Upravo ti koji apstiniraju i koje nervira pozivanje na izbore, daje najveću podršku ovima da rade šta hoće, da ukidaju sisteme prevoza, da kupuju bofluk, da kroz ravnicu naplaćuju 17 mil km autoputa, da kradu besomučno...
Legitimitet im daje pola od pola - od pola upisanih izađe pola i od toga pola glasaza njih.
Druga polovina su apolitični, apStinenti i baš i briga gdezavršavaju njihove pare, baš ih briga ko se kocka sa budućnošću njihove dece...
Dole je takvih, vlast će divljati, kupovaće nam bmc zamalo po ceni turističkog neoplana, umesto trolejbusa voziće nas kineski kondenzatori kojih treba dvadesetak postov više zbog punjenja na kraju svalog poluobrta, tramvaji sumnjivih karakteristika i trajnosti i sve to bez tendera.
A bez tendera znači slobodnu pogodbu. Slučajno, zemlje proizvođača tih vozila su sa istoka, poznatog po "sjajnom" odnosu prema korupciji. Znači, neko će debelo omastiti brke, a mi ćemo ćutati, praviti se mrtvi, dokazivati da nas to ne zanima.
E pa, mene zanima, jer sad i u svakom otvaranju frižidera vidim politiku. Ne mogu da progutam floskulu da mi je plata nikad veća jer nikad manje za nju nisam mogao da kupim.
Tako i oni, dičevse najvećim kupovinama u istoriji. Trn su im 200 solarisa pa će ih oterati pod brener samo da ih ne gledaju, da ne kvare njihove statistike.
A onda kad uđem u autobus i pogledam kako se guraju, mogu samo da kažem da je svaki drugi apolitičan, a svaki četvrti je glasao da se tako vozi.
Zato je 17. referendum kakav prevoz želimo.