Šta je novo?

Airport Garden

Ćao svima. Može li neko u par recenica da napise mane/prednosti ovog kompleksa? Kakav je kraj za porodičan život? Da li u blizini ima škola, vrtića, prodavnica (sem Rode koja će valjda uskoro da se ruši). Koje su mane nižih spratova (npr. prvi). Po kojoj ceni ste kupili kvadrat / garažno mesto? Trenutno je cena od 3800+/m2. Hvala unapred.
Prednosti su što će ovaj kraj realno gledano biti novi centar Novog Beograda, Vrtić Biser je na nekih 1km od kompleksa, osnovna škola u glavnom po okolnim blokovima i ima neka privatna kod West-a. Priča se da će Tehničku školu Zmaj da isele i da zgradu preurede za OŠ ali to neka za sada ostane na priči.

Supermarketa koliko sam razumeo neće biti u AG-u ali valjda u Kvartu64 i Pupinovoj Palati. U AG na ćošku zgrade biće neki restoran/kafić.

Takođe mislim da će dosta sadržaja biti u Soul64. Preko puta je A BLOK, West65. U kompleksu The One ima teretana.

Za niže spratove mana može biti svetlost zavisno od orijentacije i evtl. ako gleda na spoljašnju stranu, ruine fabrika koje bi eventualno bile zamenjene drugim stambenim i poslovnim zgradama u nekoj budućnosti. Pošto je kompleks pri kraju, ako razmatrate neki stan, obavezno ga obiđite i vidite uživo.

Što se cene tiče, ona zavisi od Faze, Tipa stana i Spratnosti te je teško upoređivati.

Prednosti su što će ovaj kraj realno gledano biti novi centar Novog Beograda, Vrtić Biser je na nekih 1km od kompleksa, osnovna škola u glavnom po okolnim blokovima i ima neka privatna kod West-a. Priča se da će Tehničku školu Zmaj da isele i da zgradu preurede za OŠ ali to neka za sada ostane na priči.

Supermarketa koliko sam razumeo neće biti u AG-u ali valjda u Kvartu64 i Pupinovoj Palati. U AG na ćošku zgrade biće neki restoran/kafić.

Takođe mislim da će dosta sadržaja biti u Soul64. Preko puta je A BLOK, West65. U kompleksu The One ima teretana.

Za niže spratove mana može biti svetlost zavisno od orijentacije i evtl. ako gleda na spoljašnju stranu, ruine fabrika koje bi eventualno bile zamenjene drugim stambenim i poslovnim zgradama u nekoj budućnosti. Pošto je kompleks pri kraju, ako razmatrate neki stan, obavezno ga obiđite i vidite uživo.

Što se cene tiče, ona zavisi od Faze, Tipa stana i Spratnosti te je teško upoređivati.
Meni je agent prodaje rekla da će biti Aroma i/ili Univer u jednom od lokala, doduše još u novembru 2024. i da su pregovori bili u toku.

Prednosti:
  • kvalitet objekta (po meni značajno iznad uobičajenog kod nas)
  • potencijal lokacije (baš preko puta Airport City-ja, i velike poslovne zgrade koja se upravo gradi - ima potencijal za i prodaju i za iznamljivanje)
Glavna mana:
  • gradilišta u blizini, u narednih bar 5 godina
Dipem Mazda i Greda Valjevo će završtiti svoje objekte sledeće godine, pa će AG biti sa 2.5 strane okružen gotovim objektima (Airpot City i ova dva), ali ostaje pola strane prema IMT i cela strana prema Rodi.

Najveca mana su ruine od fabrika koje zauzimaju povrsinu kao svi komplesksi zajedno sto si gore nabrojao, prica oko Green Line-a evo vec 3 god i dalje se nista ne zna i vrlo je upitno sta ce biti sa tim projektom, stara livnica koju su navodno uzeli Karici sa nekim rusima isto upitna i niko nista cak ni ne pominje...ja sam se nadao da ce to od ove godine uveliko krenuti da se raciscuje posto sam isto uzeo stan u jednom od kompleksa u okolini.
Koliko god da ste udaljeni i kako god da vam je pozicioniran stan nece biti prijatno za zivot od kad krene imt da se radi narednih 10 god.

Tako je, samo jos docekati to :)
Generalno sve novogradnje na ovom potezu imaju dobar potencijal, sad da li ce se realizovati saznacemo kroz 10 godina.

Manjak zelenila i skola / doma zdravlja je najveca rak rana kratkorocno gledajuci, ali to je bitno samo za porodice, videcemo koliki je odnos porodica i investicionih kupovina uskoro.

U principu koliko god delovalo sarkastično, to nije daleko od istine. Blokovi su bili spavaone kada su izgrađeni. Razlika je bila samo što je bilo više prostora i peščanih poljana, to nažalost kod IMT-a nećemo imati ni za 50 godina, ali će sigurno biti urbanije nego što je sada.

Evo jedne slike Bloka 70 od pre 50 i kusur godina:

1754661875650.png

Vrh