Šta je novo?

Airport Garden

Realno je sama situacija čudna, imamo slike ovde na temi da su neki radovi već počeli u junu kad je i stavljena klauzula pravosnažnosti na rešenje o odobrenju izvođenja radova, da bi tek sada sredinom septembra bila podneta i odobrena prijava radova.
Nisam dovoljno upućen u postupak objedinjene procedure da znam je li to očekivano i uobičajeno, možda neko drugi na temi zna.

To ima smisla samo ako se ti radovi odnose i na drugu fazu, pa je taj rok donekle i logičan, uprotivnom je vrlo zabrinjavajuće.
To su radovi ulične infrastrukture koji moraju biti gotovi da bi se uopste dobila upotrebna dozvola zgrade i poceli deliti kljucevi. Iskreno nadam se da ce ipak zavrsiti pre kraja februara, vise mi deluje taj datum kao krajnji rok, ako probiju taj rok onda valjda moraju novu dozvolu da traze. Super sto se krenulo kopanje u Dj. Stanojevica, koliko sam shvatio sad se kopa za spajanje na kanalizaciju, po dosadasnjoj dinamici napredak je bio do 5m dnevno, tako za preostalih 300-400 metara moze se ocekivati da zavrse za mesec ipo do dva. Ne znam dokle planiraju da kopaju ali u CEOP dozvoli stoji i parcela ispred reiffeisen banke, sto je poprilicna distanca. Pored kanalizacije ne znam da li trebaju da kopaju jos nesto, mozda spajanje na toplovod, struju, telekomunikaciona infrastruktura... plus asfaltiranje ulica... sve u svemu realno mogu do kraja januara da kompletiraju radove, sad verovatno i papirologija neka treba da se završi pa tek onda kljucevi

Što mislite da navedeni radovi imaju veze sa AG ? Ono je rekonstrukcija toplovodne mreže...

Prilozi

• IMG_7518.jpeg
    IMG_7518.jpeg
    245,9 KB · Pregleda: 67
Hm, da. Tu spada rekonstrukcija saobraćajnica koja je navedena u saopštenju.:

1758106683191.png

Da li je neko dobio bilo kakav update od njih? Ja nisam dobio nista od kad sam kupio stan u fazi 2 u Januaru.

Neverovatno mi je da ne salju bar jednom mesecno mail u kom obavestavaju kupce o toku radova.

Da li je neko dobio bilo kakav update od njih? Ja nisam dobio nista od kad sam kupio stan u fazi 2 u Januaru.

Neverovatno mi je da ne salju bar jednom mesecno mail u kom obavestavaju kupce o toku radova.
Pozdrav, ja kad sam zvao osobu iz AG koja nam je prodala stan odmah se javila. Rekla je da je u suštini zgrada manje više gotova i da je moj stan (faza 2) završen i da možemo zakaziti da ga vidimo. Što se tiče useljenja, rekli su da čekaju da se završe ulice i to je to.

A kakva je to diskriminacija? Kako se odredi ko je zaslužio da dobije ključeve a ko nije?
Kako odjednom kompleks ima i struju i vodu i kanalizaciju? A mi čekamo mesecima….
Pa ocigledno kao i sve kod nas. Meni je muka vise od ovog kompleksa i svega. Mi smo zvali da pitamo jel mozemo barem da pustimo arhitektu da napravi stan. rekli su NE . A uzivo na drugim stanovima vidimo vec i lustere i zavese kuhinje napravljene

Pozdrav, ja kad sam zvao osobu iz AG koja nam je prodala stan odmah se javila. Rekla je da je u suštini zgrada manje više gotova i da je moj stan (faza 2) završen i da možemo zakaziti da ga vidimo. Što se tiče useljenja, rekli su da čekaju da se završe ulice i to je to.
Ja sam juce ulazio u fazu 2 uz malo natezanja. Pricam za prvi sprat…plocice i parket postavljeni, hodnik rade…bilo je 10-tak majstora. Ono sto ja mislim je da ce cekati da zavrse infrastrukturu po ulici pa u cugu da puste prvu i drugu fazu…

Ja govorim o fazi 1 gde se kasni sad već jako dugo.
Šta znači jako dugo? Prema ugovoru, zaključno sa današnjim danom prva faza kasni 47 dana. Da sutra bude primopredaja investitor bi platio samo jedan mesec penala jer se penali obračunavaju mesečno.

Inače sa velikom sigurnošću mogu da tvrdim da niko zapravo ne živi u zgradi, već je samo određenom broju ljudi bliskih investitoru/izvođačima radova dopušteno da opremaju stanove jer ti ljudi svakako verovatno ne bi koristili standardan postupak primopredaja-otklanjanje nedostataka.

Šta znači jako dugo? Prema ugovoru, zaključno sa današnjim danom prva faza kasni 47 dana. Da sutra bude primopredaja investitor bi platio samo jedan mesec penala jer se penali obračunavaju mesečno.

Inače sa velikom sigurnošću mogu da tvrdim da niko zapravo ne živi u zgradi, već je samo određenom broju ljudi bliskih investitoru/izvođačima radova dopušteno da opremaju stanove jer ti ljudi svakako verovatno ne bi koristili standardan postupak primopredaja-otklanjanje nedostataka.
Pričate gluposti. Čuvari na gradilištu su potvrdili da pojedini žive i ko živi imenom i prezimenom.
Vi ne umete ugovor da čitate, ovo je produžetak u slučaju više sile koje u svakom slučaju nema. Dakle, da se vratimo na matematiku prostih brojeva: kašnjenje je 6 meseci i 47 dana.

Pričate gluposti. Čuvari na gradilištu su potvrdili da pojedini žive i ko živi imenom i prezimenom.
Vi ne umete ugovor da čitate, ovo je produžetak u slučaju više sile koje u svakom slučaju nema. Dakle, da se vratimo na matematiku prostih brojeva: kašnjenje je 6 meseci i 47 dana.
Ja Vas nisam vređao.

Ugovor predviđa rok od 30 meseci od datuma prijave radova, uz moguće dodatno produženje za 6 meseci iz opravdanih razloga koje se mora prethodno najaviti kupcima pisanim putem. To se i dogodilo krajem januara, čime je i rok pomeren na kraj jula-početak avgusta. Samim tim, kašnjenje je 47 dana, kao što sam prethodno napisao. Savetovao bih Vam da kada obavljate jednu od verovatno najvećih transakcija u životu, čitate ono što potpisujete.

P.S. Sledeći put pitajte čuvare na gradilištu da Vam kažu gde ti ljudi sa imenom i prezimenom što valjda žive na aktivnom gradilištu idu u WC kad zgrada nema priključak na kanalizaciju...

Vrh