Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 294 95,1%
  • BMC

Glasovi: 15 4,9%

• Ukupno glasača
    309
Kakvi su Nibus autobusi sta je to jel to neki nas proizvodjac jer video sam slike nekih autobusa pise Nibus. (Ne mislim na Neobus za njega znam da je bio proizvodjac autobusa iz NS)

Kakvi su Nibus autobusi sta je to jel to neki nas proizvodjac jer video sam slike nekih autobusa pise Nibus. (Ne mislim na Neobus za njega znam da je bio proizvodjac autobusa iz NS)
Радили су прво прекрајања и делимична рекаросирања старих Икара и Саноса, а после су правили и нове моделе од увозних компоненти.

Радили су прво прекрајања и делимична рекаросирања старих Икара и Саноса, а после су правили и нове моделе од увозних компоненти.
Jel su idalje aktivni jel proizvode ili su se ugasili?

Privatizacijom Niš Ekspresa 2015., ugašen je sektor proizvodnje. Smrt glavnog konstruktora Nibusa iste godine je bio još jedan udarac za njih.

Ма где да раде, обична радионица. Кад је пропао Необус све је било јасно у ком смеру иду кола. Икарбус послужио само за ЕПП у једној сезони за изборе и онда пуштен низ воду.
П.С. имали смо 3 фабрике (Икарбус Необус, ФАП) и 2 да кажем озбиљније радионице за израду аутобуса (Нибус, Мегабус), плус што је Гоша радила тролејбусе 50их и 60их, и покушала поново 80их.

Da FAP sam zaboravio secam se modela A537 a uzgred sta je bilo sa onim Bik autobusima? Koliko znam to jel trebalo da proizvodi Maz autobuse? Jel su aktivni idalje? Za taj Fenix nisam cuo do sada jel to isto neka ispostava neke strane firme ili sta vec?

Da FAP sam zaboravio secam se modela A537 a uzgred sta je bilo sa onim Bik autobusima? Koliko znam to jel trebalo da proizvodi Maz autobuse? Jel su aktivni idalje? Za taj Fenix nisam cuo do sada jel to isto neka ispostava neke strane firme ili sta vec?
Feniksbus je firma iz Novog Sada koja proizvodi minibuse na Iveco šasiji i mogu se videti i u Beogradu. Ide im odlično za sad i očigledno planiraju da uđu i u proizvodnju solo autobusa.

Da se podsetimo šta se predaje sutra.
IMG_8728.jpeg

Vrh