Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 294 95,1%
  • BMC

Glasovi: 15 4,9%

• Ukupno glasača
    309
Не знам због чега се људи толико фасцинирају овом СФРЈ зеленом. Као војни аутобус.

Meni je lično prijatnije za oko da autobus bude zelen (sa crnim) , beo ili žut , dok je za crvenu upitno kakva bi se nijansa uzela. Sve ostalo je manje više katastrofa , a posebno ona narandžasta boja , koja mi izgleda vrišteće.

stf":1qgpd3v1 je napisao(la):
Не знам због чега се људи толико фасцинирају овом СФРЈ зеленом. Као војни аутобус.

Mi smo policijska i vojna drzava i dalje.
Sta ces kad nam je to u genima.

stf":2qvoky14 je napisao(la):
Насупрот су баш војни аутобуси сво време били бели док су ГСПови били зелени :mrgreen:

Ikarbus_ik_104_P_1.jpg

sanoss415vojskars1.jpg

Znam ja koje su nam boje vojni autobusi, napisao sam "kao".

Boja baš odaje utisak "diktatorskog" režima, Totalni komunizam. Čak i SPS-ova socijalistička kolor šema devedesetih nije tako preozbiljna kao SFRJ SMB zelena.

Ми и од боје аутобуса морамо да направимо политику...или је у бојама заставе..патриотски..или је диктаторски...или..не знам већ...

Мени се зелена свиђа пре свега зато што су некада давно аутобуси у Београду били зелени... а та боја ми и није диктаторска...јесте озбиљна али мене рецимо асоцира на еколошке аутобусе :)

Не волим да ишта делим према политици/идеологији/вери, а посебно не боје (страшно ме нервира присвајање дуге као симбола геј покрета). Што рече milanobelgrade две зелене подсећају на екологију, мене баш на природу, светла-трава зелена и тамнија боје крошње. Нису ове нијансе ни близу СМБ којом се фарбају тенкови и остала војна возила и техника и никад ме нису асоцирали на њу.

Иначе, јесу нас мајсторски испиновали са овим бојама...запенисмо на форуму...ко да је то најбитније...

Клима-уређаји исправни у око 300 возила ГСП-а

Планирано је да на одржавање клима буде потрошено до шест милиона динара, а следеће године тај износ требало би да буде повећан на 17 милиона

http://www.politika.rs/rubrike/Beograd/ ... -a.sr.html

Pravda za blokove 37,45 i liniju 94 Kako se ranijih godina okretala 65-ica prema bloku 37 tako i sad treba Bezanija ima liniju 75 i to mi je neverovatno da imaju u liniju 65 Bloku 45 ukidaju 73 gubi se veza sa Zemunom i to je mnogo lose po ljude iz 45bloka 94 jedno vreme isla preko Gazele puno putnika je ona kupila kod Sava centra a sad ide poluprazna prema mostu na Adi gde je tu logika.Verujem da se slaze i Dragan sa svim ovim sto sam napisao ali bi voleo da i direkcija se slozi sa mnom

isto tako nije mi jasno kad ce na liniju 511 ubaciti Solarise kad ce srediti taj mostic prema Sremcici Linija je jaka i prosto bi bilo normalno da tu idu Solarisi a ne japanci

milanobelgrade":3i3w49uf je napisao(la):
Ми и од боје аутобуса морамо да направимо политику...или је у бојама заставе..патриотски..или је диктаторски...или..не знам већ...

Мени се зелена свиђа пре свега зато што су некада давно аутобуси у Београду били зелени... а та боја ми и није диктаторска...јесте озбиљна али мене рецимо асоцира на еколошке аутобусе :)

Нисмо ми направили од боје политику, него политичари. Прво префарбавање је било у СПС корол шему, а затим у ДС. Сад барем можемо да "бирамо".

Е, сад, ја нисам против зелене боје, чак сам и за, али не за СФРЈ нијансу, већ ону пастелну "еколошку"

Слажем се СТФ... :kk:

Само информација..неће бити префарбавања...нова колор шема се односи само на нове аутобусе...
Као хоће да буде све униформно...а ако се не варам солариси су по количини вероватно највећа набавка у историји Београда...онда су могли да исфурају ту колор шему до краја...

Kakva `BRE` SPS kolor sema???? :shock:

Zasto sebi dozvoljavate da se spustate na taj pilicarski nivo sirenja traceva i netacnih informacija???

Jos su stare mecke saobracale po beogradu kada je promenjena kolor sema sa zelene na crvenu.
Sanosi su dosli crveni, automontazini MAN/ovi takodje crveni.
Ne mogu tacno da se setim koje je godine zapoceta promena kolor seme (zapoceta, jer je trajala nekoliko godina, kako je koje vozilo trrebalo da se farba zbog dotrajalosti oplata), ali to je svakako bilo negde sredinom osamdesetih godina 20 veka.
Kako je SPS registrovan u julu `90 godine (pre 25 godina) nakon `spajanja saveza komunista i socijalistickog saveza, jasno je da boja autobusa nema nikakve veze sa SPS-om.

Ваљда је црвено-бела била прва шема ГСП-а још на првим трамвајима по узору на Беч? Поновићу, гади ми се помисао да нека партија или идеологија има тапију на било коју боју.

Зелена,црвена...жута...
Wi-Fi...климе...чуда...

а само кад би једном дневно на крају дана неко ушао и очистио возило и обрисао шипке ...а камоли очистио седишта...

ее који би то прогрес био! :kafa:

VATRA PROGUTALA AUTOBUS Potpuno izgoreo "japanac" na liniji 105L (FOTOGRAFIJE)
Foto: Facebook Savez ozbiljnih sindikalaca GSP

Autobus GSP-a zapalio se noćas u 00.10 na Ovčanskom putu. Nije bilo povređenih, niti problema u saobraćaju, jer je autobus bio bez putnika na putu za garažu, kažu u GSP-u za "Blic".
640867_izgoreli-autobus-01-foto-savez-ozbiljnih-sindikalaca-gsp_f.jpg

- Autobus je sa linije 105L prazan išao za garažu i došlo je do zapaljenja motornog prostora, verovatno zbog instalacija - kažu u GSP-u i dodaju da su požar gasili vatrogasci.
640870_izgoreli-autobus-04-foto-savez-ozbiljnih-sindikalaca-gsp_f.jpg

Fotografije ovog autobusa (garažni broj 868) osvanule su na fejsbuk profilu Saveza ozbiljnih sindikalaca GSP-a.
640868_izgoreli-autobus-02-foto-savez-ozbiljnih-sindikalaca-gsp_f.jpg

Predsednik tog sindikata Nikola Antić kazao je da bi rukovodstvo GSP-a trebalo "da obrati pažnju na zamene delova i sisteme održavanja" vozila.

IZVOR BLIC

laki72":kmoh88ik je napisao(la):
Kakva `BRE` SPS kolor sema???? :shock:

Zasto sebi dozvoljavate da se spustate na taj pilicarski nivo sirenja traceva i netacnih informacija???

Jos su stare mecke saobracale po beogradu kada je promenjena kolor sema sa zelene na crvenu.
Sanosi su dosli crveni, automontazini MAN/ovi takodje crveni.
Ne mogu tacno da se setim koje je godine zapoceta promena kolor seme (zapoceta, jer je trajala nekoliko godina, kako je koje vozilo trrebalo da se farba zbog dotrajalosti oplata), ali to je svakako bilo negde sredinom osamdesetih godina 20 veka.
Kako je SPS registrovan u julu `90 godine (pre 25 godina) nakon `spajanja saveza komunista i socijalistickog saveza, jasno je da boja autobusa nema nikakve veze sa SPS-om.

Mnogi nažalost poistovećuju boje sa određenom partijom , iako to nema nikakve veze. Znam da mnogi misle da nije tako , jer su autobusi za vreme DS - a na vlasti počeli da dobijaju žuto - plavu boju , a pre toga su bili crveni , a posle toga tramvaji u boji SNS - a.

Podsećajući da Ikarbus pravi 30 autobusa, Mali je najavio i da bi za 10 do 15 dana trebalo da krene nabavka za još 20 novih autobusa, a uskoro se na ulicama grada očekuje i pet novih električnih autobusa.

Sledeće godine, najavio je Mali, očekuje se rekonstrukcija pogona Kosmaj.

http://www.studiob.rs/info/vest.php?id= ... ja=Beograd

Crveni autobusi favorit Beograđana
M. Beljan | 15. 07. 2015. - 16:58h | Foto: Kostadin Kamenov, Milica Marković, Promo | Komentara: 0

Sudeći po dosadašnjim rezultatima anketa, Beograđani žele da gradskim ulicama prolaze crveni autobusi, baš onakvi kakve smo navikli da viđamo do pre nekoliko godina.

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/575565 ... eogradjana

Nema baš puno veze sa Beogradom, ali sve me više iznenađuju ideje kojima našim vozačima, padaju na pamet...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-6FSyeR1Q8A[/youtube]

Kojи шампиони, не знам шта је паметније, то што овако "возе" аутобус па угрожавају себе и друге (најежио сам се када су претекли две цистерне од помисли шта се све могло десити), или то што ово кале на Yt.

Ove brate da dozivotno posalju u zatvor malo je, kakvi kreteni...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Дошљак":fa63my7c je napisao(la):
Kojи шампиони, не знам шта је паметније, то што овако "возе" аутобус па угрожавају себе и друге (најежио сам се када су претекли две цистерне од помисли шта се све могло десити), или то што ово кале на Yt.

Kacice ovo na yt dok god smo u takvoj zemlji gde ce ovo da ode u rubriku zanimljivosti ili "necete verovati kada budete videli kako ovaj vozac vozi autobus...da se ovo desilo u VB cela njegova famiija do cetvrtog kolena bi dobila dozivotnu zabranu upravljanja cak i kolica u hipermarketu.

Ludnica totalna. Inace prva cisterna je definitivno opasna sto se sadrzaja tice a druga mislim da prevozi mleko.

Vrh