Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 295 94,9%
  • BMC

Glasovi: 16 5,1%

• Ukupno glasača
    311
@nikola novi bg
Kome Grad da bude kontrolni organ? GSP-u kom nije uzeo niti jedan trolejbus 14 godina, kupuje isključivo autobuse iz Turske, daje taman toliko novca da uvek nedostaju čak i pneumatici, a kamoli još kompleksniji delovi. Privatnike će tek da kontrolišu, isti ti koji im izlaze u susret i čine usluge, a po pitanju skrivanja sad i obeležja, čisto da se građanstvo ne zamara prijavama. Bitan je direkcijski broj, za oznaku prevoznika manje više. Ovo je forum, a ne portal nekog od pristrasnih velikih srpskih glasnika, pa da mi ovde samo treba da konstatujemo stanje i pomirimo se sa tim. Valjda forumi služe za diskusiju, a pogotovu kritiku koja se često ne može čuti tamo gde bi trebala da se čuje. Nije problem što gledaš stvari iz svog ugla, jer za ponešto si u pravu i iz moje perspektive, al tvoj stav je često čisto pomirivački, a u smislu da se stiče utisak, možda i pogrešan, da odobravaš sve što rade. Čemu onda forum? Da razmenjujemo vesti, pa imamo valjda svi ovde više ličnih prijatelja za to, devojke, žene itd. Ovde smo da diskutujemo o temama sa vrlo uskim krugom zainteresovanih ljudi, a nikako ne spadaju u marginalne, mislim teme, al džaba kad ljudi se ne interesuju dovoljno, al znaju da kukaju po autobusima, mislim slušam to svaki dan. Znači nismo ovde samo da bi se međusobno obaveštavali, već i razmenjivali mišljenja i iznosili konstruktivne kritike, jer za tako nešto na ovom forumu ima više kompetentnih članova, prosto jer nas ta tematika interesuje, a za razliku od velike većine građanstva.
Наравно да треба да се полемише и дискутује, мишљења су различита и томе и служи форум, ал то што људи кукају у превозу тога ће увек бити јер немају ширу слику. Ја причам за секретаријат како би ствари требало да функционишу у здравом систему који ми нажалост немамо још увек у потпуности.
Знаш шта мени највише смета кад неко напише непопуларно мишљење или они који на сваку идеју или промену гледају као лошу и онда кад се испостави да је после реализације успешна - онда ником ништа. Да не причам о вређањима због различитог мишљења које добијам од појединаца. Волим кад ми неко одговори смислено и са аргументима, а не као ма ти ништа не знаш и ти фазони не пролазе код мене. Да не причам да су ми неке поруке брисали и ако никада нисам вређао никога у њима.

Ja recimo uvek kažem dobre i loše stvari. Kod Strele mi je odmah bio plus nabavka zglobnih Konekta. Isto tako pljujem grad što za GSP nabavlja najgore šklopocije. Kao recimo ovo oko oznaka. Tu nema nijedne pozitivne stvari da se kaže i taj koje to smislio može slobodno sam da se prijavi u Palmotićevu.

Подржавам да немс смисла укидање ознака и гаражног броја, али са оволико превозника мало је постало и ружно да сваки аутобус различитог превозника има дручагије ознаке и на различитим местима. Видећемо како ће то све заједно да изгледа када се спроведе до краја на пример начин пријаве возила без гаражног броја, да ли преко таблица или како, време ће показати!?

Ma poenta je da oni oznake i sklanjaju, jer verovatno i dobijaju dosta prijava. Štiti se sistem za koji i malo dete lako može konstatovati da ne funkcioniše dobro. Evo i danas oko 14h u Pere Velimirovića 48-ice idu non stop u oba smera. Nigde gužve, a nailazi pet vozila za manje od 15 minuta. Mogu da zamislim kakve su rupe bile u nekom trenutku. 59 i ok, mada ka Petlovom brdu je bilo većih razmaka, 42-jka odlična. Jednostavno, sistem kontrole prevoznika služi samo da se kaže da postoji, a u praksi to vozi kako ko hoće. Ja sam ih prvi pravdao nekim radnim danima, jer su gužve na ulicama nenormalne, al nedeljom nema opravdanja za neredovnost.

Ma poenta je da oni oznake i sklanjaju, jer verovatno i dobijaju dosta prijava. Štiti se sistem za koji i malo dete lako može konstatovati da ne funkcioniše dobro. Evo i danas oko 14h u Pere Velimirovića 48-ice idu non stop u oba smera. Nigde gužve, a nailazi pet vozila za manje od 15 minuta. Mogu da zamislim kakve su rupe bile u nekom trenutku. 59 i ok, mada ka Petlovom brdu je bilo većih razmaka, 42-jka odlična. Jednostavno, sistem kontrole prevoznika služi samo da se kaže da postoji, a u praksi to vozi kako ko hoće. Ja sam ih prvi pravdao nekim radnim danima, jer su gužve na ulicama nenormalne, al nedeljom nema opravdanja za neredovnost.
Систем контроле постоји на папиру још увек нажалост, џабе ознаке и пријаве ако нико не реагује на исте. Прича се о дуплом гпс систему, а и даље има возила која се не виде на апликацијама. Мора да постоји центар који ће имати контролу над гпс системом у сваком тренутку и на свакој линији како би се грађани иформисали зашто неки аутобуси нису видљиви или зашто не возе по реду вожње итд.

Vrh