Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 295 95,2%
  • BMC

Glasovi: 15 4,8%

• Ukupno glasača
    310
Samo što je od asfalta do ulaska u autobus jedno metar visine, pa bi starijim i slabije pokretnim sugrađanima dobro došla i oprema za free climbing.

Stepenište je sasvim OK. Možda je za Cobru potrebna takva oprema, ali, ova vozila su decenijama prevozila Beograđane i ne bi nam ništa falilo da uštedimo koji dinar pri nabavci. Blje je stepenište nego na novijim IK

Da uštedimo na uštrp čega? Rasklimanih bubrega putnika od nenormalnih vibracija raspadnutog krša, oštećenja sluha od motora koji se dere kao Junkers ju 52, gubljenja živaca i vremena dok čekaš da se ljudi uspentraju uz njega, narušenog zdravlja od udisanja toksičnog smrada koji se oseća sve vreme?

Ja bih samo da Vam skrenem pažnju da se to češće dešava na novijim vozilima, i da nije moguće, niti potrebno zameniti ceo vozni park odjednom. To, uz ovakvu praksu održavanja, nije ni smisleno. Voleo bih da imate širi uvid u situaciju kad aupućujete kritiku, stoga Vam predlažem da pogledate temu održavanje vozila.

Hvala na predlogu, btw nema potrebe za persiranjem :) . A moj uvid u situaciju je takav, da znam sledeće: naj ugodnija vožnja je u manovim japancima i mb conectu u kojima ne postoji ništa od stvari koje sam gore naveo, barem se ja nisam suočavao sa tim. Isto bih izdvojio ove nove bele buseve na liniji 59 čini mi se(veolia). Dok je vožnja u gore pomenutom autobusu uvek veoma bolno i neprijatno iskustvo, da ne kažem noćna mora. Tek toliko, ništa ekspertski, čisto iz ugla krajnjeg korisnika.
MIšljenja sam da se ne može i ne treba praviti od babe devojka, ako je baba treba da ide u penziju, a ne na botokse, fejs liftinge i ugradnju silikona.

Виђен нови ИК218А како крстари... смедеревским путем
Реакција:
notworthy.gif

Ево још сличица нових 206-ица :)
Lasta-5907-1.jpg

Lasta-5907-2.jpg

Lasta-5902-1.jpg

Lasta-5902-2.jpg

Lasta-5902-3.jpg

Lasta-5902-4.jpg

Lasta-5902-5.jpg

Аутор: Стефан Бгд
Извор: http://www.autobusi.net
Не могу да верујем да нису могли да прошире место за таблице на предњој масци. Није то ништа посебно, али кад не би за**али на некој глупости... :mad:

Somi303":36uit0xl je napisao(la):
Не могу да верујем да нису могли да прошире место за таблице на предњој масци. Није то ништа посебно, али кад не би за**али на некој глупости... :mad:

То је оно о чему причам, заглављеност у планској привреди 80-их. :dil: То су ситнице које одбијају купце и говоре много о (не)озбиљности фирме.

Иначе, јуче сам се возио новим Икарбусом на 27, жути приватник, још има најлоне на шипкама - какве је шиштаве звуке производио, то је чудо једно! :blah: Нов аутобус тако не сме да се чује.

Сви из Н серије су као нови производили шиштав и нервирајући звук :rant:

Somi303":27erhekv je napisao(la):
Па баш и јесте посебно. Не ради се само о проширењу места за таблицу, ту мора да се уради потпуно нова маска (средњи део) пошто је то једна целина, а израда алата за отискивање (неко то зове "штанцање") је скупа.
Ипак овако је јефтиније !

Ovako,
Ova maska koja je izasla na novim 206-ticama se vise ne prozivodi.Ikarbus izlazi u susret kupcima koji je zele,kao da se ne bi razlikovala I i II tura.Tako da je vrlo verovatno to ostatak tih branika koji se nisu prodali...

@Uzegli Zejtin

To si se vozio na 27e, a privatnik je tamnava. Ima problem sa jednim busom skripi ko nenormalan vec jedno dva meseca, ostali su im ok. Inace meni su ti busevi stvarno super, sem tog naravno, a nije taj autobus bas tako nov ima godinu dana sigurno. Nemoj najlon da te zavara :D

ed.jpg

(Десни клик на слику затим "отворити слику у новој картици" за већи приказ)
Лепе вести, али ћете морати мало да "напрегнете" очи :D

^^ skoro u mestu! :laugh:

Somi303":11xuhme2 je napisao(la):
Виђен нови ИК218А како крстари... смедеревским путем
Реакција:
notworthy.gif
Videh i ja juce novi zglob kako cepa smederevcem, da ne planiraju na 302 da ga stave :p

Стварно, откуд тај бус код нас....могуће је да га тестирају, јер не постоји нити један сервис на овој страни града који је потребан ГСП-у.

Ако већ планирају да га убаце код нас, на којој линији би могао? Знам сигурно да на 303 и 305 нема шансе....једва соло бус окрене на "окретницама"...

stf":1b43ebi2 je napisao(la):
Стварно, откуд тај бус код нас....могуће је да га тестирају, јер не постоји нити један сервис на овој страни града који је потребан ГСП-у.

Ако већ планирају да га убаце код нас, на којој линији би могао? Знам сигурно да на 303 и 305 нема шансе....једва соло бус окрене на "окретницама"...
watchingyou.gif
Challenge accepted!
Окретали су се зглобни и на 303. Доказ: Оборен ступ са десне стране :D
Kola48106157iokretnice020.jpg

За то је крив возач, а не окретница. А ако окретница није довољно велика 303 се може продужити до старе окретнице. Садашња траса је скраћена за једно 200-300м зато што је тај део брдовит и зими аутобус није могао да изађе због снега.
Ево слика садашње окретнице :)
Kola48106157iokretnice016.jpg

Kola48106157iokretnice018.jpg

Vrh