Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 295 95,2%
  • BMC

Glasovi: 15 4,8%

• Ukupno glasača
    310
Jedino u čemu su BMCovi superiorni u odnosu na Solarise jeste mekše i udobnije vešanje, pogotovu kada prelaze preko rupa i neravnina. Pošto Solarisi iz nekog razloga tu znaju da budu jako tvrdi. U svemu ostalom BMC su inferiorni. A najviše na polju rukohvata i generalno unutrašnjeg rasporeda, koji je užasan, i pored držanja otežava i kretanje odnosno cirkulisanje oko vrata, tj. dalje od vrata. I koji potvrđuje da javnim prevozom rukovode tupaci koji u njega ni ne ulaze, niti znaju kako je voziti se javnim prevozom i šta je u njemu potrebno.
Удобни нису. Кад звекне пикавац одскаче као Тролза, ако не и горе. Нарочито у приколици. Сулудо је поредити аутобус стар 10 година и пребуџено турскп ђубре.

Послато са M2102J20SG помоћу Тапатока

I ja sam ovde pisao da BMC lupa kao nenormalan, dok prelazi Pančevac. Bukvalno svaku dilataciju tresne kao da nema nikakve amortizere.

Ono što sam ja primetio je da očigledno ima i varijacija od autobusa do autobusa (živela kontrola kvaliteta), neki lupaju manje, a neki baš odvale pošteno.

IMG_20230622_100341.jpg

Nisam odmah primetio, pobeze mi, a i dok sam izvadio telefon. Vidi se kad se zumira. Mislim da je u pitanju onaj ikamercedes na 47. Bukvalno se krece u oblaku crnog dima. Basen Kolubara na 4 tocka

Jel primetio još neko koliko su gasni BMC-i postali glasni, odnosno koliko je motor počeo da im se čuje jako. Neretko sam primetio da se naročito čuje prilikom kočenja. To ranije nije bio slučaj, čak smo im zapravo među retkim vrlinama baš izdvojili tih motor.

@Belgrade-south
U principu, nije toliko ni bitno šta je, al ovako na pogled IK112LE nije. On je ceo crven koliko znam. To što zadimi tako, a rekao bih da je obična 112-ica u pitanju, ne mora automatski značiti veliki problem. Ne bi to trebalo da se dešava, i ne može se smatrati ispravnim vozilom, al vrlo moguće da je i relativno lako rešiv problem.

@Alex_BG
Uvek su se čuli tako, pogotovu baš posle kraće vožnje konstantnom brzinom, pa kad se oduzme gas, zna da počne dobrano da zuji. Pisao više puta da je verovatno rashladni sistem u pitanju, al nismo realno imali neko preciznije objašnjenje do sad. Nemam ovako koga usput da pitam za tako nešto.

Вучићбус је редован на 48.

Послато са M2102J20SG помоћу Тапатока

Nisam neki busadzija ali danas silom prilika malo jesam pa mi je zanimljivo da malo piskaram ovde izvestaje. Udjoh u 94 od ruzicastog smeca do Topcidera. Klima radi ali zato iz onih panela sa leve strane tece voda. Tece, ne curi. Od iznad glave vozaca do kraja stajaceg dela, iz onih panela gde je i kamera na sredi izmedju ostalog. Puna sredina vode. Akia 41412 ako sam dobro video. Cija je proizvodnja uopste ta Akia?

I evo dok pisem ovo videh na brdu u Resniku vrisnuo Maz. Ne stigoh iz auta da slikam, mislim da je 40092

Inace, jutros u nekoj 94 bili busplus uredjaji. Upaljeni ali sa onim uzvicnikom. Kum koji nije dugo seo u bus me malopre pita da li i dalje rade kodovi da vidi gde je bus. Ne rade kume, ne radi nista u ovom gradu, iskuliraj, popij pivo :vops:

Akia ti je turske proizvodnje, al izvorno je valjda iranskog porekla. Što je najgore, skoro izbaciše neke zanimljive projekte, a u vidi trozglobnog autobusa metrolikog izgleda, al definitivno je reč o autobusima i više nego skromnog ukupnog kvaliteta.

Meni iscurelo na belu majicu i ostala mi je žuta boja sa crnom tačkom u sredini

Колико сам приметио најбољу климу имају оне нове БМЦ 17-ице,
а пре неки дан сам ушао у неку кратку 707-ицу не знам тачно који је то модел, има баш висок кров и са стране кружни отвори за климу, али клима убија, пробија кости, најјачи рад климе који сам до сад приметио у ГСП-у икад.

Najgori su IK112LE modeli...
To je toliko vrelo da nije humano 🌠
Iz njega mi je i iscurela klima po majici, gb. 3222, klima radi u prijatno je u prednjem delu ali zato klima curi od prvog paljenja ovog leta, ali vozači nemaju izbora nego da je opet pale, jer ako ne upale biće 50 stepeni u autobusu. A najjaču klimu imaju Higeri i to bez dileme, pre dve godine sam se vozio u Higeru u kome je bilo kao u zamrzivaču, bukvalno da probija kosti i kad san izašao napolje na 40 stepeni, dobio sam toplotni udar

Šapić je za televiziju B92 rekao i da grad planira velika ulaganja u obnavljanje voznog parka Gradskog saobraćajnog preduzeća, tako što će naredne godine biti kupljeno 500 novih autobusa i 100 tramvaja.

On je rekao da više od 40 godina nije kupljen nijedan novi trolejbus, kao i da se razmatra da li će se oni više kupovati, ili samo autobusi na gas koji takođe ne zagađuju vazduh.

„Ući ćemo u ozbiljan oporavak voznog parka“,

Odakle pare za 500 autobusa i tramvaje sad kad je Ikarbus mrtav?
Šta mislite koju marku-model ćemo dobiti?

@Dzigi Bau
Mrzi me i da ulazim u članak, ako je pun gluposti kako si preneo. Pisali baš i na temi "Tramvaji". Kupovina 500 autobusa naredne godine, za tramvaje sam već rekao, a za ovo prvo mogu samo da se hahahahahaha. Bukvalno kr****, taman kao i taj članak. Mislim, članak, doduše, može biti kretenski. A to da nisu kupovani trolejbusi 40 godina. Kažem ja. To samo ako prođe u toj nekoj masi, mada velika većina bi trebala da bude sposobna da razdvoji realno od nerealnog. A verovatno ima i onih koji misle da na ulicama još voze trolejbusi stari 40+ godina. Još su i niskopodni. Opet, hahahahahaha CNG ne zagađuje uopšte, e da ne zaboravimo i taj biser.

@Dzigi Bau
Mrzi me i da ulazim u članak, ako je pun gluposti kako si preneo. Pisali baš i na temi "Tramvaji". Kupovina 500 autobusa naredne godine, za tramvaje sam već rekao, a za ovo prvo mogu samo da se hahahahahaha. Bukvalno kr****, taman kao i taj članak. Mislim, članak, doduše, može biti kretenski. A to da nisu kupovani trolejbusi 40 godina. Kažem ja. To samo ako prođe u toj nekoj masi, mada velika većina bi trebala da bude sposobna da razdvoji realno od nerealnog. A verovatno ima i onih koji misle da na ulicama još voze trolejbusi stari 40+ godina. Još su i niskopodni. Opet, hahahahahaha CNG ne zagađuje uopšte, e da ne zaboravimo i taj biser.
nemoj tako, 2011 bila bas davno, aj da kazemo da je 40 godina :cool: a za 500 ja mislim da je pobegla 0 jedna

Ovde se, ako se pažljivo čita, može primeti Ajnštajnova teorija relativiteta na delu.

tako što će naredne godine biti kupljeno 500 novih autobusa
Ja se nadam da ćemo se više okanuti ovog Turskog i Kineskog đubreta što se vozi po gradu i da ćemo poput drugih Evropskih gradova uzeti Mercedes i MAN buseve, ili eventualno novu generaciju Solarisa. A Turske i Kineske šklopocije, zajedno sa MAZ-ovima što dalje od BG-a.

Šapić je za televiziju B92 rekao i da grad planira velika ulaganja u obnavljanje voznog parka Gradskog saobraćajnog preduzeća, tako što će naredne godine biti kupljeno 500 novih autobusa i 100 tramvaja.

On je rekao da više od 40 godina nije kupljen nijedan novi trolejbus, kao i da se razmatra da li će se oni više kupovati, ili samo autobusi na gas koji takođe ne zagađuju vazduh.

„Ući ćemo u ozbiljan oporavak voznog parka“,
500 bmc i higera taman da sahrane Gsp.

Vrh