Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 298 94,6%
  • BMC

Glasovi: 17 5,4%

• Ukupno glasača
    315
Evo vec 3 dana u isto vreme ista slika... 1311 na 17 a displej na 82, ni manje ni vise nego, Batajnica...

mqpPlrh.jpg

To je nažalost uobičajena slika , što naravno ne znači i da je normalno.

Ja pre dva dana vidim kod Ušća Ik 201 na 704 ili 706 kome ne samo da ne rade displeji nego ima broj linije na tablici samo napred. Strane ništa, nazad ništa. Onda s druge strane ulice ugledam drugi Ik 201, isto na 704 ili 706, koji ima broj samo iznad šoferke i iza prednjih vrata. Zadnja vrata i zadnja strana ništa.

Нбгд сви стари ик-201/2 имају са свих страна све табле. Карабурма такође. Космај углавном, а Земун има само на понеком. Ако се откачи папирић мистерија који је бус. 442 или 410 рецимо немају ниједно таблу рекао бих, само папириће са једвс видљивим уоквиреним белим бројевимa. Али оно научиш 410 је увек на 704, 442 је 706-15-707-73 и онда нагађаш. Ако си странац можеш да се сликаш.

Ne znam, nisam gledao ni gb u tom momentu, znam samo da sam video dva IK-201 na potezu 700 od kojih je jedan imao samo segment-tablicu na šoferci a drugi na šoferci i kod prednjih vrata. Oba su delovala u užasnom stanju. Ali sam navikao da čak i takva vozila imaju barem te segmente tablice na svim stranama. Ovo je sad već prava slika raspada i k****bolje GSPa da označi svoja vozila.

Ако је овај који је имао са стране могуће да је 958 а овај други 442 ако је имао плаво напред. Свеједно да, бураз имају колико оћеш тих таблица за ознаку само да неко оће да одшрафи два шрафа са неког расходованог. Не мора ниједан да се растури, само да покупе са већ сад растуреног било би најмање 20 таблица.
Мада и то колико возач није лењ...ето неки дан иде 962 на 56, напред 56 на таблици са стране у предњем делу 611, у приколици са стране 56, позади 18.

Арсо, свеједно те рикше попут 958 и 442 слободно у Железник он веј тикет, пошто јелте нема производњу(читај намештен тендер) Икарбус је у гадном хаосу, а то мене не треба да занима, а они још кукају... Нека кукају и даље, Жика је најбоље објаснио проблематику целе приче и жарко желим у стварност што се барем те пропасти тиче... А није да није, донације аутобуса 5 година су сасвим нормална ствар, јер ће ти исти аутобуси одрадити боље посао, за ситне паре, мање муке око одржавања, одраде 10 година, па опет ново, јер имамо неспособног локалног произвођача, чији радници штрајкују, и долазе да млате празну сламу, е то више неће да може, јер договорна економија и самоуправни социјализам из тих глава мора да нестане!!!

Ма они не воде рачуна јел старо ил ново, само да се некако довуче до жељене локације и да нико не дај боже не погине. Што је фабрика у хаосу не занима никога, најмање државу јер је сад још и Кина преузела. Радници ће у инат да штрајкују сад иако можда добију нешто боље, мада не верујем, намештен тендер је кер свако ради шта хоће и то је код нас очекивано, што не значи да је ок. Нилију главу не можемо да променимо, сем и ми да млатимо празну сламу :lol:
Тако да свеједно и гсп има једини своје неодговорности ту, што се тиче обележавања, ако се ја добро сећам теме која је била актуелна кад сам ја одговорио, 442 и 958 су били само примери који су лоше обележени, као и 962 који је обележен, али непрецизно из разлога што је шофер лењ и ни не погледа даље од волана. У даљу дискусију нисам залазио јер о новијим моделима и слабо знам, о економији још мање.

Хвала за 1286, супер су слике. Btw, баш је иструлио стајањем од августа 2017.

Значи не раде 3019, 3027, 3052. Да ли је поправљен 3013 и шта је са 3015 изгледа је подигнут?

Данас сам 11 сати био напољу нисам га видео. Целе недеље исто ништа, јуче није био исто сам био пола дана напољу. Можда ће и он као 475 стајати једно 20 дана па тек онда прорадити.

Вероватно ће га средити након дужег периода као што је био случај с 755.

Па јесте он готов са реомнтом и довучен на Нбгд само треба да добије предњу маску и да га пусте да ради.

Vidim da je veliki broj autobusa dobio nalepnicu Grada pored garažnih brojeva. To neka nova odluka? I oće li to da se kači i na trolejbuse i tramvaje ili samo na autobuse?

Чак су и свим Јапанцима (на Карабурми) залепили, баш ме је изненадило.

Јел се 1300 иначе често квари? Пошто сам чуо да су буквално сви жути из те серије бољи од њега и да 1300 често заглави на каналу по целу ноћ... На којој је линији био?

Нисам видео из кола на којој је линији био. На основу места где је стајао, делује да је ишао из Булевара МП ка Булевару омладиских бригада!?

17 врв мада можда 88 ал на 17 је често. Мада можда није у квару јер на 17-ицу се укључују шихте од кружног тока стану 50 метара од станице општина нбгд и онда стоје једно 15 минута, затим крену на Коњарник, обрну два до три круга и иду у гаражу.

Evo, od mene danasnje fotke, za kraj ove 2018te godine! Za kraj sam obisao mesta sa kojih je bilo najvise fotki ove godine, prisetio se lepih momenata, i zabelezio neke nove. Probao sam nesto novo danas, nadam se da su dobre, i da ce sledece godine biti jos mnogo boljih! Sve najbolje u novoj godini!

Solarisi
Solaris Urbino 18 by busspoter, on Flickr

Solaris Urbino 18 by busspoter, on Flickr

Japanci
MAN SG313 by busspoter, on Flickr

MAN SG313 by busspoter, on Flickr

Mercedesi
Mercedes Benz Conecto by busspoter, on Flickr

Ikarbus IK112LE by busspoter, on Flickr

Ikarbusi

Ikarbus IK103 by busspoter, on Flickr

Ikarbus IK218 by busspoter, on Flickr

Ikarbus IK218M by busspoter, on Flickr

Ikarbus IK218M by busspoter, on Flickr

Колико је истина да све градске линија преузима гсп, а све потезе 100+202, 300, 400, 500 је већ, 600 и 700 узимају приватници? Кажу да су се показали ове јесени и лета на 309 и 310, на 706, потезу 500 и да су грађани задовољни. Ово знам да је прилично тачно јер се шушка у гсп у, није с*ање новинара. Прво би прешле 101, 302 и 303, 405, 610 и 706, а од оловине године и све линије потеза. Карабурма узима назад 25-ицу, Космај 47, Нбгд 94 и земун 84. То су прве информације које сам ископао од друга.
Успут свима срећна Нова година и све најбоље.

Vrh