Šta je novo?

Airport Garden

Kako napreduju radovi sa priključcima na komunalnu infrastrukturu?
Da li neko ima relativno pouzdanu i preciznu informaciju kada će priključci biti završeni?

Pozdrav svima, da li neko ima informaciju vezano za placanje penala s obzirom da je investitor probio rok vise od 6 meseci, da li im je neko uputio zahtev za placanje penala?

Pozdrav svima, da li neko ima informaciju vezano za placanje penala s obzirom da je investitor probio rok vise od 6 meseci, da li im je neko uputio zahtev za placanje penala?
Ja sam im uputio email pre nekih 10 dana, dve nedelje, do danas je odgovor "radio silence", dakle mora se ići lično u prostorije i tražiti odgovor.

Mene isto zanima sta se desava sa placanjem penala? Rok je probijen . Jel moze neko da me uputi u koje prostorije se ide? Jer kad nazovem prodaju i agente oni se prave ludi.

Ako je neko bio ili planira da ide jel moze da nam prenese informacije

P
Mene isto zanima sta se desava sa placanjem penala? Rok je probijen . Jel moze neko da me uputi u koje prostorije se ide? Jer kad nazovem prodaju i agente oni se prave ludi.

Ako je neko bio ili planira da ide jel moze da nam prenese informacije
Pa valjda tu do Bele Reke!

Jel neko pitao za penale?

Ne bih da imam probleme tamo, negde sam procitao da investitor hoce da preti ako mu se zameri. Ne konkretno ovaj investitor , nego drugi neki , negde sam procitao iskustva

T
Ako se investitor buni za penale nadji advokata i tuzi. Penale ce morati da plati ako su po ugovoru
Neko je napidao na forumu, počinju novi projekat tu negde kod Bele Reke, pa misli da im ne ide na ruku, da izbiju na rđav glas, to jest da zakidaju, ali u zemlji Srbiji, ništa nije nemoguće.

T

Neko je napidao na forumu, počinju novi projekat tu negde kod Bele Reke, pa misli da im ne ide na ruku, da izbiju na rđav glas, to jest da zakidaju, ali u zemlji Srbiji, ništa nije nemoguće.
To mozda mislis na onaj Airport Garden Business Park ali to stoji vec duze vreme bez ikakvih naznaka pomaka:

Nema ni lokacijskih uslova za taj projekat tako da bih se iznenadio da ista zapocinju ove, a najverovatnije ni sledece godine.

Ono sto je pre evidentno je da su dobijeni uslovi za zgradu pored airport gardena / Mazde tako da ce tu verovatno pre krenuti dalja gradnja.
A investitor mislim da je zeznuo vec sada reputaciju sa ovolikim kasnjenjem i dinamikom radova.

Što se penala zbog kašnjenja tiče, svako ko na njih ima pravo, smatram da treba sa Airport Gardenom da upostavi kontakt i zatraži ispunjenje prava. Pošto je tema ovog foruma gradnja mislim da je apsurdno da spekulišemo i spinujemo o fizičkim napadima za koje nismo ni sigurni da su se desili.

@Extroniks mislim da je Airport Garden Business Park namenjen za kompletno drugu target grupu kupaca te ne bih poredio sa stambenim kompleksom. Takođe mislim da su okolnosti tu bitne, pitanje kako bi se Greda ili neki drugi investitor snašao sa momentom da mora da kopa za infrastrukturu do Omladinskih brigada u trenutnim okolnostima i da sa Gradom dogovora papirologiju a da svi drugi čekaju na njih. Nije opravdanje za AG ali objektivno ne bih mogao da kažem da je njihova nekompetntnost glavni razlog.

@Extroniks mislim da je Airport Garden Business Park namenjen za kompletno drugu target grupu kupaca te ne bih poredio sa stambenim kompleksom. Takođe mislim da su okolnosti tu bitne, pitanje kako bi se Greda ili neki drugi investitor snašao sa momentom da mora da kopa za infrastrukturu do Omladinskih brigada u trenutnim okolnostima i da sa Gradom dogovora papirologiju a da svi drugi čekaju na njih. Nije opravdanje za AG ali objektivno ne bih mogao da kažem da je njihova nekompetntnost glavni razlog.
Dosta su bili spori sa uredjivanjem partera i pri kraju projekta, i sa podnosenjem / ispravkom dokumenata.
Na to sam primarno mislio, pred kraj projekata kao da su ostavili samo 10% radnika da rade.

Što se penala zbog kašnjenja tiče, svako ko na njih ima pravo, smatram da treba sa Airport Gardenom da upostavi kontakt i zatraži ispunjenje prava. Pošto je tema ovog foruma gradnja mislim da je apsurdno da spekulišemo i spinujemo o fizičkim napadima za koje nismo ni sigurni da su se desili.

Ja sam poslao email pre 10 daba, i jedini odgovor koji sam dobio je "mrtva tišina".

Očekivao sam od njih neko zvanično obaveštenje kupcima (email), kao 27-og januara ove godine kada su poslali da se odlaže useljenje, pošto se papirologija zamrsila ko "pile u kučinu", da ne dodajem r, vulgarno ispada, mada je istina 😅🤣😂.

Za sada imamo samo ovaj forum, kao izvor polu informacija, šbbkbb...

Dosta su bili spori sa uredjivanjem partera i pri kraju projekta, i sa podnosenjem / ispravkom dokumenata.
Na to sam primarno mislio, pred kraj projekata kao da su ostavili samo 10% radnika da rade.
Slažem se, info koji ja imam je da su usporili dosta kada su videli da od ovoga sa iskopavanjem ulice za infrastrukturu nema vajde. Što je naravno napravilo utisak evo ih ovi digli ruke :D Sa druge strane, stanovi u prvoj fazi su bili gotovi još kada sam prvi put posetio gradilište a na drugoj fazi se od te moje prve posete krajem Marta pa do sada poprilično konzistentno radi, obilazim gradilište u glavnom jednom nedeljno.

Ja sam poslao email pre 10 daba, i jedini odgovor koji sam dobio je "mrtva tišina".

Očekivao sam od njih neko zvanično obaveštenje kupcima (email), kao 27-og januara ove godine kada su poslali da se odlaže useljenje, pošto se papirologija zamrsila ko "pile u kučinu", da ne dodajem r, vulgarno ispada, mada je istina 😅🤣😂.

Za sada imamo samo ovaj forum, kao izvor polu informacija, šbbkbb...

Hm, da to bi i mene iznerviralo, ne znam na koju adresu si im pisao? Lično do sada nisam imao iskustvo da ne mogu da dođem do informacija, ovako ili onako. Pade mi sad nešto na pamet i za penale, pitanje je takođe tumačenje teksta ako im je rok do 02.08 bio, da li to znači da se penali isplaćuju nakon navršenih mesec dana od isteka roka, što bi bio 02.09 ili na početku isteka roka?

Slažem se, info koji ja imam je da su usporili dosta kada su videli da od ovoga sa iskopavanjem ulice za infrastrukturu nema vajde. Što je naravno napravilo utisak evo ih ovi digli ruke :D Sa druge strane, stanovi u prvoj fazi su bili gotovi još kada sam prvi put posetio gradilište a na drugoj fazi se od te moje prve posete krajem Marta pa do sada poprilično konzistentno radi, obilazim gradilište u glavnom jednom nedeljno.

Hm, da to bi i mene iznerviralo, ne znam na koju adresu si im pisao? Lično do sada nisam imao iskustvo da ne mogu da dođem do informacija, ovako ili onako. Pade mi sad nešto na pamet i za penale, pitanje je takođe tumačenje teksta ako im je rok do 02.08 bio, da li to znači da se penali isplaćuju nakon navršenih mesec dana od isteka roka, što bi bio 02.09 ili na početku isteka roka?
Pa na onu sa koje smo dobili obaveštenje, koja i stoji na njihovom sajtu office@airport-garden.rs. Stavio u agenta prodaje (AG) sa kojom sam bio u kontaktu i za ugovor i za posete gradilištu, i za svašta nešto, ali sad nema ni od nje nikakvog zvaničnog odgovora, da li joj je rečeno ne odgovaraj ništa na papiru, može samo oralno (dvostruko značenje 😅🤣😂), još većamo kako da odgovorimo za ove penale!

Pozdrav,

Evo da priupitam zna li se kada ce biti primopredaja, to jest kada ce se slati obavestenje za placanje zadnje rate?

Isto tako, zna li se sta se desava sa penalima, posto koliko je meni poznato rok za primopredaju je 02.08.2025. godine.

Originalni tekst email-a poslat 31-og jula 2025. godine, do danas 🤫

Mesečna isplata penala zahteva preveliku administraciju i opterećuje finansiranje projekta.
Pošto detalji isplate nisu definisani Predugovorom, realna mogućnost je da se presek uradi na kraju.

Zbog toga pretpostavljam da će penali zbog kašnjenja za celi period (od 2. avgusta do datuma završetka radova) biti obračunati na kraju, pa odbijeni od poslednje rate.
Ili vraćeni, onima koji su stan isplatili u celosti.

Finansijski se opterecuju i kupci pod kreditom / kirijom pa nikom nista...

Svakako nije u redu da se ne komunicira sa ljudima koji su kupili stanove, a to da je prevelika administracija je smesno, pricamo o par stotina transakcija koje treba pustiti mesecno, jedan knjigovodja to moze da organizuje u 2 dana posebno jer vec ima i racune tih ljudi na osnovu prethodnih uplata.

Vrh