Šta je novo?

Airport Garden

Gledajuci cijene u okolini ja mislim da bi useljiva garsonjera mogla da prodje za 4000 hiljade m2.

2023 godine cena garsonjere je kostala 3.511,00 sa pdv-om.Tada je za 50% placenog bilo 5% popusta, a za 80 ili 90% placenog 8%. cini mi se da u ugovoru stoji stavka oko profesionalnog menadzmenta koji odrzava zgradu i mislim da ce biti oko 100-120 din po kvadratu.u to spada sve, ako se ne varam. Garazna mesta su bila 28000 i 2023 godine dok su spoljna parking mjesta bila 16000

Gde su ta spoljna?

U Graraži na suterenu (ispod Lamele A1/2) ima 38 garažnih mesta a spolja ima 61 parking mesto, sve ostalo je u garažama -1 i -2. Toliko sam makar ja izbrojao. U garaži na -1 ima oko 250 mesta i valjda slično toliko na -2.

Dobio si ok cenu ali zasto uzimas preko agencije ( ako uzimaju proviziju?) .. jel mozes da Nazoves direktno air port prodaju i oni ce ti dati istu ponudiu?? Sto se tice cene, dobio si korektnu ponudu. Moj kvadrat je bio skuplji uz obrazlozenje zato sto je zgrada vec gotova i spremna za useljenje ( naravno sad tek vidim da nije spremna za useljenje jos dugo). Ja sam relativno skoro kupio stan kraj 2024. I bilo je reci da ce se useliti za dva meseca. Ali to sad vise nije ni bitno.

Danas sam bio u prolazu te sam opet snimio stanje na gradilištu dronom, nešto kopaju u ulici koja prolazi između AG i Airport City-a.

Napravio sam do duše samo jednu sliku iz drona (da imam za thumbnail), u ovom slučaju prostora između Lamela B i A, gde se nalazi spoljašnji parking.

Danas sam bio u prolazu te sam opet snimio stanje na gradilištu dronom, nešto kopaju u ulici koja prolazi između AG i Airport City-a.

Napravio sam do duše samo jednu sliku iz drona (da imam za thumbnail), u ovom slučaju prostora između Lamela B i A, gde se nalazi spoljašnji parking.
Prosao pre neki dan...Pitao radnike za koju zgradu kopaju...Kazu za Pupinovu palatu.

To je to, ima 34 parking mesta spolja :dil:

Koliko sam razumeo, sve je rasprodato jer su parking mesta bila 15,000 EUR naspram garažnih koja su 28,000 EUR.

U garažna neće da prodaju, ukoliko ih nisi kupio sa stanom, jer ih čuvaju za mušterije za veću kvadraturu...:confused:

Da li neko ima neki novi info u vezi kopanja ulice i priključka na mrežu?

Ubacio sam u ChatGPT sva rešenja o odbacivanju sa CEOP-a za saobraćajnice i zatražio sumirano objašnjenje, kako bi svima bilo lakše da razumeju šta se dešava.

Evo pregledno, jasno i pojednostavljeno hronološko ređanje sva tri odbačena rešenja koje ste naveli, uz jasan pregled grešaka i navođenje ko je odgovoran za njihovo ispravljanje:

📅 Hronološki pregled situacije:​

Dokumentacija se odnosi na projekat:
  • Airport Garden na Novom Beogradu
  • Investitori: Direkcija za građevinsko zemljište Beograd JP i Telekom Srbija a.d.
Podnet je zahtev za odobrenje radova na rekonstrukciji infrastrukture i saobraćajnica oko objekta.

Svi dokumenti su odbačeni od strane:
Grad Beograd - Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove,
(odgovorna osoba: Marko Kulić, dipl. pravnik)

🗓️ 1. Prvi odbačaj: 12.12.2024. (inicijalni zahtev)

🚩 Razlozi odbačaja i ko ih mora ispraviti:​

Opis greške ili nedostatkaKo mora da ispravi?
Nije priložen elaborat geodetskih radova📌 Geodeta
Pogrešno ili nepotpuno navedene katastarske parcele📌 Glavni projektant
Pogrešni brojevi dokumenata (kopija kat. plana vodova i JKP „Javno osvetljenje“)📌 Glavni projektant
Nedostaje materijalizacija vodovoda i kanalizacije📌 Projektant hidrotehnike
Datumi tehničke dokumentacije nisu usklađeni (katastar, mišljenja JKP i sl.)📌 Glavni projektant / Geodeta
Nejasno naznačena postojeća regulacija sa legendama📌 Geodeta / Projektant
Nedostaju poprečni i podužni profili u skladu sa pravilnikom📌 Projektant saobraćajnica
Nejasno ispoštovani uslovi za vodovod i kanalizaciju (JKP „Beogradski vodovod“)📌 Projektant hidrotehnike
Nedostaje jasno obrazloženje mera zaštite vode i zemljišta (uslovi JKP kanalizacija)📌 Projektant hidrotehnike
Nedovoljno jasna provera prolaznosti raskrsnice (Sekretarijat za saobraćaj)📌 Projektant saobraćajnica
Nisu dostavljeni kompletni uslovi (JKP „Beogradske elektrane“)📌 Projektant instalacija / JKP Beogradske elektrane
Nedostaje Elaborat uticaja saobraćajnice na gasovod (Srbijagas)📌 Projektant gasovoda / Srbijagas
Nejasni uslovi JP „Putevi Beograda“📌 JP „Putevi Beograda“
Nedostaje rešenje o upravljanju otpadom (Sekretarijat za životnu sredinu)📌 Sekretarijat za životnu sredinu
Nedostaje saglasnost Sekretarijata za imovinske poslove grada Beograda📌 Sekretarijat za imovinske poslove grada
Nedostaje Anex I ugovora📌 Investitori (Direkcija / Airport Garden)

📅 Zaključak prvog odbačaja:
Omogućeno jedno usaglašavanje (besplatno) u roku od 30 dana.

🗓️ 2. Drugi odbačaj: 27.01.2025. (usaglašen zahtev nakon prvog odbačaja)

Nakon što su pokušali ispraviti gore navedene greške, opet su se pojavili problemi:

Tehnička kontrola dala uslovnu potvrdu, zbog nedostajuće saglasnosti Srbijagasa📌 Vršioci tehničke kontrole / Srbijagas
Nedostaje jasna saglasnost JKP „Beogradske elektrane“📌 JKP Beogradske elektrane / Projektant
Nedostaje jasna saglasnost Srbijagasa na elaborat o uticaju📌 Projektant gasovoda / Srbijagas

📅 Zaključak drugog odbačaja:
S obzirom da je ovo bio već usaglašeni zahtev, nije više omogućeno novo usaglašavanje bez plaćanja taksi i ponovnog dostavljanja dokumentacije.

🗓️ 3. Treći odbačaj: 25.02.2025. (novi pokušaj podnošenja nakon drugog odbačaja)

Ponovljen zahtev koji je ponovo imao formalne nedostatke:

Istekao elektronski potpis elaborata za gasovod📌 Projektant elaborata (Gescon projekt)
Nedostaje potpisan ugovor sa Srbijagasom za izmeštanje gasovoda📌 Investitor / Srbijagas
Deo dokumenata ima nevažeće elektronske potpise (Saglasnosti, ovlašćenja itd.)📌 Podnosioci zahteva (Direkcija, Telekom)

📅 Zaključak trećeg odbačaja:
Moguće je ponovo podneti zahtev, ali moraju ponovo biti plaćene takse i naknade.

⚠️ Šta sada činiti?

Kako su već iskorišćene zakonske mogućnosti za besplatne popravke dokumentacije, preporučeni postupak je sledeći:
  • Sve navedene greške iz svakog pojedinačnog dokumenta jasno identifikovati i u potpunosti ispraviti.
  • Potpisati neophodne ugovore i saglasnosti, osigurati validne elektronske potpise.
  • Prekontrolisati detaljno tehničku dokumentaciju i potpisati bezuslovne saglasnosti tehničke kontrole.

✅ Tek nakon detaljne provere da su sve gore navedene greške zaista ispravljene, podneti konačan zahtev.

🧑‍💼 Sumarna odgovornost po subjektima:

SubjektŠta mora uraditi
🏢 Investitor (Direkcija / Telekom / Airport Garden)Prikupljanje svih neophodnih saglasnosti, potpisivanje ugovora, koordinacija svih učesnika
🖥️ Projektanti (Berger Group, Mint ia, Gescon projekt, Andzor Engineering)Detaljno ažurirati dokumentaciju, ispoštovati sve tehničke uslove
🔍 Vršioci tehničke kontroleIzdati jasnu, konačnu (bezuslovnu) potvrdu
🏛️ JKP Beogradske elektrane, Srbijagas i druga JKPIzdati jasne, nedvosmislene i validne saglasnosti
📐 Geodetske organizacije (NS Geodet)Kompletiranje tačne geodetske dokumentacije
🏙️ Gradski sekretarijati i JP (Imovinski, životna sredina, Putevi Beograda)Izdati jasne, potpune saglasnosti i potrebna rešenja

📝 Zaključna preporuka:​

Neophodna je precizna koordinacija između svih navedenih učesnika. Potrebno je imenovati koordinatora projekta čiji bi zadatak bio striktno praćenje da je svaka navedena stavka u dokumentaciji jasno ispravljena i ažurirana, pre ponovnog podnošenja zahteva.

Vrh