Ja znam da će to mnogima delovati kao svojevrsna teorija zavere i ostrašćenost prema aktuelnoj vlasti (tebi možda neće, ali nekim drugim članovima znam da hoće)... Ali ja sam poprilično blizak tom zaključku. Nisam siguran, dakle ne tvrdim, nisam ubeđen. Ali sam blizu tog zaključka.
Jer kad se pogleda i šablon dozvoljavanja reklama na vozilima u prethodnom periodu (pre ovog ''projekta'') videće se da se u reklame najviše ''zamotavaju'': CAFovi, Solarisi i BKMovi. Ima poneki Ikarcedes, ALI kod njih su polovične reklame (od jednih vrata do drugih), a nisam ih video da su celi zamotani kao ovi pomenuti. Tako da argument koji bi neko možda potegao, da se to radi jer zakupci reklama žele da im reklame budu na novim i sređenim vozilima - ne stoji. Jer viđam puno Solarisa koji su zamotani, a vide se tragovi vremena na njima, a puno Ikarcedesa koji su u boljem stanju, a pošteđeni su reklama. Što znači da nije jedini kriterijum starost i stanje vozila. Jer da jete, ne bi se na pojedine razdrndane BKMove stavljale reklame nego bi se išlo na ove ''mlađe'' i očuvanije Ikarcedese, Solarise... Pa ipak, vidi se tačno da su CAFovi, Solarisi i BKMovi najviše ''na udaru''.
Uostalom... da nismo imali već dva puta političke majmunarije sa prefarbanjem vozila JGPa pa i da kažem da možda preterujem. Ali imali smo prvo onu DSovu žuticu uvedenu 2000ih (sa bundevama za trole i crvenim za tramvaje), sa sve plavim linijama (drugom bojom DSa) pri dnu. A onda pre par godina, kad je bilo novo ''glasanje'' za odabir novih boja, preko noći se na Blicovoj otvorenoj anketi izglasala crveno-bela opcija. Kao što je bio slučaj nedavno sa onom čuvenom ''anketom'' za sudbinu Starog savskog mosta, kad je preko jedne noći broj glasova za opciju ''na suvom ćuprija'' prešišao druge opcije, i konstantno držao ''prednost'' od 1000 glasova preostalih dve nedelje. (mogu da iskopam linkove, ako bude nekih nevernih Toma)
Tako da imajući u vidu sve te političke majmunarije i komplekse, uopšte me ne bi čudilo da i iza ovog targetiranja vozila kandidata za reklame-totalke se itekako pitaju i mesni komesari i politički funkcioneri. Na kraju krajeva, ionako ih ima svugde, pa što ih ne bi bilo i na tom polju. :roll: