аутобуси.нетprofa_chb":1d6etvaz je napisao(la):A osim buseva iz Burse, biće i busevi iz Zemuna
аутобуси.нетprofa_chb":1d6etvaz je napisao(la):Sama vrata da, ali je mehanizam drugačiji. Karosa i Crossway imaju pneumatske motore, a ova nova vrata imaju klasične cilindre smeštene ispod krova :wink:
Danas je bio u saobraćaju, video sam ga oko 16:30 na 75 na Brankovom mostu
marrecar":3sboy9gm je napisao(la):Pa kad izbace stare Mecke sa dvoje vrata ovamo, autobus stoji na stanici mnogo duze dok udju ljudi. Dvoje vrata nikako nije dobro. Meni ova zadnja izgledaju smesno, ne znam zasto toliko forsiraju da se izbacuju napolje umesto da ubace klasicno jedno krilo ka unutra. Ovo samo izgleda odvratno i jos jedan je pokazatelj da se i dalje ne razmislja kada se nesto radi, pogotovo sto su imali ogromnih problema sa prvobitno jednim krilom, pa sad eto ovog cuda.
Pa ja lepo kazem, nista se ne radi kako treba, nego sve da se proda autobus da ne bi bio neciji neuspeli projekat. Ocigledno je bilo od pocetka da trecim vratima tu uopste nije mesto, pogotovo sto su produzavali ono sto su dobili. Pa ko god da je projektovao je bio pod pritiskom da uglavi ta vrata, jer boze moj, ako ne uspe on ce biti kriv sto se autobus ne prodaje.liponiiiii":3rh2dr02 je napisao(la):Vidi prijatelju ja sam bio ispod ovog autobusa u ikarbusu , motor i nenjač se nalaze na sredini nisu u desnom uglu vozila kao u ik-112 i ti nemozes da napraviš toliki ulaz da bi vrata išla unutra nemoguće i tu odmah ti je vešanje jastuci i sve ostalo ovaj autobus jedino da ide ovako ili bez ovih treći vrata druge mu nema...
Žika":23fdv2mn je napisao(la):Ovi nisu normalni.
Umesto da motor bude bočno kao i kod svih normalnih niskopodnih autobusa oni teraju motor po sredini i visoku zadnju platformu. Budalaština.
Liponiii , miliš levo motor, ulevo.
Inače vrata su mogli da povuku pozadi izbace onu bocu za vazduh, ugrade vertikalni hladnjak, intercooler i ima prostora za sve.
liponiiiii":2v2nvsc3 je napisao(la):Ova šasija nije adekvatna prosto , Mercedesov autobus sa ovom šasijom nema treća vrata i njima je to dobro ...
becks89":26ziit92 je napisao(la):Kako mislis manja?
Sasija je isto 12m, jedino nisu nabudzena ova treca vrata, vec imaju samo dvoje vrata, zbog manjeg opterecenja i manjeg broja putnika.