Jedno je instalacija drugo je punjač, mislim da bi većini odgovarala samo utičnica, čak i kućna varijanta.Veoma mi je i interesantna ta tema punjenja u garazama stambenih zgrada. Ne znam na koji nacin se izvlaci takva uticnica? Jel se izvlaci iz vaseg strujomera ili se mora postaviti novi.
Slazem se da je sada mozda besmisleno postavljanje takvih brzih, mada sa vremenom ce svakako isti potencijalno dosta znaciti. Iskreno bih platio i izvukao makar i brzi neka i nesto vise kosta. Kasnije mislim da ce vam to biti nemoguce. Ne samo taj, nego bilo kakvu struju da cete dobiti.
Sama jačina punjača ili brzina kako god to zvali mnogo utiče na cenu, sam kabl ako se postavlja, postavlja se odmah za brzi punjač i to je to i povezuje se na trafo stanicu zgrade.
Generalno kada se koristi punjač za jedan auto stvarno nema potrebe za brzinom, jer se kola pune noću kada su parkirana, niko ne dolazi kući da na brzinu napuni auto pa ide dalje na put, brzi punjači se koriste na javnim mestima, a i svakako će biti na otvoreom parkingu brzi punjači.
Kućni punjač ne zahteva ništa drugačije od klasične utičnice i može da se poveže na brojilo od stana i tu nema dodatniog očitavanja struje i ne znam kakvih troškova.
Svaki auto se na kućnom punjaču napuni u toku noći.
Čak i kada bi neko naknadno pokušapo da poveže brzi punjač na taj kabl (povezan na brojilo stana), punjač ne bi radio jer svi punjači imaju sisteme zaštite da ne mogu radiit na slabijoj instalaciji od potrebne.
Poslednja izmena: