stf":1g96h1pk je napisao(la):
Никола 93
Неплатише ће пре променити систем него платише. Бусплус ти је жив доказ. Он никада не би био пред укидањем да је наплата остала на високом нивоу, без обзира на све махинације који су пратиле целу причу.
Пре увођења тог система степен шверца је пратио европски просек (8%) да би после увођења тај проценат на пар месеци смањен да би се потом линеарно повећавао (данас је можда и 40%) ... Тај додатни проценат шверцера је разултат народног бунта против алаве власти. Тај додатни проценат је на карју натерао надлежне да се Бусплусом позабаве. Ево данас у медијима има индиција да ће и Ђилас да заглави апс због те приче ...
Понављам, да је проценат остао на 8% крминимални систем би опстао јер би имао легитимитет народа.
Крађа на фињака кажеш? Красти од лопова није грех.
Kada ćeš skontati da sistem nije propao zbog švercera, već zato što je sada pogodno da se uzmu još neke pare? Dokle ćeš umišljati to?
Pa eno ti onog "sistema" pre bus plusa, naplativost je bila smeeeeešna, pa je godinama funkcionisao, dakle nema nikakve veze sa vezom da šverceri ukidaju sistem.
Sistem nije mogao da uspe, sve što dođe narodu na taj način odmah stvara bunt i bode oči, čak i nije tako loše zamišljen i čak ima doooosta dobrih stvari, ali ovo je sistem koji je doveden sa jednim ciljem, da neko samo dobro zaradi, samo se nadajte da će grad ukinuti ugovor bez penala, sve je to već izrežirano.
solecar":1g96h1pk je napisao(la):
becks89":1g96h1pk je napisao(la):
Igor":1g96h1pk je napisao(la):
Zamolio bih Somija i Becksa da malo odmore sa ruznim komentarima jednostavno nije ok
Ja sam zamolio da se fotografija ukloni jer joj ovde nije mesto, ovo nije nešto što treba da se kači po forumima, kao što rekoh fotografija je iz privatnog albuma, i valjda imam pravo da znam zašto sam ja majmun? Ili možda svako ovde može da mi prikači tu etiketu bez razloga? Plaćam kartu - majmun, slikam se sa vozačem - majmun?
Govoriš da svi oni koji ne plaćaju kartu nisu kompetentni da govore o postupcima vozača i da iste prijavljuju , kao i neispravnosti na vozilu , jer nisu stručni.
Svi mi koji plaćamo kartu , ili dok su drugi plaćali kartu , nisu bili kompetentni da govore o postupcima vozača i da iste prijavljuju , kao i neispravnosti na vozilu , jer nisu stručni.
A opet sa druge strane , sebe proglašavaš kompetentnim , pozivajući se na to što imaš nekoliko prijatelja vozača u GSP - u i što ćeš jednog dana da upišeš Saobraćajni fakultet. Čak i drugima koji imaju prijatelja (prijatelje) u GSP - u , osporavaš stručnost , iako se ti na istu tu stvar pozivaš.
Ako ovo pomenuto nije etiketiranje drugih bez razloga ...
Izvrćeš reči.
Svi oni koji ne plaćaju kartu nemaju pravo da se žale! Jer za šta se žale kad uslugu nisu platili? Pitao sam te, uzmeš sok iz radnje, ne platiš, jer možeš doći da se žališ i da kažeš kako mu je istekao rok? Ne, isto tako i ovde, nisi platio to što koristiš, šta se onda žališ?
A vašu stručnost ne moram ja da ocenjujem, samo uzmi i pročitaj vaše postove, počevši od stfa, kome donacije ne valjaju, a on čovek ni ne zna koje su donacije, preko toga da vozači jure da vas ubiju vratima, namerno vam sve rade i slično, preko toga da je vozač kriv za sve na vozilu. Jedino kada se pominje pitanje naplate, e onda kao održavanje ne valja, vozači ne valjaju, vamo tamo, a vi kao putnici valjate?
Sebe proglašavam kompetentnim, jer malo bolje znam realno stanje i realnost u tom GSPu, preko vozača, šefova, majstora, znam dosta ljudi i ponosan sam na to,neki od njih su sjajni ljudi, radnici, sjajni roditelji itd itd itd, upravo zbog toga ja branim te ljudi od vas. Ovde ste u čoporu, samo bi pljuvali i osuđivali, a za početak da se pogledate u ogledalo i da se zapitate šta vi činite ovom Beogradu? Ni tu kartu ne možete da platite. A oni kakvi god da su bili i kakvi god da su sada, oni su zaslužni što je prevoz funkcionisao kako tako i kad je bio pred gašenjem, i kad se dnevno isto vozilo isključuje po 6-7 puta, ali odradi krug tamo, krug vamo i ima neke koristi od njega, situacija je bila takva da nema vozila i bilo je daj šta daš. Da su pametni, ostavili samo ispravna kola na ulici, dok pare za delove ne dođu tamo gde trebaju i dok se ne nabavi sve potrebno za rad. U taj GSP se ugrađuju svi, od nabavljača šrafova do diferencijala, motora, menjača, ali to se "ne zna"...
Što se tiče mog znanja i moje stručnosti, ja to što znam, znam, kad me probudiš u pola noći kad me sretneš na ulici i sl, a ovde imaš masu tastatura boraca, koji sve znaju al na kompu, sve podatke i informacije oni imaju na kompu, to što znam ljude ne znači ništa, za razliku od vas, ja sam prošao od kanala, četki, kancelarija, rasporeda i sl, za razliku od vas znam šta kako funkcioniše, za razliku od vas znam ko šta radi, za razliku od vas mogu da provalim kad neko laže, jer znam šta je moguće a šta nije. Ne zbog toga što vam ne verujem i imam želju da se ističem, nego vremenom se uče neke stvari i vremenom učiš način funkcionisanja, provaljuješ greške, propuste, svakodnevne problema i samim tim smatram da sam ipak malo stručniji od većine vas. Možda grešim, ali u vašim argumentima po tom pitanju me nešto u to ne ubeđuje...