Šta je novo?

Airport Garden

Ćao svima. Može li neko u par recenica da napise mane/prednosti ovog kompleksa? Kakav je kraj za porodičan život? Da li u blizini ima škola, vrtića, prodavnica (sem Rode koja će valjda uskoro da se ruši). Koje su mane nižih spratova (npr. prvi). Po kojoj ceni ste kupili kvadrat / garažno mesto? Trenutno je cena od 3800+/m2. Hvala unapred.
Prednosti su što će ovaj kraj realno gledano biti novi centar Novog Beograda, Vrtić Biser je na nekih 1km od kompleksa, osnovna škola u glavnom po okolnim blokovima i ima neka privatna kod West-a. Priča se da će Tehničku školu Zmaj da isele i da zgradu preurede za OŠ ali to neka za sada ostane na priči.

Supermarketa koliko sam razumeo neće biti u AG-u ali valjda u Kvartu64 i Pupinovoj Palati. U AG na ćošku zgrade biće neki restoran/kafić.

Takođe mislim da će dosta sadržaja biti u Soul64. Preko puta je A BLOK, West65. U kompleksu The One ima teretana.

Za niže spratove mana može biti svetlost zavisno od orijentacije i evtl. ako gleda na spoljašnju stranu, ruine fabrika koje bi eventualno bile zamenjene drugim stambenim i poslovnim zgradama u nekoj budućnosti. Pošto je kompleks pri kraju, ako razmatrate neki stan, obavezno ga obiđite i vidite uživo.

Što se cene tiče, ona zavisi od Faze, Tipa stana i Spratnosti te je teško upoređivati.

Prednosti su što će ovaj kraj realno gledano biti novi centar Novog Beograda, Vrtić Biser je na nekih 1km od kompleksa, osnovna škola u glavnom po okolnim blokovima i ima neka privatna kod West-a. Priča se da će Tehničku školu Zmaj da isele i da zgradu preurede za OŠ ali to neka za sada ostane na priči.

Supermarketa koliko sam razumeo neće biti u AG-u ali valjda u Kvartu64 i Pupinovoj Palati. U AG na ćošku zgrade biće neki restoran/kafić.

Takođe mislim da će dosta sadržaja biti u Soul64. Preko puta je A BLOK, West65. U kompleksu The One ima teretana.

Za niže spratove mana može biti svetlost zavisno od orijentacije i evtl. ako gleda na spoljašnju stranu, ruine fabrika koje bi eventualno bile zamenjene drugim stambenim i poslovnim zgradama u nekoj budućnosti. Pošto je kompleks pri kraju, ako razmatrate neki stan, obavezno ga obiđite i vidite uživo.

Što se cene tiče, ona zavisi od Faze, Tipa stana i Spratnosti te je teško upoređivati.
Meni je agent prodaje rekla da će biti Aroma i/ili Univer u jednom od lokala, doduše još u novembru 2024. i da su pregovori bili u toku.

Prednosti:
  • kvalitet objekta (po meni značajno iznad uobičajenog kod nas)
  • potencijal lokacije (baš preko puta Airport City-ja, i velike poslovne zgrade koja se upravo gradi - ima potencijal za i prodaju i za iznamljivanje)
Glavna mana:
  • gradilišta u blizini, u narednih bar 5 godina
Dipem Mazda i Greda Valjevo će završtiti svoje objekte sledeće godine, pa će AG biti sa 2.5 strane okružen gotovim objektima (Airpot City i ova dva), ali ostaje pola strane prema IMT i cela strana prema Rodi.

Najveca mana su ruine od fabrika koje zauzimaju povrsinu kao svi komplesksi zajedno sto si gore nabrojao, prica oko Green Line-a evo vec 3 god i dalje se nista ne zna i vrlo je upitno sta ce biti sa tim projektom, stara livnica koju su navodno uzeli Karici sa nekim rusima isto upitna i niko nista cak ni ne pominje...ja sam se nadao da ce to od ove godine uveliko krenuti da se raciscuje posto sam isto uzeo stan u jednom od kompleksa u okolini.
Koliko god da ste udaljeni i kako god da vam je pozicioniran stan nece biti prijatno za zivot od kad krene imt da se radi narednih 10 god.

Tako je, samo jos docekati to :)
Generalno sve novogradnje na ovom potezu imaju dobar potencijal, sad da li ce se realizovati saznacemo kroz 10 godina.

Manjak zelenila i skola / doma zdravlja je najveca rak rana kratkorocno gledajuci, ali to je bitno samo za porodice, videcemo koliki je odnos porodica i investicionih kupovina uskoro.

U principu koliko god delovalo sarkastično, to nije daleko od istine. Blokovi su bili spavaone kada su izgrađeni. Razlika je bila samo što je bilo više prostora i peščanih poljana, to nažalost kod IMT-a nećemo imati ni za 50 godina, ali će sigurno biti urbanije nego što je sada.

Evo jedne slike Bloka 70 od pre 50 i kusur godina:

1754661875650.png

Prosao sam danas, ulica djordja stanijevića kopaju neki uzani kanal, postavljaju cevi i odmah zatrpavaju. Stigli su na nekih 30% ulice. Isto su uradili i zavrsili pre mesec dana u ulici izmedju AG i rode. Mislim da se tu radi o vodovodnim cevima. Nakon toga su ulicu izmedju AG i rode ponovo kopali, to kopanje traje i dalje i rekao bih da je pri kraju (još jedno 10ak metara ostalo), počeli su da kopaju iz pravca Airport City i kopaju ka IMT hali. Ovoga puta radi se o ogromnim cevima, širina islopa je skoro pa cela širina ulice, postavljaju one gvozdene nosače da zaštite od odrona. Mislim da se tu sada radi o kanalizacionim cevima. Ne znam da li ce za kanalizaciju kopati i u pravcu ka gredinoj zgradi. Ali verujem de ce kada zavrse kopanje u djordja stanojevica morati da kopaju i spajaju i kanalizaciju sve do omladinskih brigada. Tako da ima tu jos podosta posla oko ulicne infrastrukture ja bih rekao. Pogotovi sto treba da kopaju pored buduce zgrade the one, koje je aktivno gradiliste,i velika aktivnost gradjevinskih masina i kamiona u tom delu...

Vrh