Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 295 95,2%
  • BMC

Glasovi: 15 4,8%

• Ukupno glasača
    310
Ovaj desni retrovizor su izbacili napolje pošto se ljudi nalakte tamo na početak pa vozač ne vidi :)

Uvidom u zvanična dokumenta Direkcije za javni prevoz saznao sam da se svakom prevozniku za vozilo mlađem od 5 godina sa klima uređajem plaća dodtanih 14,47 dinara po pređenom kilometru.

Tako je npr. Lasti isplaćivano 159,07 dinara za vozilo staro do 5 godina sa klimom, a za vozilo mlađe od 5 godina bez klime ta cifra je iznosila 144,60 dinara po pređenom kilometu (za liniju prve kategorije).

Dakle npr. Lasta samo pri jednom poluobrtu na liniji 408 bez uključivanja klima uređaja nelegalno zaradi oko 477,50 dinara. To uopšte nisu male pare ako se klima ne uključi ni jednom (znamo već kod kojih prevoznika je tako) i još se to pomnoži sa brojem vozila u saobraćaju.

Direkcija je nesigurna da li da insistira sada na uključivanju klima uređaja jer još nije leto, Direkcija nije bila sigurna koliko stepeni mora da bude da bi prevoznici bili u obavezi da uključe rashladne uređaje (!!!), ali nezvanično saznajem da će od ponedeljka izaći na teren i izvršiti manju kontrolu rada klima uređaja u vozilima.

Данас у #76 нија радила клима, а поклопац оног хладњака (иза задњих врата) није био причвршћен и одатле је грувала топлота, само тако :mad:

dare":jyvery2p je napisao(la):
malo pre me vozio GB410 na liniji 602 jednu stanicu moram priznati da me je odusevio pa reko da uslikam :D Spolja se sija unutra isto tako ma uzivanje mislim da je mnogo bolji od GB380 koji me i nije bas odusevio kada sam se vozio sa njim zadnji put Gb410 je prelep bus
GB410 na liniji 602
040520123593szw.jpg

040520123589.jpg

040520123591.jpg

Hm...diviti se tome?????

Данас сам се возио са овим аутобусом са двоја врата на линији 65, ГБ 702.

Слика предње платформе:

Приметио сам да су сви натписи у аутобусу на немачком језику.

Касније сам видео још један овакав аутобус у улици Омладинских бригада, са ГБ 711, а на њему је била исписана линија број 69. Нисам успео да га сликам, мало сам га касно приметио, а и док сам извадио апарат из ташне, протутња аутобус.

Verovatno misliš na 611 jer su njega zadužili na 69. Međutim to je drugačiji autobus, tj. MAN a ovo sa slika je Mercedes. Ja sam ga uslikao pre neki dan, dobar bus :)

Inače, 702 je radio na prevozu dece i na 35L, pa je malo zato i očuvan.

Вероватно сам у брзини превидео гаражни број, пошто сам га мало и касно приметио. То је тај на слици коју си поставио.
Да 702 је добро очуван изнутра, што се и види на слици коју сам поставио.

futur-east":3t85evo8 je napisao(la):
dare":3t85evo8 je napisao(la):
malo pre me vozio GB410 na liniji 602 jednu stanicu moram priznati da me je odusevio pa reko da uslikam :D Spolja se sija unutra isto tako ma uzivanje mislim da je mnogo bolji od GB380 koji me i nije bas odusevio kada sam se vozio sa njim zadnji put Gb410 je prelep bus
GB410 na liniji 602
040520123593szw.jpg

040520123589.jpg

040520123591.jpg

Hm...diviti se tome?????
Realno da Ovu seriju buseva ja bas ne volim ali ovajGB410 me je bas odusevio Mnogo je bolji nego ranije
bar ja imam takav utisak

evo i ja da napisem nesto a to je
GB448 na liniji 73
060520123629.jpg

p2150001l.jpg

GB409
p2150005w.jpg

GB406
p2150004.jpg

070520123637.jpg

070520123636.jpg

Pre neki dan sam se pozitivno iznenadio žutim autobusom ik218n na liniji 18. Imao sam utisak da sam u busu nekog zapadno evropskog proizvođača. Za divno čudo ni zglobovi uopšte nisu cijukali. Kad su proizvedeni ovi busevi?

A pa nisam siguran da je to bio jedan od ovih novih, nisam video kako izgleda napred. Ali ako je bio jedan od njih onda ima dosta vremena da se razočaram i da počnu da cvile.

JA sam se vozio jedan dan u jednom novom na 83, iznad zgloba onaj displej unutra već je počeo da baguje (pola displeja radi), takodje i plastika ili šta već počela je da škripi

To je GB1370 sa slike :) ja se sa njim vozio juce

Jel još uvek postoji kvar na unutrašnjem displeju u GB 1370 ?
Sad je lakše rešiti te kvarove dok su displeji pod garancijom.

Kakav uzas! Upravo se vozim lui travelovim ikarbusom kome je celo jedno krilo pokriveno kartonom umesto stakla. Sramota!

dscf2266r.jpg

dscf2268y.jpg

aladin2908":y46datue je napisao(la):
Kakav uzas! Upravo se vozim lui travelovim ikarbusom kome je celo jedno krilo pokriveno kartonom umesto stakla. Sramota!
Пре неки дан сам се возио у једном њиховом Икарбусу, презадовољан сам! Тих, лепо вуче, не цима кад мења брзине... ма савршен :kk:

Dosta više zatrpavanja teme nepotrebnim fotogafijama autobusa !
Jedna je stvar kada npr. stignu novi busevi koji predstavljaju neku vrstu atrakcije u tom trenutku ili kada se fotografijom ukazuje na neki problem u obavljanju javnog prevoza. Postavljanjem bezbroj fotografija autobusa koje viđamo i koristimo svaki dan nema nikakvog smisla.
Fetišizam na autobuse rešavajte u okviru sopstvenog kompjutera.

Ovde treba pre svega da se piše o unapređenju autobuskog podsistema i o problemima u istom poput ovog:
aladin2908":3kpiapq0 je napisao(la):

s5003289m.jpg

s5003290m.jpg

Fotografije preuzete sa GSP foruma @CKD-KT4

Vrh