Šta je novo?

Airport Garden

Danas sam pricao sa nekim sefom iz firme Ras inzenjering (oni rade asfaltiranje)...Procena je da ce za 20-ak dana poceti asfaltiranje...
Trotoar ka Rodi ce biti sirok 2.5m i bice asfaltni (ja se ponadah da ce biti poplocano).
Sto se tice podzemnih radova ka OB, ide im sporo zbog saobracaja...Plus, sada su na delu gde je gasovod...
Rupa koju su otvorili kod OB ima za cilj da ubrza radove...Potkopavanje, ako sam dobro cuo i valjda nece zatvarati traku u OB.

Naleteh na ovaj snimak, izgleda da se počelo sa rušenjem IMT, ali negde iz sredine. One ruine od IMT oko AG stoje kako stoje.

Naleteh na ovaj snimak, izgleda da se počelo sa rušenjem IMT, ali negde iz sredine. One ruine od IMT oko AG stoje kako stoje.

Ovi radovi do Jurija Gagarina najverovatnije nemaju veze sa Green Line projektom, već se što neko reče na nekoj od drugih tema gradi samouslužna auto perionica. Ne verujem da će na području IMT-a biti ozbiljnijih radova pre nego što se radovi oko ekspa ne privedu kraju.

Sa druge strane, ostaci FOB-a oko AG će ko zna kada biti rušeni, s obzirom da vlasništvo nad parcelama i objektima nije do kraja rešeno. Još na sve to treba dodati da je na oko pola uske parcele između AG i Rode planiran ostatak bulevara, što onemogućava gradnju na većem delu te parcele.

Ovi radovi do Jurija Gagarina najverovatnije nemaju veze sa Green Line projektom, već se što neko reče na nekoj od drugih tema gradi samouslužna auto perionica. Ne verujem da će na području IMT-a biti ozbiljnijih radova pre nego što se radovi oko ekspa ne privedu kraju.

Sa druge strane, ostaci FOB-a oko AG će ko zna kada biti rušeni, s obzirom da vlasništvo nad parcelama i objektima nije do kraja rešeno. Još na sve to treba dodati da je na oko pola uske parcele između AG i Rode planiran ostatak bulevara, što onemogućava gradnju na većem delu te parcele.
Meni su u sredu rekli da će one ruine ka Rodi biti srusene pre useljenja, ali im naravno nista ne verujem.

Meni su u sredu rekli da će one ruine ka Rodi biti srusene pre useljenja, ali im naravno nista ne verujem.
Bilo bi lepo, pogotovo onaj ruinirani objekat koji je visok 2-3 sprata, međutim ne vidim ko bi to mogao da uradi. Ta parcela je trenutno u državnom vlasništvu, dok su objekti u privatnom vlasništvu. A još je i većina objekata parcijalno ili u celosti na trasi planiranog bulevara, tako da će za finaliziranje bulevara, ako do toga ikada i dođe, biti potrebna eksproprijacija.

Koliko znam ne mogu oni da ruše na tudjoj parceli bez dozvole. Po meni najgori je onaj objekat hala koji se graniči sa kvart i AG naseljem, konstrukcija je ogoljena, krov skinut a po podu je razbacan neki beli materijal, možda je i azbest ili ko zna šta, i vetar to razduvava po okolini. To bi nadležni trebali da konzervirju ili bar da taj otpad ekološki skladište i to je dužan vlasnik parcele da uradi ko god on bio. Isto kao kad si vlasnik parcele iz koje raste korov i izlazi na javnu površinu pa ti opština naloži da to središ, isti slučaj je valjda i ovde...

Jedino ako useljenje bude za par godina 😅 sto se nece desiti nadamo se… 😀 Jako sporo rade..sinoc oko 18:30h prolazim pored Terminala 10 rade ljudi punom parom. Ja sam uzeo stan u fazi II valjda ce biti useljivo do Aprila…

Poslednja izmena:
IMG_20251021_165451.jpg
IMG_20251021_165628.jpg
IMG_20251021_165828.jpg
IMG_20251021_162408.jpg

23.10.2025.

Asfaltiranje any day now...
I to samo do prvog i zadnjeg milimetra okolo parcele AG, odnosno do ulaza i izlaza iz garaže, ostale novogradnje će ponovo da raskopavaju ulice i dižu prašinu kad na njih doðe red da asfaltiraju.

20251022_174246.jpg
20251022_174248.jpg
20251022_174403.jpg
20251022_174406.jpg
20251022_174409.jpg

Poslednja izmena:
Da li su ovi iz AG obavestili bilo koga kada su menjali raspored u kupatilima i menjali vesernicu u lameli A2? Ili su se vodili onim "moze nam se" i ako se neko pobuni, zabole ih? Da li je neko ko je kupio stan u fazi 2 ikada dobio mail od njih o statusu projekta?

Po mom ugovoru imaju obavezu da zavrse stan do 02.11.2025. i u slucaju kasnjenja da me "blagovremeno" obaveste. Znaci, trebalo bi da zavrse objekat za 11 dana a nikakvu komunikaciju od njih nisam dobio.

23.10.2025.

Asfaltiranje any day now...
I to samo do prvog i zadnjeg milimetra okolo parcele AG, odnosno do ulaza i izlaza iz garaže, ostale novogradnje će ponovo da raskopavaju ulice i dižu prašinu kad na njih doðe red da asfaltiraju.

Pogledajte prilog 255972Pogledajte prilog 255973Pogledajte prilog 255974Pogledajte prilog 255975Pogledajte prilog 255976

Da li sam ja dobro razumeo da su kanalizacione i vodovodne cevi koje su polagane u Đorđa Stanojevića za ceo kompleks zgrada? Koliko shvatam kad AG asfaltira svoj deo ulice nema tu više kopanja? To se odnosi i na Đorđa Stanojevića od ulaska u Erport Siti do Omladinskih Brigada... Mislim da su pored AG-a već ukopane i cevi za toplu vodu iz Toplane novi Beograd.

Prošao danas, kopanje kanalizacije ostalo još 30-35 metara. Čini mi se da su nešto ulaganili, u poredjenju sa prošlom nedeljom. Faza 2 prizemlje stoji kako stoji rekao bih zadnjih mesec dana, fasada nije završena, stakla na vratima od lokala u prizemlju i dalje fale, ulaz u zgradu u priličnom haosu... Spolja na terasama rekao bih svi stanovi su dobili onu staklenu ogradicu... (faza 2)

Koliko videh danas došli su sa kopanjem do OB-a. Da li će prekopavati ulicu i gde je završna tačka kopanja, da li neko zna?

Dragi svi, pišem vam sa molbom za savet jer se trenutno lomim da li da kupim stan u AG. Kako vecina vas duze vreme ovde prati sta se desava i dosta ste informisani znacilo bi mi ako bi nego mogao da prokomentarise da li smatrate da (pouceni dosadasnjim iskustvom) ima smisla uzeti stan u Lameli A2 (faza 2) istočna orijentacija, gleda na rodu i dekatlon. Da li ima nešto posebno što bi trebalo da znam za ovu lamelu odnosno ovu fazu?

Navodno mi tvrde da bi trebalo sve da bude gotovo do kraja 25, sto vidim da nema sanse po vasim komentarima.

Hvala najlepše.

Dragi svi, pišem vam sa molbom za savet jer se trenutno lomim da li da kupim stan u AG. Kako vecina vas duze vreme ovde prati sta se desava i dosta ste informisani znacilo bi mi ako bi nego mogao da prokomentarise da li smatrate da (pouceni dosadasnjim iskustvom) ima smisla uzeti stan u Lameli A2 (faza 2) istočna orijentacija, gleda na rodu i dekatlon. Da li ima nešto posebno što bi trebalo da znam za ovu lamelu odnosno ovu fazu?

Navodno mi tvrde da bi trebalo sve da bude gotovo do kraja 25, sto vidim da nema sanse po vasim komentarima.

Hvala najlepše.
Stan je tip 3C

Hvala najlepše.
Nema šanse da lamela A bude gotova do kraja 2025., to ili Vas lažu iz nekog razloga, ili se niste nešto dobro razumeli. Prva faza (lamele B i C), iako je manje-više gotova sa izgradnjom, najverovatnije će početi sa useljenjem tek u prvom kvartalu 2026. zato što su se radovi na infrastrukturi odužili, dok je se sa druge strane na lameli A još uvek izvode unutrašnji radovi po stanovima. Ja u lamelu A ne bih očekivao useljenje pre sredine 2026.

Ja sam ulazio na gradilište za prvu fazu, kvalitet završnih radova u hodnicima i stanovima meni izgleda na visokom nivou. Sa druge strane, članovi foruma koji su kupili stanove u fazi dva (lameli A) kažu da je bilo nekih izmeštanja priključaka u odnosu na inicijalni projekat, pročitajte zadnjih par strana. U svakom slučaju, ako se odlučite da uđete u pregovore, tražite da Vam pokažu projekat stana koji vas zanima, da znate šta kupujete.

Alternativno, ako hoćete stan u ovom kraju, a da je što pre useljiv, vidite da li je nešto ostalo neprodato u prvim fazama Kvarta 64, to je projekat preko puta lamele A ka IMT-u. Tamo će se prva faza useljavati najverovatnije u isto vreme kada i prva faza Airport Gardena.

Nema šanse da lamela A bude gotova do kraja 2025., to ili Vas lažu iz nekog razloga, ili se niste nešto dobro razumeli. Prva faza (lamele B i C), iako je manje-više gotova sa izgradnjom, najverovatnije će početi sa useljenjem tek u prvom kvartalu 2026. zato što su se radovi na infrastrukturi odužili, dok je se sa druge strane na lameli A još uvek izvode unutrašnji radovi po stanovima. Ja u lamelu A ne bih očekivao useljenje pre sredine 2026.

Ja sam ulazio na gradilište za prvu fazu, kvalitet završnih radova u hodnicima i stanovima meni izgleda na visokom nivou. Sa druge strane, članovi foruma koji su kupili stanove u fazi dva (lameli A) kažu da je bilo nekih izmeštanja priključaka u odnosu na inicijalni projekat, pročitajte zadnjih par strana. U svakom slučaju, ako se odlučite da uđete u pregovore, tražite da Vam pokažu projekat stana koji vas zanima, da znate šta kupujete.

Alternativno, ako hoćete stan u ovom kraju, a da je što pre useljiv, vidite da li je nešto ostalo neprodato u prvim fazama Kvarta 64, to je projekat preko puta lamele A ka IMT-u. Tamo će se prva faza useljavati najverovatnije u isto vreme kada i prva faza Airport Gardena.
Ali je kvalitet neuporedivo losiji u odnosu na airport garden

Ali je kvalitet neuporedivo losiji u odnosu na airport garden
Na osnovu cega je ova izjava? 🤔
Kontrola kvaliteta pre gledanja kupaca nije lepo odradjena ali iz price sa par buducih komsija to nije bio slucaj u svakom stanu.
Gledajuci specifikacije i sta je odradjeno konstruktivno i na fasadi ne vidim po cemu je "neuporedivo" losiji.

Klasa ispod jeste za neke stvari, ali za neke stvari je jednak sa AG-om.

Kontrola kvaliteta pre gledanja kupaca nije lepo odradjena ali iz price sa par buducih komsija to nije bio slucaj u svakom stanu.
Gledajuci specifikacije i sta je odradjeno konstruktivno i na fasadi ne vidim po cemu je "neuporedivo" losiji.

Na kraju krajeva, kolika god da je razlika u "kvalitetu" jedino sto ces ti ili bilo ko drugi moci da primeti, je zvucna i toplotna izolacija, to je sve, ostalo i da je isfusareno nece se primetiti nikako. Ljudi se mnogo tripuju oko materijalizacije ovoga i onoga, a nista od toga im nece uticati na zivot osim same izolacije

Moj ti je savet da u ovom trenutku uzmeš ono što ti se više svidja, bilo da je prva faza ili druga faza, sobzirom da su unutrasnji radovi u fazi A na skoro 95% i da ce do nove godine verovatno biti gotovi. Naravno prva faza ce prva biti useljena, ali ne verujem da ce biti mnogo cekanja izmedju prve i druge faze.

Sto se tice Kvarta64, iskreno ne poznajem projekat, ali vidim da ljudi pisu da je razlika u kvalitetu neuporediva.

Vrh