Šta je novo?

Airport Garden

ja sam kupovao poslovni apartman u A BLOKU, faza 4, koliko se sećam PDV je veći, a komunalije jesu veće...ovo je verovatno rpednost za one koji imaju firme u Srbiji pa imaju neke pogodnosti na kupovinu poslovnih apartmana u smislu korištenja ulaznog pdv-a itd..

Pa da PDV na poslovne prostore je 20% ali to je odbitni pa može da se koristi.

Sent from my iPhone using Tapatalk

da, mislim da su i komunalije, odnosno PDV na fakture za komunalne usluge takodje odbitni ulazni PDV; ako se koristi u poslovne svrhe.

da ne skrečemo puno sa teme, i mene zanima ova poslednja tema oko penala, kupac sam stana u drugoj fazi, koja je trebala biti useljiva u oktobru 2025.godine, ali ako već prva faza ovoliko kasni, šta mi da očekujemo za drugu fazu? ja ni jednom nisam pitao agenta prodaje (od potpisivanja ugovora), kada će biti primopredaja, odnosno da li će se kasniti...što ću sada uraditi na mail, pa ako ne odgovori, zvaću za par dana :)

da, mislim da su i komunalije, odnosno PDV na fakture za komunalne usluge takodje odbitni ulazni PDV; ako se koristi u poslovne svrhe.

da ne skrečemo puno sa teme, i mene zanima ova poslednja tema oko penala, kupac sam stana u drugoj fazi, koja je trebala biti useljiva u oktobru 2025.godine, ali ako već prva faza ovoliko kasni, šta mi da očekujemo za drugu fazu? ja ni jednom nisam pitao agenta prodaje (od potpisivanja ugovora), kada će biti primopredaja, odnosno da li će se kasniti...što ću sada uraditi na mail, pa ako ne odgovori, zvaću za par dana :)

Oktobar 2025. plus 6 meseci opravdanog kašnjenja uz pismeno obaveštenje. Dakle Maj 2026. Mada mislim da će druga faza biti u roku ( +6 meseci) pa neće biti penala. Inace mi smo kupili stan u fazi 2 i kad smo kupovali u Februaru dobili smo info u AIK koji radi projektno da useljenje u prvu fazu nece biti pre Avgusta. Isto važi i za fazu 2, maksimalan rok ce biti iskorišćen svakako.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kada sam pre izvesnog vremena bio na gradilištu, čuo sam šefa kako na telefonu viče da ne može da radi kako treba jer mu je ostavljen samo jedan kamion, a žalio se i na još mnogo toga (meni je u pamćenju ostalo jedino to oko kamiona). Inače, jedan od šefova mi je pre dve godine tvrdio da će završiti radove čak dva meseca pre roka i da nema razloga za brigu... Cela ova priča sa Airport Gardenom, nažalost, ispada loša, naročito za kupce prve faze. Ali, verujem da će se to i njima obiti o glavu – jer će ih ljudi žestoko kritikovati, pa im u budućim projektima prodaja neće ići kako su zamislili. Agencija koja je prvobitno radila prodaju je isto očajna...

Vrh