Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 298 94,6%
  • BMC

Glasovi: 17 5,4%

• Ukupno glasača
    315
Kao i uvek zbog manjine nesposobnih i bahatih stvara se loša percepcija prema svima. Isto je tako sa bahatim lekarima, medicinskim sestrama, inspektorima, policajcima itd. koji stvaraju pogrešnu sliku cele profesije i kolega.

becks89":2nvt9qvb je napisao(la):
ivanb":2nvt9qvb je napisao(la):
Nazove pogon i trazi odgovornog, trebalo bi da je sef saobracaja zaduzen i za ta pitanja.
Ja imam interne brojeve samo za GSP mrezu, ali nazalost oni ti ne mogu biti od koristi...

Pa retko koji šef saobraćaja u GSP-u neće da komunicira sa putnikom, o tome se radi. I procedura je takva za prijave i pritužbe putnika, koji je dokaz šefu saobraćaja da je zaista putnik uputio prijavu? :)

Zato jedino što putnika treba da interesuje kad ima problem sa vozilom/vozačem i želi regularnim putem da se žali, naravno ako je GSP u pitanju, piše na http://www.gsp.co.rs.
je*******i ga, zauzeti su cepanjem pasijansa i tablica u radno vreme, ne mogu da postignu sve. Pa nije ga prijavio za ubistvo pobogu, jel vazno ko je prijavio ocigledan prekrsaj, sta bice problem da digne mis, nadje snimak i pregleda i utvrdi sta se desilo u tacno definisano vreme?
Od tih prijava, veliki broj zavrsi formalno, na papiru, da se ne lazemo puno, znas i ti, a znam i ja ;)

Nemoj tako, ponekad se i pročitaju vesti na portalima, da budu ljudi informisani :mrgreen:
Tačno se zna kod koga završe na papiru, a kod koga se nešto i uradi. Dakle, istina je negde između.

ivanb":2nvt9qvb je napisao(la):
Nažalost, zavisi od toga ko dobije tu prijavu ili pritužbu, drugačije se stvari rešavaju ne samo od pogona do pogona nego i u samom sektoru neko radi na jedan, neko na drugi način. U jednom pogonu će recimo zvati vozača po najmanjoj prijavi da dođe i napiše izjavu na slobodan dan, a negde će ga okrenuti telefonom i uz partiju razgovora negde usput spomenuti da je imao prijavu. A opet, nekad se i te prijave putnika zloupotrebljavaju na razne načine od strane ljudi kojima su dostupne, ima tu svega i svačega. U jednom pogonu kad vozači dođu na razgovor po prijavi (unutrašnje kontrole, putnika, otpravnika, referenta saobraćaja, itd.) prvo sa čim se započinje razgovor jeste prezentacija dušeka, jastučnica, a zatim i bele tehnike na rate, učlanjenja u određeni sindikat, pa u zavisnosti od odgovora vozača na ponuđeno, piše se izveštaj i savetuje se vozaču šta da napiše ili izjavi. Tako da, sve zavisi u čije ruke dođe koja prijava putnika.
Aha, tu smo. Prvo, ne moze biti isto neko ko napravi gresku jednom u 30 dana, i neko ko ima kilo prijava dnevno. Zna se ko je ko i zna se ko je ciji jako dobro, tako se i resavaju problemi, nekima je dopusteno da ne rade u radno vreme, jer nemaju nacin kako da ih nateraju da rade, a nekima se ide u creva, pa se pozivaju novi momci na razgovore zbog iskljucivanja krseva i slicno. Politika dvostrukih arsina, lepo rece nas prijatelj, da bi bio dobar u firmi, treba biti viselican i samo takvi uspevaju, takvi ostaju na polozaju i takvi vode firmu. Pomenuo si sindikate, oni su najvece zlo firme, ja da se pitam ukinuo bi sve, kakvi su, takvi im ne trebaju, najveci neradnici i olos su u vrhu sindikata, krug ljudi oko njih i njima uzivaju, a ostali ispastaju zbog njih, to je kolegijalnost valjda...

Sve to stoji i u pravu si većim delom... nego, jesi li možda zainteresovan za jogi dušek, baš su juče stigli neki, jako povoljno, može i na dve rate, uz to dobijaš i besplatnu isporuku na terminusu u drugoj smeni referenta saobraćaja od 14 do 21? Uz dušek dobijaš i kupon sa kojim možeš da kupiš frižider sa 30% i to na četiri rate. Ma bolje nećeš naći, garantujem :mrgreen:

(Ali ovo je stvarno redovan razgovor, ništa ovo gore nisam izmislio, tako teče "službeni razgovor" kod pojedinih ljudi u pogonima GSP-a).

Trejsi":2wp52cl8 je napisao(la):
Kao i uvek zbog manjine nesposobnih i bahatih stvara se loša percepcija prema svima. Isto je tako sa bahatim lekarima, medicinskim sestrama, inspektorima, policajcima itd. koji stvaraju pogrešnu sliku cele profesije i kolega.
Upravo tako neki vozaci su skroz dobri moze covek sasvim normalno da prica sa njima a ima i jako bezobraznih Recimo skoro sam se ispricao sa likom koji vozi GB486 na liniji 92 Tada je vozio GB480 i onda cujes nesto sto i nisi znao ranije.Volim da pricam sa vozacima ako ocenim da je normalan covek nemam problem da mu pridjem i pitam ga nesto na okretnici.Dok vozi ne praktikujem to :)

To si u pravu, cita se sta ima na forumima, a formiraju se i odredi za istrazivanje ovih opasnih po firmu, tako i mene nadjose. Trenutno, neprijatelj broj jedan za firmu, zaje*******o sam i Vuksu... :mrgreen:

Vise me zanima piletina, imaju povoljnu, a ima i rakija, domaca, tri jezika prica, ako imas neke ponude iz te sfere, tu sam, dusek imam :mrgreen:

Sta reci bre za firmu u kojoj uzmu da drkaju coveka koji ide u penziju za mesec dana, pedercic iz rasporeda digao nos sto mu je vratio knjizicu kroz prozor, jer nije hteo bus da upali, treba da reaguje sef saobracaja, da bi bio mir u garazi, takve gnjide najvise i uspevaju, na kraju mislim da je i izdejstvovao da se kazni covek pred penziju...

A nećeš dušek? Dobro onda. Vidi dečko, imamo neku valjevsku rakiju, al` samo na veće količine radimo... a i da, baš mi fale vozači za šihtu za sledeći mesec, mogao bi ti malo da uskočiš. Mada ne znam, još tražim ljude, ali ti si mi trenutno prvi na spisku da znaš. Jesi siguran da ti ne treba dušek, ovaj je ganc nov, samo su ga referenti probali u kancelariji :mrgreen:

(Razumećete šta sam hteo da kažem :wink: )

a ja se sve nadao da ovakvi busevi idu za liniju 73 :D

На сајму комерцијалних возила у хановеру, Соларису тип Урбино припала прва награда за облик (дизајн) аутобуса. Студио из Берлина обликовао аутобус.
Баш лепо изгледа.

iF Design Award 2015. pripada Solaris Urbinu
Nemački dizajn za poljski autobus
NOVI "SOLARIS URBINO" JE PREDSTAVLJEN NA JESENJEM SALONU KOMERCIJALNIH VOZILA U HANOVERU. U MEĐUVREMENU JE IZAZVAO VELIKU PAŽNJU STRUČNE JAVNOSTI A POSEBNO 53 ČLANA ŽIRIJA PRESTIŽNE IF DESIGN NAGRADE

Novi “solaris urbino” je predstavljen na jesenjem Salonu komercijalnih vozila u Hanoveru. U međuvremenu je izazvao veliku pažnju stručne javnosti a posebno 53 člana žirija prestižne iF Design nagrade.
Nagrada je 27. februara dodeljena u Minhenu ekipi koja je bila zadužena za dizajn ovog autobusa – dizajnerima Studija FT iz Berlina koji svoj rad uspešno reprezentovali stručnjacima iz svih oblasti dizajna koji su činili žiri.
To je potpuno novi gradski autobus koji je robusniji u odnosu na prethodnike uz istovremeno smanjenje mase vozila. Nova konstrukcija bi trebalo da obezbedi nižu potrošnju goriva i generalno niže troškove eksploatacije.
Postignuti su visoku standardi u pogledu komfora putnika u smislu efikasnijeg iskorišćenja putničkog prostora u generalno svetlijeg enterijera. Osim većih prozora implementirano je LED osvetljenje a olakpan je i ulazak putnika zahvaljujući širim i višim vratima.
Više o ovom autobusu pročitajte u martovskom izdanju Auto magazina.

http://www.magazinauto.com/if-design-aw ... is-urbinu/

Meni licno izgleda kao iz nekog SF filma... Odvratni su ovi retrovizori sto su ukrali od Mana...

Nikako da prednju šoferku malo nagnu, uvek vertikala.

Opet neki putnik se igrao i otvorio poklopac..
-2.jpg

-1.jpg

-3.jpg

-4.jpg

По количини прљавштине на седишту претпостављам да је тако отворено једно 3 месеца, пардон путници отварају сваки дан већ три месеца.

Pa zaj**** je naci jos jedan sraf i zavrnuti, ovo je izmedju sedista na tocku, moze neko dete da gurne ruku i sl...

Ma putnici zlocasti mora da nose srafcigere i skidaju poklopce iz fosade tokom voznje

'Resavska skola'...
U Srbiji se plagiranje isplati. Vise puta potvrdjeno...

Jutros prisustvujem neverovatnoj situaciji, coveku otpala rucica migavca sa stuba volana, on je sa onim kablovima samo naslonio na prozor i vozi kao da se nista ne desava, pritom povremeno i svira na istu rucicu prislonjenu uz prozor, niti moze da da migavac, niti da blicne, ali aj to i nije bitno. Ali, zato ume da vozi, salta zgloba samo tako, vidi se da zna covek znanje, nadam se da je posle tog pravca vozilo prosledio garaznim majstorima, a to cu vec proveriti u toku dana...

...prođi sa mnom kroz crveno by vozač sa linije 52 (Banbus):

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qodFSrwMTc0[/youtube]

Za neke vozače mi zaista nije žao kada budu kažnjeni destimulacijom, ali mi je za neke zaista žao što nisu kažnjeni otkazom!

kako li ga je ovaj sto je snimio provalio da ce bas da skrene na crveno.Koje su sanse da bas na to covek naleti?Meni je zao sto ne moze vozac koji savrseno obavlja svoj posao da dobije neku vrstu stimulacije zao mi je sto su im povecali radno vreme.Zao mi je sto ima linija kojima je nabijena turaza pa rade takoreci bez prestankaSvaki vozac bi trebalo da ima bar 5 minuta pauzu.Nije los Banbus Oni imaju kolegu koji savrseno obavlja posao Svakom putniku kaze dobar dan.Taj covek od mene ima velike pohvale.Ljubazan jedino mislim da malo presporo vozi te tako ne znam kada odmara na terminusu.Neki putnici su ga gledali sa cudjenjem.Zao mi je kad vidim da neki gledaju u vozacu protivnika.Ne znam sta se desilo tom vozacu koji je krenuo na crveno.Poslednji krug, prigustilo za wc.Bilo kako bilo ako nije bilo nista hitno trebao je da saceka zeleno

A da ceka u redu 5 zelenih svetala, je***** bi mu pola busa mamu, kako nikome nije palo napamet da produzi to zeleno? Sta ce covek, mora da odradi sve pravce kako zna i ume, ako oce platu da zaradi, kod njih je pravilo koliko provede na liniji to je placeno, kasnjenja ne sme da bude, dopusteno je gazenje preko 50, sve moguce, samo vreme da se stigne. Nije radnik kriv, nego gazda koji svesno tera ljude u prekrsaj...

А ко треба да промени дужину зеленог светла? Ја? Узми па пријави Бг путу, неће се само променити.

Danas jedan na 25p, je tako polako vozio i stajao po pola sata na svakoj stanici, bio prazan, ali je zato u Teodora Dukina, tamo gde 25 i 26 skrene iz kruševačke levo u jednosmernu, nije mogao da sačeka zeleno na onom semaforu u toj ulici, nego je došao do raskrsnice stao video da nema nikog i otišao na crveno...

http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1656928

Возач приватног превозника који је прошао кроз црвено светло биће кажњен

Дирекција за јавни превоз наложила је "Групи приватни аутопревозници" да испита случај и казни возача на линији 52, који је синоћ прошао на црвено светло у Трговачкој улици у Жаркову.

Према речима очевидаца, возач пуног аутобуса је синоћ на раскрсници у Трговачкој улици у Жаркову скренуо улево, иако је на семафору у том тренутку било црвено светло и тиме угрозио безбедност путника.

Prema informaciji koju imam od čoveka koji radi kao saobraćajni inženjer u ovoj firmi, vozač je već danas popodne pozvan da preda smenu i izdali su mu meru suspenzije na 15 dana, uz umanjenje ličnog dohotka. Međutim, popodne je intervenisao pomoćnik direktora Direkcije za javni prevoz, i direktor "Grupe privatni autoprevoznici", tako da postoji mogućnost da će vozač dobiti otkaz, jer je direktor zahtevao strogu sankciju zbog toga što im je napravio problem u medijima i sa Direkcijom.

Pametnjakovic sto ga je cinkario bolje da je prijavio on BG putu taj semafor nego da snima.Dobro ocekivao sam to .A vozacu to ocigledno nije palo napamet da ce neko da ga snimi i sad ce da snosi posledice Pa da...

kopmania":1274rx8l je napisao(la):
Danas jedan na 25p, je tako polako vozio i stajao po pola sata na svakoj stanici, bio prazan, ali je zato u Teodora Dukina, tamo gde 25 i 26 skrene iz kruševačke levo u jednosmernu, nije mogao da sačeka zeleno na onom semaforu u toj ulici, nego je došao do raskrsnice stao video da nema nikog i otišao na crveno...
Postoje vozaci koji i namerno prelaze na crveno malo vise se opuste i ko vele sto da ne .Ima i takvih slucajeva ali mi nikad nije padalo napamet da snimam.Njemu to neka ide na cast

Vrh