Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 298 94,6%
  • BMC

Glasovi: 17 5,4%

• Ukupno glasača
    315
Мада и до самог аутобуса је.
Нов и модеран, у коју год боју да га офарбаш...

Вожд":1wfxoiwk je napisao(la):
Мада и до самог аутобуса је.
Нов и модеран, у коју год боју да га офарбаш...

Тачно. Лиаз не личи ни на шта и овако. Једино што бела чини чуда како са амаричким шклопоцијама тако и са руским шклопоцијама. :D

Ne može se svima ugoditi, meni je mnogo važnije da je autobus, bar "elementarno" ispravan, a ne u kojoj je boji.

E pa to i jeste ono pravo.
A posto grad i GSP ne umeju i nece da odrzavaju vozila ispravnim i makar cistim, oni ce sad pristupiti farbanju sklopocija...
No to nije cudno.
Novu farbu gradjani vide, a neispravne spone, kocnice, amortizere samo mali broj prepoznaje...

Norexan":2bn51bcl je napisao(la):
zexland":2bn51bcl je napisao(la):
Odvratno! Ne mogu da verujem da ce opet biti crveni...bilo koja boja samo ne crvena...uzasno podseca na 90e...ogroman korak unazad :?

Црвена је оригинална боја ГСП-а (пре зелене) тако да је лепо што се враћамо традицији. :)

Нисам знао за ово.

OK ta boja se zove bordo. Ni to nije loše samo da nije CEO autobus ofarban. I crvena i bordo se dobro slažu sa drap, oker, bež već kako ko zove. Većina gradova koji imaju crvena vozila kombinunju sa nekom svetlijom drap bojom. Setite sa kako su bile ofarbane prve Tatre T3 a i kanije Katice. Nije loša kombinacija ni sa bordo bojom. Po meni je možda najgora kombinacija koju ćemo najverovatnije videti na ulici CRVENO-CRNO. Barem kada bi se na novim Ikarbusevima gornje staklo stavilo u drap boju bilo bi malo bolje. Na novim autobusima gde su stakla lepljena za karoseriju a ne drže se kederima, stakla su fabrički zacrnjena po ivicama da se nebi video crni lepak. Mislim da su danas napravili i neki sivkasti lepak pa bi ivice stakala mogle da se ofarbaju u istu boju. time bi gornji deo autobusa izgledao lakše i lepše.

Čika Brana":23ya3qfq je napisao(la):
OK ta boja se zove bordo. Ni to nije loše samo da nije CEO autobus ofarban. I crvena i bordo se dobro slažu sa drap, oker, bež već kako ko zove. Većina gradova koji imaju crvena vozila kombinunju sa nekom svetlijom drap bojom. Setite sa kako su bile ofarbane prve Tatre T3 a i kanije Katice. Nije loša kombinacija ni sa bordo bojom. Po meni je možda najgora kombinacija koju ćemo najverovatnije videti na ulici CRVENO-CRNO. Barem kada bi se na novim Ikarbusevima gornje staklo stavilo u drap boju bilo bi malo bolje. Na novim autobusima gde su stakla lepljena za karoseriju a ne drže se kederima, stakla su fabrički zacrnjena po ivicama da se nebi video crni lepak. Mislim da su danas napravili i neki sivkasti lepak pa bi ivice stakala mogle da se ofarbaju u istu boju. time bi gornji deo autobusa izgledao lakše i lepše.

Citaro_G_-_SSB.jpg

^^^Samo skroz do kraja.

59713.jpg

^^^Ili pak da postoji klasik kao opcija po zelji kupca.

И уместо затамљених стакала добићемо обична која ће пропуштати топлоту и правити пакао јер клима већ следеће године неће радити :kafa:

Da vidis šomi kako je drugacije u lastrinim busevima pa jos ima i muziku a sto je lepo muzika se čuje i kad se kreće bus bas daje prijatan utisak , sedišta tapacirana i baš su udobna ...A radio aparat je pionir i ima ulaz za fleš tako da vozač ima punu ugodu u muzici :D
A što se Gsp-a tiče oni busevi ce biti skroz klot sa opremom . A i klima da bi radila mora da se servisira da se menjaju filteri nece klima da radi kad su prljavi filteri onda se jačina klime umanjena za 40 %...

Hteo je i GSP uvesti radio, ali SOKOJ je zapretio vec, jer je bilo prijava kada je neko od vozaca ukljucivao radio u busevima koji su ga imali. Mislim da su tada trazili 400 dinara dnevno po busu na ime autorskih prava. Glupost, naravno!

A i ovako kad čujem muziku koju puštaju , dođe mi da siđem na prvoj stanici.

Сећам се једном када сам у трамвају чуо како возач пушта Бају Малог Книнџу, јако сам се обрадовао за разлику од осталих путника :D

Meni je uvek bolje sa muzikom nego bez muzike, ali ne znam da li postoji neka odluka grada ili to sami prevoznici odlučuju. Znam da Lasta uvek naručuje autobuse sa razglasom ali nikad nema muzike, osim eventualno samo kod vozača u kabini, dok GSP ne uzima ni razglas u salonu, ni radio. Privatnici kako koji...
Kao što neko reče, Lastra i na gradskim i na međugradskim linijama uglavnom ima muziku.

Ma bolje i da mi peva Mica Trofrtaljka nego da se puštaju reklamčine sa onih monitora, ali kada je nešto profitabilno, tada niko ne vodi računa kome to smeta, i čiji mozak ugrožava, ali kada nije profitabilno, onda se nađu silni moralisti. E, to je kapitalizam.

EUKALIPTUS":30x4s8vy je napisao(la):
Ma bolje i da mi peva Mica Trofrtaljka nego da se puštaju reklamčine sa onih monitora, ali kada je nešto profitabilno, tada niko ne vodi računa kome to smeta, i čiji mozak ugrožava, ali kada nije profitabilno, onda se nađu silni moralisti. E, to je kapitalizam.

Мица Трофтаљка? Весна Вукелић Венди? Баја Мали Клинџа? :bash: :violina:

Радије би сам себи испирао мозак са истом рекламом која се стално врти у круг , мање штети мозгу... :lol: :mrgreen:

Što se boje tiče: kako ih održavaju i peru najzahvalnija bi bila neka oker-siva melirana. Mat.

Sent from my ST23i using Tapatalk

Александар":1s9yobbt je napisao(la):
Najbolje bi bilo da postoji centrali radio (poseban) samo za vozila GSP-a. Dobro bi doslo uz servisne info.
To sam pominjao jednom prilikom, takodje bi to bilo dobar izvor prihoda :)
Samo je problem sto nazalost ni mnogo jednostavnije projekte nisu u mogucnosti da sprovedu u delo.

Kao што постоји радио ЈАТ (мада мислим да дуго нема везе са бившим ЈАТом), да буде и радио ГСП :D

И да радио буде умрежен са Дирекцјом, па када аутобус пређе из зоне у зону, да се мења музички програм. :)

Значи у зони 4, Марко Булат.

Vrh