[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=707395#p707395:3k8qaa7l je napisao(la):Fića » 11 Feb 2020 06:19 pm[/url]":3k8qaa7l]Мислим да проблем са окретањем код Ласте може да се реши изградњом стајалишта на аутопуту. У смеру ка ИКЕА то апсолутно није проблем, али мислим да би без. проблема могло да се направи и у смеру ка Новом Београду
Такође, мислим да стајалиште Владимира Томановића у смеру ка Новом Београду треба да буде премештено на аутопут, отприлике мало даље од моста, у зауставну траку или у нову нишу.
На та свраћања се реално губи доста времена, тиме би линија била убрзана на ~7 минута чак у шпицу.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=707400#p707400:3k8qaa7l je napisao(la):Kesha » 11 Feb 2020 06:28 pm[/url]":3k8qaa7l]Express
Rekao bih da je kod njega četvorostepeni VOITH, a čini mi se da se čuje i retarder istog proizvođača. Zvuk kao kod MAN-ovog D28 LUH24 motora kod naših Japanaca, al mlad je on za taj agregat. Solaris jeste ranije ugrađivao i MAN-ove D28 motore, al mislim da na D20 nije prešao, već je kasnije nudio isključivo DAF-ovu mehaniku za Urbino18, dok je za Urbino12 bio u ponudi i Cummins ISB od 6.7L. Ne znam šta je nuđeno za kraće modele Urbina i najmanji Alpino. Dok su naši Solarisi još radili na 35-ici, imao sam utisak kao da im Kick down funkcija ne nedostaje. Išli bez problema u visoke obrtaje uz kasno šaltanje na usponu prema Lešću. Sasvim su lepo vukli.
Gaspar18":2v3u2nmh je napisao(la):Резултат рада на 610, а линију ти одржава локални произвођач аутобуса!
У једном Хигеру сам имао прилику да се добро протресем и надишем нафте. Исти Икарбуси, љуби их мајка.Zezeljko":394mobbb je napisao(la):Pričao sam pre nekoliko nedelja da se neki Higer zadimio ozbiljno, bar sam dobio takvu informaciju.
Juče sam prisustvovao istoj sceni. Ista linija-43. Putnički salon se osetio na gorivo kao oni stari Ikarbusi, kad odjednom ceo putnički salon u dimu od izduvnih gasova. Vozač je nastavio normalno da vozi i stvarno se posle nekoliko minuta sve vratilo u normalu..
Kinezi... Kako li uvlači izduvne gasove, nov autobus?
Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=707909#p707909:3j31rdd6 je napisao(la):Zezeljko » Danas, , 01:50[/url]":3j31rdd6]Pričao sam pre nekoliko nedelja da se neki Higer zadimio ozbiljno, bar sam dobio takvu informaciju.
Juče sam prisustvovao istoj sceni. Ista linija-43. Putnički salon se osetio na gorivo kao oni stari Ikarbusi, kad odjednom ceo putnički salon u dimu od izduvnih gasova. Vozač je nastavio normalno da vozi i stvarno se posle nekoliko minuta sve vratilo u normalu..
Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=708158#p708158:23bxz0jg je napisao(la):busspoter » 13 Feb 2020, 22:42[/url]":23bxz0jg]Gde ima garazni sa prednje strane? Sem trola i privatnika(imaju 5 cifara)? Pricamo o busevima, imaju sa obe bocne strane i nazad. Oni u Novom Sadu imaju i na prednjoj setni ali nije o njima prica sad..
Ја сам видео пре 2 недеље неког са 405 на Трошарини (нисам сигуран да ли је #3516 или #3419), додуше, требало би да је само споља задимио на 10-15 секунди, нисам био унутра тако да не знам да ли се унутра осетило. Мада, ја немам уопште тако лош утисак о Кинезима, ја ни у једном од ових код мене нисам чуо никакву шкрипу ни кврцкање, али ипак је велика серија у питању, а у великим серијама се скоро увек испољи неко возило са мањом или већом фалинком, што не значи да је возило као модел лошег квалитета, већ само тих неколико примерака.Pričao sam pre nekoliko nedelja da se neki Higer zadimio ozbiljno, bar sam dobio takvu informaciju.
3516, линија 405. Унутра се на кратко баш осећала нафта, али се брзо изветрила.busspoter":3shmy2m3 je napisao(la):Napisite nam samo garazni broj busa kad primetite neki problem. Verovatno sad ne znate, ali sledeci put kad vidite neki problem zapisi negde i ovde reci, cisto da znamo.