Šta je novo?

Airport Garden

Tačno tako, od direktora Stanišić mislim da se čovek preziva sam još na potpisivanju ugovora u Februaru dobio odgovor da su im izmenili plan koji se tiče cevi za vodovod i kanalizaciju i da je sa promera sad ću slagati 300, povećano na 900 čega god. Uglavnom da zbog okolnih i budućih zgrada. I to je isto ok, nego da nam svaka malo jača kiša plavi naselje. Apsolutno razumem i nelagodu odlaganja i plaćanja kirija plus kredit i besmislenost prednosti i povoljnosti kupovine prve u odnosu na drugu fazu kako se sad pokazalo. Ali u svakom slučaju, useljenje se nazire to je najbitnije!
Izvi, jesi li ti potpisao ugovor ili pregugovor pošto sam ja u uverenju, a i čini mi se da su mi tako rekli da dok ne bude zgrada gotova ne može ugovor da se potpiše? Mada sam ja plaćao fazno, to jest ostala mi zadnja rata pred useljenje.

Ko je kupovao preko stambenog kredita a pogotovo projektnog finansiranja, čim banka isplati kredit, potpisuje se kupoprodajni ugovor.

Stoji da se kasni i da verovatno oni koji su kupili fazu I jer će pre biti gotova, pa možda i više za to platili, imaju puno pravo da budu nezadovoljni ali se u potpunosti slažem da nema mesta za uzbunjivanje i dizanje panike. Svako je od nas napravio odluku, procenio rizik, razmotrio da li je ok da se kasni ili ne. Kao što je @MrD napisao, toliko novogradnje ima, šta god da sam kupovao, bilo je kašnjenja.

• Sviđa mi se
Reagovanja: MrD
Za 6 meseci stavili su zemlju i ove velike saksije. Kako da ocekujemo onda da uopste sve ostalo zavrse i do septembra nije moguce ovim tempom.
Razmisljam da prodam stan i da kupim na drugoj lokaciji za iste pare, sutra cu pozvati advokata da vidim proceduru prodaje stana u izgradnji jer je ce ovo biti zezancija ozbiljna
Izvini, deluje mi da ili nisi kupovao ništa u izgradnji pa paničiš ili jednostavno troluješ. Razumem da je projekat na 50% pa da te je uvatila panika, ali ovo je bukvalno sam finiš projekta i treba imati malo strpljenja.

Izvi, jesi li ti potpisao ugovor ili pregugovor pošto sam ja u uverenju, a i čini mi se da su mi tako rekli da dok ne bude zgrada gotova ne može ugovor da se potpiše? Mada sam ja plaćao fazno, to jest ostala mi zadnja rata pred useljenje.
To na kraju kad se zgrada završi onda se potpisuje anex ugovora kada tačno izmere kvadraturu. To kao mora zbog katastra, jer jedno su projektovane površine a drugo je stvarno stanje kada se zgrada završi. Navodno katastru smeta ako su odstupanja u ne znam u koju decimalu... Tako da verovatno ako si keš kupac potpisao si predugovor pa za ugovor se čeka kada izmere tačne dimenzije i na osnovu toga naprave ugovor, i tako su te lišili jednog dolaska kod notara...

Na halo oglasima vidim 2,3 oglasa za prodaju za stanove faze 1 i u textu je naznaceno da je useljenje od septembra 2025. Tako da je verovatno to neki najobjektivniji novi rok kada ce biti kljucevi. Takodje sam zvao i air port garden isto su mi rekli. A za fazu 2 prognoziraju za 6-8 meseci tacnije januar 2026. Mozda su sad postali malo realniji sa iznosenjem informacija i obecavanjima. Al eto da ne bi ispalo da dizem paniku ili slicno , kao sto su vec neki napisali, ne mora me slusati ko ne zeli.

Poslednja izmena:
@Makiair hvala na informacijama. I ja sam čuo za Fazu 1 da je Septembar 2025 najrealniji novi rok, ali nisam znao za Fazu 2, bezveze, obzirom da je do pre 30 dana narativ bio Oktobar 2025. ako ne i ranije.

Danas sam takođe od AIK banke čuo da je gotovo u potpunosti rasprodat Airport Garden, nisam imao priliku da potvrdim to sa prodajom ali kao finansijeri za projekat pretpostavljam da imaju neki uvid..

Sto se tice faze 2 rekli su 6-8 meseci. To je izgleda bas neki krajnji rok. Ocigledno ne mogu ni tu nikako da predvide jer nisu sigurni sta ih ceka. Mada u prizemlju faze 2 ima jos dosta i dosta da se radi. Ista prica kao sto je bila i faza 1 pre 3-4 meseca.

Sve u svemu eto da ljudi znaju da ipak septembar neki realniji rok sto se tice faze 1

Poslednja izmena:
Izgleda da ce skoro kopanje. U ulici Nova 1 neko obelezavanje i metalni markeri u asfaltu.
20250614_200147.jpg

Svratio malo pre, nešto ograđeno, ima i cevi raznih promera i dva neka iskopa. Ne znam da li će ova firma Resa gradnja d.o.o. raditi vodovod i kanalizaciju?

Postoje li u ovom projektu podrumske ostave? Ne sećam se da ih je prodaja pomenula kada sam ih davno kontaktirao, međutim nisam eksplicitno pitao.

Postoje li u ovom projektu podrumske ostave? Ne sećam se da ih je prodaja pomenula kada sam ih davno kontaktirao, međutim nisam eksplicitno pitao.
Nema, ja sam pitao. Par investitora mi je reklo da se te ostave ne zidaju zbog protivpozarne bezbednosti. Merin group i Roma Company su pravili kao u vidu boxova, koje si mogao da kupis ali mislim da se to nije moglo uknjiziti.

Takodje sam pitao da li je predvidjeno mesto za bicikle u zatvorenim prostorijama koje bi mogle da se zakupe, takodje su rekli da nemaju u planu tako nešto...

Jel ima neka nova desavanja oko zgrade? Da li je neko prolazio ovih dana?

Ja juče, nista se nije desavalo.

Ja sam tu u kraju svakako pa cuz proci i danas i javljam :)

Nista se ne desava sve je isto. Ja obilazim redovno uradi se 2% posla mesecno i to je to. Onu zemlju i saksije su stavljali 2 meseca 😂 ako kljucevi budu i u septembru i to da pevamo ako bude

Nista se ne desava sve je isto. Ja obilazim redovno uradi se 2% posla mesecno i to je to. Onu zemlju i saksije su stavljali 2 meseca 😂 ako kljucevi budu i u septembru i to da pevamo ako bude

Za 6 meseci stavili su zemlju i ove velike saksije. Kako da ocekujemo onda da uopste sve ostalo zavrse i do septembra nije moguce ovim tempom.
Razmisljam da prodam stan i da kupim na drugoj lokaciji za iste pare, sutra cu pozvati advokata da vidim proceduru prodaje stana u izgradnji jer je ce ovo biti zezancija ozbiljna

Nisi prodao stan?

pa ne jos. Proces je poceo tek prosle nedelje… videcemo kakvo interesovanje bude. Rekli su mi iz agencije da je trazena lokacija ali da je sad leto pa spor period valjda

Vrh