Šta je novo?

Airport Garden

Meni su poslali ovaj tehnicki crtez gde se tacno vidi na kojim zidovima je grejanje/hladjenje i do koje visine. Najvisa tacka jeste tih 190, ali cesto je i nize. Trazite im to.

Prilozi

• TIP 3.5.pdf
    521 KB · Pregleda: 176
Da ali nije metalna cev koliko videh, a pritom ako je gipsani zid, računam moguće da ima neku metalnu konstrukciju iza. Šta ja znam. 🙃

Mogu da potvrdim da su metalne cevi od aluminijuma sa plastičnim omotom.

Mislim da u AG-u nema gips-karton pregradnih zidova već je najtanji zid Ytong blok od 7cm ili 10cm. Na koji se kače nosači, Variotherm cevi, preko kojih ide termo malter koji je elastičan i na kraju završni radovi.

Dobre vesti. :) Hvala na predlogu da tražim fotke, na gradilištu su mi izašli u susreti i deluje da može da se ruši.

1763731310128.png

Inače ko nije prolazio skoro, deluje da će asfalt u narednih par dana.

Dobre vesti. :) Hvala na predlogu da tražim fotke, na gradilištu su mi izašli u susreti i deluje da može da se ruši.

Pogledajte prilog 258881
Okej, samo proverite još jednom detektorom da li možda nisu kasnije razvukli ostatak ovog creva i po tom zidu ili je jednostavno sve otišlo dole u pod. Da ne biste pravili od govana pitu što bi se reklo. :)

Pogledajte prilog 258881

Inače ko nije prolazio skoro, deluje da će asfalt u narednih par dana.
Kao što @VideoID kaže, obavezno proverite još jednom, jer sa onog crteža što ste ranije stavili, na ovoj slici se vide samo ova dva velika loop-a širine 250cm, nema ovog manjeg širine 64cm.

Poslednja izmena:
Da da, proverili detektorom. Plus po debljini zida deluje da nema ničega unutra.

Takođe sam pustio grejanje juče i potvrdio da je samo duži zid topao, što se poklapa sa fotkama.

Da da, proverili detektorom. Plus po debljini zida deluje da nema ničega unutra.

Takođe sam pustio grejanje juče i potvrdio da je samo duži zid topao, što se poklapa sa fotkama.
U Vašem slučaju je to ispalo pozitivno jer želite da rušite taj zid, ali ako nisu na drugom mestu nadoknadili, ispada da Vas je investitor "zavrnuo" za nešto više od 1m² projektovane površine grejnog tela...

Posle dugo vremena sam isao do Rode danas. Onaj deo Djordja Stanojevica je katastrofa. Zaista se nadam da ce to sve presvicu novim asfaltom i malo urediti ta gradilista. Blato i sljunak su svuda. 101 oziljak i isto toliko kopanja. Na sta to sve ispod lici mogu da zamislim. Greota takvih zgrada u takvom okruzenju.

Evidentno je da se rekonstrukcija ulica obavlja, i da će pri završetku objekata biti rekonstruisane ulice. Ono što meni smeta je što se odmah nije pristupilo izgradnji bulevara i ulica predviđenim PDR-om. Ovako će biti potrošen novac na rekonstrukciju postojećih ulica, da bi se nekad u budućnosti opet sve to prekopalo i izgradila infrastruktura kao što je predviđena PDR-om.

Evidentno je da se rekonstrukcija ulica obavlja, i da će pri završetku objekata biti rekonstruisane ulice. Ono što je meni više smeta je što se odmah nije pristupilo izgradnji bulevara i ulica predviđenim PDR-om. Ovako će biti potrošen novac na rekonstrukciju postojećih ulica, da bi se nekad u budućnosti opet sve to prekopalo i izgradila infrastruktura kao što je predviđena PDR-om.
Upitno je i kako bi to izgledalo pošto je obaveza svakog investitora da 1/2 bulevara (deo bliži njegovoj parceli) izgradi. U slučaju AG-a, sa druge strane bulevara još niko ne gradi niti će počinjati u skorije vreme, tako da bismo opet imali dve trake. Da je grad Beograd napravio bulevare kao u Beogradu na vodi, pa onda investitori krenuli da grade, verovatno bi nam cena kvadrata bila za 20% viša.

Ovako će biti potrošen novac na rekonstrukciju postojećih ulica, da bi se nekad u budućnosti opet sve to prekopalo i izgradila infrastruktura kao što je predviđena PDR-om.

Daleko je ta budućnost...
Ove rekonstruisane ulice će svakako biti ponovo razvaljene od budućih kamiona i gradilišta u okolini.
Tako da za jedno 10 godina biće potrebno to prekopavanje.

Prošao danas, zacrneli se i trotoari, prvi sloj asfalta. Deluje mi da treba bar još jedan sloj asfalta da dodje i na trotoar i na ulicu. Sve u svemu dosta urednije i pristojnije izgleda, bez obzira na one ruine od IMTa. Medjutim završavaju ulice tek sa dve strane, dok ona treca izmedju AG i AC gde je kolski izlaz iz AG nije ni pocela priprema, ivičnjaci, ravnajuci sloj... to tek treba da se sredjuje, sve je extremno sporo, pocinjem da sumnjam da ce radovi biti gotovi do kraja godine...

Prošao danas, zacrneli se i trotoari, prvi sloj asfalta. Deluje mi da treba bar još jedan sloj asfalta da dodje i na trotoar i na ulicu. Sve u svemu dosta urednije i pristojnije izgleda, bez obzira na one ruine od IMTa. Medjutim završavaju ulice tek sa dve strane, dok ona treca izmedju AG i AC gde je kolski izlaz iz AG nije ni pocela priprema, ivičnjaci, ravnajuci sloj... to tek treba da se sredjuje, sve je extremno sporo, pocinjem da sumnjam da ce radovi biti gotovi do kraja godine...
Kako su mi rekli, planiraju da kompletno zatvore ulicu izmedju AG i AC, kada zavrse asfaltiranje ka Rodi...Da preusmere saobracaj tamo, dok budu asfaltirali...

Kako su mi rekli, planiraju da kompletno zatvore ulicu izmedju AG i AC, kada zavrse asfaltiranje ka Rodi...Da preusmere saobracaj tamo, dok budu asfaltirali...
Da pretpostavljam da rade fazno zbog saobracaja. Samo extremno sporo rade. Sad definišu neke mini rokove na dve nedelje, koji se opet probijaju. Trajace ovo jos...

Vrh