stf
Professional
- Učlanjen(a)
- 22.01.2010.
- Pohvaljen
- 13.094
Ja sam dovoljno svestan da je poslednjih 30 godina na sceni strateško uništavanje industrije na prostorima Jugoslavije na sve moguće načine da bi izgubili ekonomsku nezavisnost i postali potrošački robovi i šljakeri stranih korporacija.Bivis":hc6ct0tz je napisao(la):A ti znaš da je odbijanje direktora Ikara bilo lažno.
Za ostvarivanje tog cilja postoje tone najrazličitijih dokaza a to je postala opštepoznata javna tajna. U toj strategiji na sceni su bile najluđe moguće kombinacije i veze naizgled nepovezanih ljudi. To je ceo sistem koji parazitira na leđima društva i uvukao se u sve pore tako da istovremeno drži obe kao, zaraćene strane.
Eto, danas je SPS bio "Uzdržan". Pa zašto uzdržan kada je direktno ugrožen opstanak firme njihovog kadra? Zašto nisu bili izričito protiv? Pa zato što je, najverovatnije sve to dogovoreno. Direktor Ikara će da uzima ogromnu platu, razara preduzeće da bi se Ikar predstavio kao nesposoban, potom se izgubi posao, firma ode pod stečaj, za bagatelu je kupi neka strana korporacija da se tu za manje plate sklapa njihovo vozilo koje oni prodaju po istim cenama kao i verzije proizvedene kod njih, a dodatni profit ide u dzepove vlasnika korporacija.
Uz to, mi kupujemo strane autobuse, i direktno dajemo pare stancima u dzep, a to plaćamo kreditom uzetim kod njih i njima idu i kamate. Pa mislim stvarno.....
Znači, naše pare odoše stranoj ekipi i to na više načina. Multiplejer:
1. Ikar propada i kupuje ga stranac za zd, i dobija enormno građevinsko zemljište za zd.
2. Uzimamo kredit od njih i njima idu sve kamate.
3. Kupujemo proizvode od nji i time im treći put svojevoljno dajemo pare koje nemamo,
4. naši upropašteni komponentaši bankrotiraju i postaju slabo plaćeni šljakeri stranih firmi koje na manjim platama ostvaruju nemoralno višu zaradu....
I kad na sve to čitam tako površne postove ljudi kojima je od svega ovoga bitnije da nežnu guzu provozaju Mercedes busom, kako da ne ispizdim?!?!?