kopmania":2e0oer4w je napisao(la):
Jeste lepo, ali pravdanje bahatih vozača je po meni ružno...
A lažno optuživanje je sasvim korektno, mene ne iritira što bilo ko od vas optužuje, to je vaše pravo, iritira me vaše nepoznavanje mnogih stvari i pritom stalno pozivanje na neka vaša prava. Koja vaša prava, velika većina komentatora se ni ne vozi javnim prevozom, veliki broj vas ne ispunjava ni jedinu vašu obavezu a to je plaćanje karte, ali znate filozofiju funkcionisanja javnog prevoza. Tražite da prevoz bude idealan, pa jeste li vi idealni putnici? Zašto nikoga nije briga za vas i vaša prava?
Zašto vas veliki broj ljudi iz GSP-a smatra za džakove krompira? Jel zbog toga što ste mnogo fini i kulturni?
Mogao bih da pišem 5 dana o problemima sa putnicima koje smo imali u 2 godine, od napada zbog toga što ne znamo broj direkcije za javni prevoz, do toga što im smeta mirišljava jelkica u kabini :shock: :bash: ko je tu lud? A to je jedno vozilo i samo 8 sati dnevno!
Za sve su vam krivi ti vozači, i što su neispravna vozila, i što ne isključuju vozila kad su neispravna, i što ih voze neispravne, što povećavaju cene karti, što je toplo, što je hladno, što je ovo što je ono, a za dobar deo onoga što pišete su krivi neki drugi ljudi, jer gle čuda u tom GSPu sem vozača postoje i druga radna mesta. Mali broj ljudi ovde zna da mi kaže šta je dispečer, otpravnik, šef smene, šef saobraćaja i slično, a to su vam upravo oni ljudi iza scene koji komanduju glumcima na sceni.
Pritom, veliki deo vas traži opravdanja za to što se napadaju ljudi na poslu, pa me baš čudi što gledaju da vas što manje voze, tako fine i kulturne, što bi da ih bijete uništavate vozilo i slično, baš me čudi.
Za neispunjavanje polazaka lako će se naći krivac, a šta ćemo sa krivcima za 60 i neki napadu zadnjih 12 meseci, koliko je njih uhvaćeno? Koliko je uhvaćeno delikvenata koji su uništili vozila? Šta ćemo sa švercerima? Ili su to sve možda vozači uradili da bi prevarili divne putnike.
Da li vi znate kada neki vozač ugrožava svoje radno mesto zbog vas, rizikuje da ide u zatvor zbog vas? Evo ja sam svedok takve situacije od zimus, silom prilika je bilo drugo vozilo na 78, divni putnici iščupaše jedno krilo drugih vrata,
po snegu turaža nije više na 10 minuta nego na pola sata ili ko kada stigne, pa je moj ludi drugar umesto da otera krš u garažu išao da traži žicu po okretnici da kako tako obezbedi ta vrata, da divni putnici nebi čekali pola sata ili ko zna koliko na sledeću 78cu, rizikovao je da mu neko ispadne kroz to krilo, da zaglavi u zatvor da izgubi posao, GSP bi prao ruke, on bi ispao kriv da se nešto nedaj bože desilo, reće mu neko hvala? Ne! Šta je sa ludim kosmajcima koji moraju da vas voze po snegu sa ćelavim gumama? Da je razuma niko iz garaže izašao nebi sa takvim autobusom, ali ko bi onda vozio gospodu iz Zaklopače, Vinče, Ritopeka? E vidite takvi ludaci održavaju gradski prevoz, zbog koga, zbog tih putnika koji bi da ih linčuju. Retko koji vozač dočeka penziju i dugo uživa u njoj, ili ljudi odu sa živcima ili vrlo brzo odu na onaj svet, od lepog života i divnog posla. E upravo zbog svega toga nedam da ih pljuje kako ko stigne.
Mnogo toga mislite da znate, ali iz dana u dan dokazujete da nije tako.
Samo pišite prijave i tužbe, možda i naterate sudstvo da proradi, pa da imamo bar neku korist od svega toga...