Šta je novo?

Airport Garden

А мени је пожељно. После више деценија живота у насељима са пољанама између зграда, имам снажну жељу да, услед промене климе из умерено-континенталне (за коју су та насеља прављена) у медитеранску, то променим. Овог лета сам, коначно, прекипео.

Дакле, само класичан модел града, зграде уз улицу, хладовина током дана осим у подне (кад је сиеста), ништа Атинска повеља и Корбизје.

Meni je ovo strašno, kad bi mogli da ne ostave ni metar praznog prostora na parceli, tako bi uradili.
rekoh jednom prilikom da će ovaj blok biti definicija prenartpanosti i zagušenja kad se sve što je zamišljeno izgradi....BNV i njegov momenat zgrade na zgradi će biti mala beba za blok 64

• Sviđa mi se
Reagovanja: mzo
Posto Terminal 10 na istoj parceli nema svoju temu, kacim ovde sliku tih radova jer racunam da i buducim komsijama iz AG znaci da znaju kako napreduje gradiliste ispred:
media_20241027_213145_7765400200099163450.jpg

media_20241027_213145_1947105259407020560.jpg

Izasli su iz zemlje, sad bi trebalo brze da ide.
Sam AG nisam primetio neki pomak pa nisam ni slikao, bageri i dalje u prizemlju, i dalje nesredjeno prizemlje u lamelama, 2 faza slicna kao prosli put.

Pozdrav svima, primetio sam da je struktura svih trosobnih i jednosobnih stanova takva da se na terasu može izaći iz dnevne i spavaćih soba. Da li to nekome predstavlja problem? Malo mi se tu gubi neka privatnost…

Pozdrav svima, primetio sam da je struktura svih trosobnih i jednosobnih stanova takva da se na terasu može izaći iz dnevne i spavaćih soba. Da li to nekome predstavlja problem? Malo mi se tu gubi neka privatnost…
Mislim da je to prava stvar, da svi ukucani koriste terasu. Pogotovo ko ima decu da moze da ima uvid u to sta rade. A privatnost se svakako jedino roletnama moze zastititi

IMG_6400.jpeg

Prilozi

• IMG_6382.jpeg
    IMG_6382.jpeg
    156,5 KB · Pregleda: 254
  • IMG_6387.jpeg
    IMG_6387.jpeg
    52,7 KB · Pregleda: 251
  • IMG_6405.jpeg
    IMG_6405.jpeg
    75,2 KB · Pregleda: 261
  • IMG_6397.jpeg
    IMG_6397.jpeg
    70,6 KB · Pregleda: 267
Pozdrav svima!
Verovatno sam jedan od prvih kupaca u ovom kompleksu. Nisam komentarisao temu, ali sam redovno pratio diskusiju.
Elem, interesuje me strucno misljenje o situaciji u stanu na 80% izgradjenosti.
Nekoliko gipsanih ploca na zidovima su pukle u nepravilnim oblicima.
Parket koji su pripremili za postavljanje ima rupice (mozda se ne vidi najjasnije na slici).
Da li je neko imao slicnu situaciju?
Da li je ocekivano da se ovakvi "krateri" nalaze na gipsanim plocama, i kako se ovo sanira?
IMG-7ffd5bb9a4a516444a79f76861262d3b-V.jpg
IMG-8ffdc46e0acb908fb7c4daee003b1508-V.jpg
IMG-dffb184f683ad1f47fda904eb9c59ee8-V (1).jpg
20241024_142214.jpg

Pozdrav svima!
Verovatno sam jedan od prvih kupaca u ovom kompleksu. Nisam komentarisao temu, ali sam redovno pratio diskusiju.
Parket koji su pripremili za postavljanje ima rupice (mozda se ne vidi najjasnije na slici).
Da li je ocekivano da se ovakvi "krateri" nalaze na gipsanim plocama, i kako se ovo sanira?Pogledajte prilog 218099Pogledajte prilog 218100Pogledajte prilog 218101Pogledajte prilog 218102
Gips ploce ne bi smjele ovako da pucaju! Rupice na parketu jesu li od ostecenja ili pri izradi?

Gips ploce ne bi smjele ovako da pucaju! Rupice na parketu jesu li od ostecenja ili pri izradi?
Daske parketa su iz novog pakovanja otvorenog prilikom obilaska stana.
Pretpostavljam da su rupice rezultat fabricke obrade drveta ili samog ostecenja u drvetu.
Neshvatljivo mi je da parket ocekivanog prvoklasnog kvaliteta ima ovakve karakteristike (nedostatke).

I
Hm, vidjeli bi se spojevi ploča. Meni više liči da se je ploča ovlažila pa se izvitoperila.
U svakom slučaju, to moraju riješiti, ne može tako ostati.
Kocka nije izgletovana ni fiksirana, jasno se vide ivice , kao poklopac otvora koji nije izgletovan. Doduse lici kao da je nesto radjeno i nije zatvoren taj deo plafona.

Poslednja izmena:
Ne znam da li vam je ovo prvi stan u novogradnji, meni je drugi.
Vec iz ovih komenatara vidim da će biti kao i sa prvim, reklamacije za parket itd, ali mislim da sada ne može ništa da se uradi dok ne postave, a kada postave sve i preuzmete ključeve dobro pregledajte sve i zapišite zamerke, moj predlog da jedno čišćenje stana odradite sami i vrlo detaljno jer se tada uoče i najmanje sitnice koje nisu dobro odrađene ...
Iz iskustava samo pricam :)

Mene više brinu ove pukotine u zidovima nego otvor u plafonu 😕
Ako je ovo rigips, onda se to sanira zamjenom rigips ploče. Pravo pitanje je zašto se to desilo. Možda vlaga?
I da nije rigips, kod novogradnje sam vidjao da malo zid napukne, bukvalno linija se pojavi na zidu...za šta su mi gradjevinari rekli da je normalno uslijed slijeganja...šta god :)

Pozdrav svima!
Da li je ocekivano da se ovakvi "krateri" nalaze na gipsanim plocama, i kako se ovo sanira?

Nove informacije nakon danasnjeg sastnaka...
Na zidovima nisu gipsane ploce vec neki izolacioni materijal debljine par centimetara. Ocekivano je da u ovom periodu zgrada "dise" i da se pojavljuju pukotine koje se saniraju.
Sto se tice parketa, stavlja se 1. klasa. Desava se da postoje "nepravilnosti" i rupice, ali u skladu sa standardom i dozvoljenim nepravilnostima, jer nije extra klasa, vec samo 1. klasa (po njihovim recima).
U svakom slucaju, ostaje da na primopredaji izradimo zapisnik sa svim nedostacima koji ce biti ispravljeni.
Rok za zavrsetak je navodno pocetak februara.

Nove informacije nakon danasnjeg sastnaka...
Na zidovima nisu gipsane ploce vec neki izolacioni materijal debljine par centimetara. Ocekivano je da u ovom periodu zgrada "dise" i da se pojavljuju pukotine koje se saniraju.
Sto se tice parketa, stavlja se 1. klasa. Desava se da postoje "nepravilnosti" i rupice, ali u skladu sa standardom i dozvoljenim nepravilnostima, jer nije extra klasa, vec samo 1. klasa (po njihovim recima).
U svakom slucaju, ostaje da na primopredaji izradimo zapisnik sa svim nedostacima koji ce biti ispravljeni.
Rok za zavrsetak je navodno pocetak februara.

Kao da parketari tokom postavljanja ne primete nedostatke pa onda kupac mora da ih juri po stanu...

Kao da parketari tokom postavljanja ne primete nedostatke pa onda kupac mora da ih juri po stanu...
Verovatno kada bi sami otklanjali greske, bacili bi pola parketa.
Ovako ce ustedeti vise, uz nadu da se kupci nece maltretirati i cekati da se zameni deo parketa, ili se nece ni setiti da traziti ovakve greske.
U svakom slucaju - tuzno.

Vrh