Ne znam gde je navedeno da se ulazi "samo onako" na gradiliste. Znamo svi da ne moze da se udje tek tako, vec da se poseta istom zakazuje/dogovara, nema potrebe da se hvatate za to. Ja zivim blizu, nedeljno obidjem krug oko zgrade, kada mi je potrebno da vidim kako napreduju radovi konkretno u mom stanu, zakazem posetu."imperativ mora da mu bude na tome da redovno obilazi radove i prijavi svaki nedostatak jer se to desava svuda"
NE! To nje nikakav imperativ. Kupac nije arhitekta ili majstor, od kuda ja znam sta se radi i sta ne ili kako treba da izgelda? Osim toga da svi kupci redovno obilaze svoje stanove, pa to bih te kako smetalo radnicima. Uci samo onako na gradiliste je opasno i osim toga zabranjeno.
A sa majstorima je uvek muka, jer ste uzeli najjeftinije iz Bosne, koji prvi put drze alat u rukama.
Neznam dali je "ikoikad" zaposljen za investitora, ali to sto pises lici veoma na ublazavanje ocigeldnog.
Svi kupci znaju sta se radi i sta ne. Kada ti u garazi 6 meseci voda prokisnjava, onda to nije kvalitetan rad. Kada je sva stolarija izgrebana, plocice popukle, kada se u svim prostorijama dodaju neke sahte, sta tu da se ispravlja? Nova zgrada i sve moras da menjas.
Na kraju i tebi savet, lepo sto tvoj stan napreduje kako treba, ali idi malo u druge stanove i pitaj druge kupce ili radnikesta misle.
Ako mislis da je to standard na gradilistu, pitaj po drugim trenutnim gradilistima u BGu. Videces da nije.
Jedino sto mene povezuje sa investitorom je ugovor, ja sam kupac i uskoro stanar Atrie. Ono sto je mene trigerovalo da napisem svoj post je kolicina losih komentara, za koje mislim da nisu bas mnogo realni.
A za obilazak radova - evo pretpostavimo da gradite kucu - organizovali ste arhitektu, inzenjere i majstore, dakle svu potrebnu radnu snagu da biste realizovali zamisljeno - da li to znaci da nikada ne biste obisli radove i pogledali kako napreduje gradnja? Iskreno, cisto sumnjam. I kada gradite kucu, nemate predstavu sustinski sta bi trebalo da se radi i kako se to tehnicki negde izvodi. Naravno da je navedeni primer banalizovan, ali sustina je slicna, ne verujem da biste sedeli prekrstenih ruku i cekali poziv da vam je kuca gotova, zar ne?
Malo ste mi kontradiktorni sa recenicama "od kuda ja znam sta se radi i sta ne ili kako treba da izgleda" pa onda "Svi kupci znaju sta se radi i sta ne" - mozda ste mislili na razlicite stvari a i pretpostavljam da Vas je moj post uznemirio ali bas nema potrebe, negde je moja poenta bila da se svi naoruzamo strpljenjem i ne gledamo sve bas tako crno. Ja licno ne verujem da je bas "sva stolarija izgrebana" i da se bas "u svim prostorijama dodaju neke sahte" - ne znam kako sahta tek tako moze da se "doda", ako me razumete , a i pogledavsi par stanova kada mi je ukazana prilika za to, delovalo mi je sve sasvim pristojno i u redu. Ne mogu da tvrdim da ni mene nece sacekati neki veci problem iza coska, ali cvrsto verujem u to da za sve moze da se nadje resenje.
Bolje da ne ulazimo u standarde gradilista, zaista mislim da se jedino u nekom paralelnom univerzumu stvari zavrsavaju na vreme i bez i jedne mane, tako da toliko o tome.
Ovde svi imamo zajednicki cilj, da se uselimo sto pre moguce, to svima zelim, a takodje nam zelim da zauzmemo mrvu pozitivniji stav.
Poslednja izmena: