Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 300 94,6%
  • BMC

Glasovi: 17 5,4%

• Ukupno glasača
    317
jedno pitanje...
pre 5 dana (2009-04-02) sam naleteo kod Hrama u pravcu prema Slaviji oko 16h na bas mator bus...
otkud na ulici stari Sanosov bus (garazni broj 228)... bio je na liniji 47 (takvi su ranije i bili na linijama 37, 47, 48 koliko se secam)...
regularno je imao putnike, a vec je prosao prvi april :)
pitam samo zato sto sam mislio da takvi busevi vise nisu u voznom stanju, a i nisam ih godinama video...

pozdrav svima...

teshke":l0ea8g1d je napisao(la):
jedno pitanje...
pre 5 dana (2009-04-02) sam naleteo kod Hrama u pravcu prema Slaviji oko 16h na bas mator bus...
otkud na ulici stari Sanosov bus (garazni broj 228)... bio je na liniji 47 (takvi su ranije i bili na linijama 37, 47, 48 koliko se secam)...
regularno je imao putnike, a vec je prosao prvi april :)
pitam samo zato sto sam mislio da takvi busevi vise nisu u voznom stanju, a i nisam ih godinama video...

pozdrav svima...
Oni voze samo u špicu, obavezno jutarnjem a nekada i popodnevnom. Inače, to su vrlo kvalitetni autobusi.

Goldstein":v3cakm3r je napisao(la):
Oni voze samo u špicu, obavezno jutarnjem a nekada i popodnevnom. Inače, to su vrlo kvalitetni autobusi.
dok sam bio klinac, obozavali smo da se vozimo 37icama u tim Sanos busevima nizbrdo Francuskom ulicom... kad proleti preko Dusanove ulice onako visok, a mi na zadnjoj platformi koja je snizena, bilo je letenje :) trenutak bestezinskog stanja... ;)
inace ok su busevi, samo sam se zacudio... dugo nisam naisao ni na jedan u gradu... mada i vec dugo sam na NBG, a ne na Dorcolu ili blizu linija gde se mozda sada pojavljuju ti busevi...

pozdrav Goldstein...

Oduvek me je kopkalo, zašto se ovde nikada nisu pravili autobusi sa dve prikolice (ili grešim)?

Razumem da ne mogu da se provlače po Vračaru, ali za neke duže linije (16,23,95), gde postoji i žuta traka bi bili savim ok.

280px-Bus_Stops_3_curitiba_brasil.jpg

200px-Gothenburg-bus-16-by-BIL.jpg

200px-Gvu_916_tuinen.jpg

200px-Doppelgelenkbus_02_KMJ.jpg

Doppelgelenkbus_01_KMJ.jpg

Jesu dolazili su na probu u SFRJ tada je koncept bio u razvoju bili su u ZG SA I BG na probi misli da je bilo to 70tih negdje sam cak vidio i sliku mislim da je o tome pisala politika pitanje je kako bi nasi to odrzavali maorali bi ici na obuku i prosirenje garaza u nekom pogonu.Misli da je ideja super ja sam prije za trole na 41 po mogucnosti hesse :cool:

direktor":25k4twz0 je napisao(la):
Misli da je ideja super ja sam prije za trole na 41 po mogucnosti hesse :cool:
Haha..pa takva trola bi odmah blokirala raskrsnicu Takovska/Lole Ribara

direktor":2ooa2gsp je napisao(la):
Jesu dolazili su na probu u SFRJ tada je koncept bio u razvoju bili su u ZG SA I BG na probi misli da je bilo to 70tih negdje sam cak vidio i sliku mislim da je o tome pisala politika pitanje je kako bi nasi to odrzavali maorali bi ici na obuku i prosirenje garaza u nekom pogonu.Misli da je ideja super ja sam prije za trole na 41 po mogucnosti hesse :cool:
Sećam se da je to bilo negde 1989, bio je jedan MAN-ov dvozglobni autobus.

PAa 41 sam naveo kao primjer zbog kapaciteta a do blokade nebi doslo ako bi se malo poradilo i neke stvari prilagodile.Jedno obavestenje u subotu u ulici vojvode stepe ispred saobracajnog fakulteta od 10h do 13h bice izlozba old tajmera i autobus lejland gsp i neka predavanja pa mozete da dodjete pomogucnosti sa foto aparatom da se napravi mala reportaza :cool:

jao ljudi hajde da se izborimo da vratimo GSP-ovu 24. bilo je mnogo bolje bre. ovo je strasno, ne postoji dan kada ne stojim u onom minijaturnom BUS-u. pri tom ne mozes kao covek ni da sednes a ni da stanes... strasno... :grand:

Pa to bi bilo najbolje, ali kažu da nema putnika za veliki bus i dase minibus brze provlači gradom.
Ja nemam problema sa sedenjem jer je uvek čekam ili na Neimaru ili na Dorćolu.

Da li mi imamo dovoljno široke ulice duž cele trase bilo koje linije da bi autobusi sa dva zgloba mogli bez problema da skreću?

Senke":2i6t2e4z je napisao(la):
Pa to bi bilo najbolje, ali kažu da nema putnika za veliki bus i dase minibus brze provlači gradom.
Ja nemam problema sa sedenjem jer je uvek čekam ili na Neimaru ili na Dorćolu.
veliki ne bi ni morao da se provlaci kada bi saobracajna policija i parking servis radili svoj posao.
em se puni budzet, em se suzbija saobracajni bezobrazluk, em bi se postigao brzi protok saobracaja.

a istina je da se minibus provlaci, s obzirom na postojecu situaciju :(

zaista ne znam zasto je tesko postaviti dva saobracajca u njegosevoj, kralja milutina i svetozara markovica (u ove druge dve su i skole, tim pre) koji bi delili cestitike.

little lightning":3mxfxa4v je napisao(la):
Da li mi imamo dovoljno široke ulice duž cele trase bilo koje linije da bi autobusi sa dva zgloba mogli bez problema da skreću?
Па ја сам размишљао и једино ми је пала на памет бр. 17 евентуално. Плус неки приградски (511,601). У сваком случају не изгледа вредно гњаваже са засебним типом возила.

Zar se te iste 70nešto ne okreću na Zelenom vencu? Nezgodno.

Može 73. :cool:

sada sam se setila prosle godine i leta, kada udjes u onu lepu novu klimatizovanu 24-u sednes i uzivas. Znam da je odgovor da nema ljudi za veliki BUS, to su i meni rekli u Direkciji za javni prevoz ali imam utisak da otkako su promenili BUS-eve da ima gomila ljudi koja se vozi 24-om. Iskreno ja idem do početne na Neimaru i nazad,ali kada mi se "natovari" 25 ljudi iznad glave, samo sto mi ne sednu u krilo... uzasnuta sam skroz.
ima da demonstriram :gobb:

Pa i minibus ima klimu.
Jedino mi se sedišta sviđaju u minibusu.
Za 24 je potrebno da tražimo više stvari od direkcije,
1. Da ide na 10 minuta (5 u slučaju da ostane minibus)
2. Da se vrati na staru trasu (Kurulinom
3. da se na okretnice okači red vožnje.

Ako već neće da daju autobus, onda mogu midibus, on je malo veći od minibus.
Minibus - do 7 metara
Midibus - od 7 do 10 metara.

Da, ima klimu a da li znate kako je unutra sa 25 ljudi koji stoje i sede u zatvorenom minijaturnom prostoru od nazovi BUS-a, da se ugušiš, a klima kao radi... Pa ne znaš šta je gore da li da se kuvaš sa otvorenim prozorom ili da udišeš fekalije drugih ljudi.
Ljudi ja sam za to da nam vrate našu GSP 24! A nemam neku pametnu ideju kako to da sprovedemo u delo. Da ide bar na 15 min, to bi bio vrh, da se vrate na staru trasu, i u pravu ste, kada bi neko pokupio ove "face" iz Njegoševe, mogla bi da skreće i da ide normalno. Ma dajte ljudi, mislim da peticija rešava stvari. svak u svom kraju neka pokupi potpise i pravac Direkcija. Sve je to kretenizam s njihove strane... Prebrojavali putnike... kreteni :rant: e kada se pridružite mojoj odluci bićete najbolji ljudi na svetuuuuuuuuuu :lool:

Imaš na fejsbuk grupu "Vratite nam 24KU".
A što se tiče broj putnika 24 je jako veoma nepredvidiva, nekada ima malo putnika, nekada je puna.
Najgore je što je 24 alternativa za 26 od Cara Dušana do Glavne Pošte, isto važi iza trole na Čuburi kada nema struje svi uđu u 24.
A što se tiče njihovog nedovoljno iskorišćenog kapaciteta, neka puste brod linije (Dorćol - Zemun) i (Dorćol - Višnjica) pa će biti putnika i to za veliki autobus na 5 minuta.
20 minuta je kriminalan interval bilo za minibus ili autobus,
Ne ide 24 za neku tešku selendru pa da ide na 20 minuta.

Na fejsbuku ima grupa za sve.
Da li grupa na fejsbuku really could make a difference? No.
Čemu onda?
Annoying malo taj fejsbuk postade.

pa i to... kada bi oni stvarno malo uveli u red ceo GSP bilo bi super.
ali im nikada neću oprostiti 24-u ... Neimar - Dorćol,
mislim da je bespotrebno reći nešto o ta dva kraja grada,
da bi se ljudi tako "vozili", čak i u tom delu do glavne pošte...
strašni su... :rant: :rant: :rant:

mislim da je najbolje da se što više nas obrati direkciji,
a što se tiče fejsbuka, da ima grupa kojoj ću se pridružiti naravno,
ali koja je svrha??? grupa nema cilj, a i da ima, kako će ga ostvariti...
:bash:

Vrh