусе јер је то власништво неког предузећа, а фазон све је транспарентно и јавно, нема разлога да се крије било ко.

Vrh