Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 298 94,6%
  • BMC

Glasovi: 17 5,4%

• Ukupno glasača
    315
Nemojte da ste nezahvalni evo i gradski menadzer rece da se vozi prevozom ima clanak u blicu

n05w11b.jpg

sad dve cigansture kao mangupi ba crvenom svetlu otorili zadnja vrata na silu solarisa, i ostade bus na semaforu, kazu ne moze dalje blokirao. Neke seljanke krenule da slikaju bus kako moze neko da ih pusti na raskrsnici, sto ih bar ne doveze do sledece stanice.

Sent from my iPhone using Tapatalk

loyola":1qdox3qj je napisao(la):
sad dve cigansture kao mangupi ba crvenom svetlu otorili zadnja vrata na silu solarisa, i ostade bus na semaforu, kazu ne moze dalje blokirao. Neke seljanke krenule da slikaju bus kako moze neko da ih pusti na raskrsnici, sto ih bar ne doveze do sledece stanice.
Sistem registruje otvorena vrata, a ne registruje da je data komanda. Po nahođenju, blokira vozilo, jer smatra da je došlo do kvara. Kod Ikarbusa bi se rešilo resetovanjem sklopke, kod Solarisa mislim da mora majstor da ga osposobljava...

Dišo bravo za fotografiju, još da si ih cele uhvatio, bilo bi dva plusića :mrgreen:

Mora da ga ugasi i skine sa kontakta. A ako ne sklopka.

To pomaže kod nekih sitnih kvarova, kao što su recimo nivelacija, šiberi, asr, sijalice i sl, kod ovako nečega obično mora sklopka da se resetuje ;)

A ako se dobro sećam ona je pozadi levo u prikolici, što znači vozač rizikuje da ga neko pokupi sa kolima pored autobusa.
Posle bi se Tica pitao šta je on radio van vozila.

Prilikom obilaska radova kod Tamisa zatekli smo jedan ocuvan primerak Ikarusa IK 111 koji sluzi za prevoz radnika Mostogradnje. Meni IK 111 i IK102 dosta lice

ik01.jpg

ik04.jpg

ik02.jpg

ik03.jpg

Žika":3h8uj3dx je napisao(la):
A ako se dobro sećam ona je pozadi levo u prikolici, što znači vozač rizikuje da ga neko pokupi sa kolima pored autobusa.
Posle bi se Tica pitao šta je on radio van vozila.
Upravo taj poklopac. Sta da se radi, pazis...

Moguce da sam ja onda nesto pomesao modele istina ovi nisu toliko slicni sem po jednodelnoj soferci

Nije nego ima 2 modela IK 102.Prvi je rađen dok je još bio Ikarus,a drugi za vreme 1990ih (mislim oko 95.)

upao solac na 16 danas :mrgreen:
798 na liniji 16 :shock:

Novinar Dragan Milutinovic, na jutarnjem programu RTS-a, najavljuje serijsku proizvodnju u Ikarbusu, PROIZVODNJU jos 100LE modela pored ovih ugovorenih za Beograd (kao "jos desetak za NS ;) ), izvoz modela 112LE u irak, iran (njegove reci su nesvrstani i zemlje treceg sveta)....

Takodje je naveo da Arivin 112LE radi na liniji 67 i da su kako putnici, ali i firma "prezadovoljni", kako je jako ekonomican, itd, itd...

Sve u svemu, prica je licila na neukusan propagandni program, bez i jedne jedine konkretne cinjenice, ako zanemarimo ovu kolicinu porucenu za GSP Beograd

Danas smo odmakli malo po pitanju bahatih vozaca, ni manje ni vise ovog puta, instruktor voznje, koji je bio u pratnji kandidata koji je vozio motocikl. Prvo je parkirao svoje vozilo u sred stanice, pa je autobus stao pored njega bukvalno u srednjoj traci, da bi potom prvo kandidat, pa i sam instruktor isekli autobus preletevsi iz srednje trake ispred busa, kako bi skrenuli desno. Sva sreca pa su svi putnici sedeli, tako da je naglo kocenje bilo bez posledica, na sviranje vozaca busa, instruktor je ispustio telefon iz leve ruke i izbacio kroz prozor srednji prst, to je pogodilo najvise jednog starijeg putnika, koji je otvorio prozor pa mu pozdravljao familiju, izazvavsi opsti smeh u celom vozilu.
Pa prema tome, ko uci ljude voznji, nije ni cudo kako voze. Nadam se da ce se naci neko ko ce imati vremena da ga juri, pa da mu objasni u cetiri oka, kako se ponasa u saobracaju...

Morao bih da pohvalim posadu ovog vozila, dugo nisam video čistije i sređenije vozilo! Pošto stimulacija u firmi nema, evo bar javno ja da vam se zahvalim što vas ima još i što se trudite! Pozdrav!

Ја бих да јавно испљујем гсп јер неће да опере #197 који се сваког дана напуни тоном прашине у Заклопачи. Избегавам га или не правим већи контакт од два прста којима се држим јер је аутобус прашњав у потпуности!

pa ko je to svracao u blokove :D 438 mozda ima i najbolju posadu na 73

Vrh