Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 294 95,1%
  • BMC

Glasovi: 15 4,9%

• Ukupno glasača
    309
Povukli su niskopodne, Solarisa ima oko 7 , 8 u kvaru, bmc 7 7 u kvaru plus davali su oko 10 bmc karaburmi

Solo BMC na 17, polazak 5:20 s Konjarnika, ne pamtim da je ikada došlo solo vozilo.

Naravno kod Franša kolaps jer se već na početnoj napunio.

Kako je moguće da nakon predaje toliko linija GSP i dalje kuburi s vozilima?
Neverovatno stvarno ni ja ne pamtim nikad solo na 17 bukvalno nezamislivo. Secam se da su pre 2015 na 26 isli i solo i zglobna vozila a na 17 nikad i kad je gsp delio liniju sa lastom lasta je slala zglobna

Neverovatno stvarno ni ja ne pamtim nikad solo na 17 bukvalno nezamislivo. Secam se da su pre 2015 na 26 isli i solo i zglobna vozila a na 17 nikad i kad je gsp delio liniju sa lastom lasta je slala zglobna
Vozio sam solo na 17 i to šihta ujutro, nezamisljivo je. Jos mi je naisla 50ica koja mi je prebacila putnike, bio je haos

Nista novo ali evo 18ica gb 3279 se pokvarila kod Sport Eka.

Takodje dok rade drugu fazu Kumodraske cini mi se da sporije ide nego kroz VS kada se radila 1. faza.

Apropo priče o dekerima, evo kako funkcioniše između Haarlema i Južnog Amsterdama, imao sam i ja šansu da se provozam.
Prvi deo klipa kroz naselje otprilike pokazuje velike mane dekera u gradskim uslovima i zašto nije poželjno da ovakvi autobusi rade na takvom vidu prevoza, mada je struktura linije slična sa onom Mladenovačkom, samo što je ovo kraća ruta.

Btw Ne znam ko drži ovaj kanal, al ima jako lepe video zapise uopšteno:

Da li neko zna koje autobuse zglobne nabavlja Strela, negde sam video da su Otokari u pitanju kao sto ima Lasta. Jel ima neko tacne inofrmacije?

Svašta se spekuliše šta nabavljaju. Ja sam za sada čuo da nabavljaju zglobne Mercedes Citaro, Conecte i zglobne Iveco.
Za Citaro je prvo bila priča o nekom manjem broju, mada se sada spekuliše da će ipak biti veći broj tih vozila.
Iveco će navodno biti isti kao solo, samo u zglobnoj verziji i sa troje vrata što znači da će najverovatnije raditi samo na linijama koje su označene kao prigradske.

Treba još sačekati za više detalja, ali glavno je da BMC, omiljeno vozilo među prevoznicima, oni neće nabavljati.

Svašta se spekuliše šta nabavljaju. Ja sam za sada čuo da nabavljaju zglobne Mercedes Citaro, Conecte i zglobne Iveco.
Za Citaro je prvo bila priča o nekom manjem broju, mada se sada spekuliše da će ipak biti veći broj tih vozila.
Iveco će navodno biti isti kao solo, samo u zglobnoj verziji i sa troje vrata što znači da će najverovatnije raditi samo na linijama koje su označene kao prigradske.

Treba još sačekati za više detalja, ali glavno je da BMC, omiljeno vozilo među prevoznicima, oni neće nabavljati.
Хвала на информацијама. Још боље ако набаве Цитаро и Конекте од Отокара. Што се тиче Ивеца јел имаш идеју како изгледају ти аутобуси?

Prvi deo klipa kroz naselje otprilike pokazuje velike mane dekera u gradskim uslovima i zašto nije poželjno da ovakvi autobusi rade na takvom vidu prevoza, mada je struktura linije slična sa onom Mladenovačkom, samo što je ovo kraća ruta.
Pa 493 i ovaj 346 nisu baš iste niti slične strukture. Trenutna trasa 493ke je ista kao i trasa međugradskih autobusa od BASa do izlaza iz Beograda tako da ne bi bio problem i da se ovako nešto implementira ovde, ali po meni to je preterano.
Po meni rešenje je nabavka prigradskih autobusa u L verziji, odnosno troosovinaca do 15 metara dužine. Jeste, imamo već Urbine 15 na 860, ali nije to isto poput Intoura L. Urbino 15 u Strelinoj konfiguraciji bi odgovarao linijama poput 101 (i ne baš zbog broja putnika) i 302. Za razliku od običnog Intoura koji ima 53 sedišta (92 se vodi kao ukupan kapacitet jednog) L verzija ima po meni neverovatno 71 sedište (117). I ne bi bili loši ni na 581 jer sam iskusio koliko je jezivo stojati u natrpanom zglobu do Lazarevca, a tek kad dođe IK-112LE :bg4:.

Da, troosovinci nisu loša ideja, moglo bi se probati, nažalost mislim da bez efikasne prigradske železnice ovaj problem se neće rešiti nikada.
No, dok se sagradi najavljena nova peuga Resnik - Mladenovac, mnogo će 493jki proći Autoputem.

Imaš troosovince i od 14 i od 15 metara, pa i nešto između, čak i malo ispod 14. U svakom slučaju, bez lomljenja preko zgloba uz dugačko međuosovinsko rastojanje, sigurno da mu treba više manevarskog prostora od zglobnog autobusa. Kod troosovinaca jeste treća osovina zakretana, al opet traži dosta prostora.

Molim vas nek neko napise na forumu datum kad se bude znalo kad strela preuzima linije sto su im dodeljene

Molim vas nek neko napise na forumu datum kad se bude znalo kad strela preuzima linije sto su im dodeljene
Не можемо рећи нешто што не знамо, али највероватније тада крећу приватници. За омиљену компанију форума не знамо ништа јер им квазицитари нису стигли ако ће то уопште стићи.

20240918_103238.jpg

Upravo sam video par solo BMCova ispod Plavog mosta. Na displeju pise BMC. Koji prevoznik ih nabavlja? LDM je valjda uzeo nekoliko komada ako se ne varam.

Poslednja izmena:
Vrh