E super pošalji to na adresu gradskih vlasti,odmah će da srede potez Slavija-Franš,koliko sutra..a koliko se sećam da nas na STB uveravaju da je Beograd posta turistička metropola i da se dosta zarađuje od stranih turista,znači LAŽU NAS!!?? :kafa:laki72":2q6sisfu je napisao(la):citam postove i ne mogu da verujem kakva razmisljanja imaju pojedini ljudi.
Pa ljudi zar bi ste potpuno nov autobus koji smo kupili na kredit koji cemo teskom mukom otplacivati stavili na 31???
Zaboga, pa jel neko od vas koji se za to zalazete prosao od Slavije do Fransa i pogledao na sta to lici???
Sta me bre boli uvo sta ce da misli stranac koji je sa 200EUR dosao da jeftino loce i senluci po beogradskim splavovima i da pokupi neku napucanu sponzorusu ???
To vam je najbitniji problem? To sto gradjani ispadaju kroz podove autobusa jer se od silnih rupa iskida ceo autobus, to nije bitno, bitno je da kad dodje pijani Hans ili Dzon, da mi ostavimo utisak na njega???
Pa necemo ostaviti , sve i da nam grad izgleda kao Berlin!!!
Jer oni i nisu dosli vamo da bi se bivili nasem gradu, istoriji, prirodi, vec da bi za sicu pili, jeli i je_ali!!!
angry bird":1x33tdsf je napisao(la):Stranci za sicu da jedu i piju kod nas!? Jel mi zivimo u istoj zemlji? Ovde mogu samo da budu odrani, isto kao i svi mi. Sorry za off.
Delija":27bglbzl je napisao(la):Изгледа не живимо пошто је за просечног странца у Србији храна и пиће по локалима срамотно ниска. Ствар је у томе што је Беград вероватно европска престоница са најмањом разликом између цена у кафићима и цена у маркетима па нам је тако ипак цена минималне потрошачке корпе "по европским стандардима" док су цене у кафићима,кафанама и ресторанима неколико пута мање него у сличним местима по европским градовима.
E jbg stvarno se izvinjavam. Ja sve vise citam o tome kako je sve na sta trosimo novac najskuplje u evropi, i citam razne komentare ljudi koji idu u Madjarsku i Austriju u kupovinu i koji prezentuju istu vrstu informacija kao i ti ovde, samo njihova vodenica uvek vuce na to da je tamo sve jeftinije i jos plus kvalitetnije. Moguce da svi lazu. A izvinjenje je zbog mog nepoznavanja cena u kaficima i lokalima gde se prodaje hrana, jer zbog moje materijalne situacije tu "bezobrazno jeftinu" hranu i picenca mogu da konzumiram samo preko nozdrva i cula vida, kad prodjem pored neke pekare pa se malo nasladim mirisima, ili kad neko od komsija kuva nesto sto bas fino mirise.laki72":27bglbzl je napisao(la):Landstrase, Bec:
kugla sladoleda, 2,5 - 5 EUR
flasica mineralne vode 0,2l 3,5EUR
espreso 3,5EUR
Nadam se da ne treba da ti napomenem da smo trazili najeftiniju varijantu od ponudjenih lokala...
Takodje ovo nisu cene izlaska, vec je skromna poslasticarnica sa par stolova unutra i maleckom bastom na ulici.
lebakes (varijanta sendvica sa `pecenim parizerom`) je 3,5 eur.
Pizza u obliznjem lokalu od 12 - 25EUR...
Pticice, ovde mogu biti odrani , ali i kad im konobar za noc mazne 10 i taksista jos 20EUR, opet prolaze mnog, mnogo jeftinije. I dolaze samo zato sto je jeftino i u neku ruku `egzoticno-divlje` , veruj mi.
Pticice, ako si mislio na mene mogu samo da probam da te uveravam da mi ni najmanje ne smetaju stranci. Naprotiv nikada nisam pravio pitanje odakle je neko. U ranom detinjstvu sam se igrao sa malim Englezom, Egipcaninom i Libijcem.Ja primecujem da neki forumasi pocinju da galame cim neko pomene strance u bilo kom kontekstu. Bilo da su to stranci koji se slikaju po gradu ili strani autobusi. Sta ce nama ti stranci uopste, bolje i da ne dolaze.
Pticice, nije nikakva uteha, ali vecina nas zivi tako.A izvinjenje je zbog mog nepoznavanja cena u kaficima i lokalima gde se prodaje hrana, jer zbog moje materijalne situacije tu "bezobrazno jeftinu" hranu i picenca mogu da konzumiram samo preko nozdrva i cula vida, kad prodjem pored neke pekare pa se malo nasladim mirisima, ili kad neko od komsija kuva nesto sto bas fino mirise.
angry bird":1lwi023w je napisao(la):Sta ce nama ti stranci uopste, bolje i da ne dolaze.
Pa ok slazem se sa tim. To je ono kao kad kazu kako treba radimo na tome da menjamo nasu sliku u svetu, sa akcentom na sliku, a ne na to da treba da menjamo nase realno stanje pa ce se i samim tim menjati slika nas.laki72":3usdearr je napisao(la):I posto odosmo u veliki OFF dodacu samo jos jednom da mi ne smetaju turisti, vec mi smeta da nam motivacija sredjivanja grada, vozila, parkova i ostalog bude sta ce neko sa strane reci.
Valjda to treba da radimo prvenstveno zbog sebe jer ovo je nas grad i mi u njemu zivimo?
Cekaj, pa ako si se ti meni to obracao u svom postu pogresno si ga adresirao.becks89":3usdearr je napisao(la):angry bird":3usdearr je napisao(la):Sta ce nama ti stranci uopste, bolje i da ne dolaze.
E da, eto prave prilike da se objasni razlika. Neki vozači iz meni nepoznatog razlika ne pale klima uređaj, nego samo ventilaciju, odnosno vazduh samo cirkuliše nema hlađenja. Takođe, kod novih autobusa u prikolici zbog loše izolacije, klimatizacija ne dolazi do izražaja, jer motor greje već užareni autobus.angry bird":2bukhngd je napisao(la):Jedino klima nije bila zadovoljavajuca, radila je tek toliko da se oseti, ali to mora mnogo bolje da hladi. Ne shvatam zasto negde kada udjem ekstra hladi, a negde kao ni da ne radi.
U svakom slucaju bus deluje kao vidan napredak u odnosu na prethodnika u svakom smislu. E sad sto se tice tehnicke strane tu su sami vozaci i ostali zaposleni da kazu kako stoje stvari. A kako citam zale se na mnogo toga. Znaci u neku ruku sa ikarbusom nova prica, ali i stara.
Da nije razlog to sto su ti neki bezobrazni? Ili ih cisto zabole? Ako ti ne znas kao upuceniji koji je razlog ko onda zna? Mislim da to ima manje veze sa losom izolacijom, a vise sa necim drugim. Jer se vec dve godine uzastopno ponavlja prica svaki put kad se vozim novim troloma 29, jedan garazni broj duva hladno kao iz zamrzivaca, drugi garazni broj kao sauna. To stvarno nije u redu koji god da je razlog.becks89":g864vpws je napisao(la):E da, eto prave prilike da se objasni razlika. Neki vozači iz meni nepoznatog razlika ne pale klima uređaj, nego samo ventilaciju, odnosno vazduh samo cirkuliše nema hlađenja. Takođe, kod novih autobusa u prikolici zbog loše izolacije, klimatizacija ne dolazi do izražaja, jer motor greje već užareni autobus.