Šta je novo?

Airport Garden

Koji je inače bio rok za C lamelu?
Meni je za B lamelu od početka bio kraj januara 2025. god.
Evo gledam predugovor i piše 30 meseci od dana prijave radova, koliko se sećam početak oktobra 2022. godine --》kraj marta 2025. godine, stim da mogu iz opravdsnih i razumnih razloga produžiti za još 6 meseci.

Meni u predugovoru za stan u lameli B piše da je rok 30 meseci od dana podnošenja prijave radova, sa mogućnošću produženja za 6 meseci "iz razumnih i opravdanih razloga".

Prijava radova je bila sa početkom 02.08.2022, Od tog dana teku svi rokovi.
Prema tome, rok za završetak radova je 2.2.2025. godine, a taj rok prodavac može jednostrano i bez penala produžiti do 2.8.2025. godine.

S obzirom da se investitor prvi put oprobava u novoj oblasti kod nas (a verovatno ima nameru i da nastavi), ovo je i svojevrstan test da li se može držati dogovoreih rokova.

Meni u predugovoru za stan u lameli B piše da je rok 30 meseci od dana podnošenja prijave radova, sa mogućnošću produženja za 6 meseci "iz razumnih i opravdanih razloga".

Prijava radova je bila sa početkom 02.08.2022, Od tog dana teku svi rokovi.
Prema tome, rok za završetak radova je 2.2.2025. godine, a taj rok prodavac može jednostrano i bez penala produžiti do 2.8.2025. godine.

S obzirom da se investitor prvi put oprobava u novoj oblasti kod nas (a verovatno ima nameru i da nastavi), ovo je i svojevrstan test da li se može držati dogovoreih rokova.
Jedan od investitora je vec dugo u gradnji, njegovom partneru za AG je ovo prvi projekat.

Ja znam da kada sam gledao da na company wall-u da Airport Garden D.O.O. 51% ucesca drzi Obelisk Gradnja koji posluju prilicno dugo i primarna im je oblast gradjevina:

Drugih 49% drzi vlasnik Bele Reke.
Tako da ima investitor iskustva sa gradnjom, tj jedan od dva investitora :)

I da, ja uglavnom racunam da retko koji projekat pre roka zavrsi izvedbu projekta a da je pravo vreme uglavnom u periodu izmedju onoga u ugovoru i +6 meseci bez penala.

Inace za lamelu A je krajnji rok datum prijave radova + 39 meseci + potencijalnih 6 meseci kasnjenja bez penala (znaci 39-45 meseci od datuma prijave radova).

Edit:
A ako nekoga zanima projektantska firma, u pitanju je Berger Group:

Prošao danas, da vidim kako napreduje faza B:
Skinute su skele sa strane prema ulici, a upravo se skidaju sa unutrašnje strane (i naravno, zatvara se fasada na mestima gde je bila fiksirana skela).
Vidljivi su radnici koji rade zanatske radove (malterisanje terasa, priprema za krečenje). Deluje da se radnici polako prebacuju sa faze C na fazu B, kako se koja aktivnost na fazi C završava.

1727968632396.png

1727968666250.png

prodjoh juče kraj gradilišta i sretnem neke izvodjače radova, mašinske struke i tako malo sa njima se ispričam, kažu da je jako nizak plafon gde su one klime stropne, 240cm. jer je inače 278cm, ali kada se zatvore klime i instalacije, na tim delovima 240cm, tako da to je jedino od nekih mana unutar stana koje sam za sada zapazio, ali treba to svakako pogledati uživo.
može li se ući u neki stan koji je pred kraj radova da se vidi kako to sve izgleda u završnoj fazi? treba li zakazati ili?

Po standardima materijala AG ulazna vrata su dimenzija 230x95. Meni deluje da ima bar 15 cm do plafona (stok+zid).
Ako je visina hodnika 245-250cm, po meni to je prihvatljivo.
Ipak, nema klima uredja, ni unutrasnjih jedinica

Prilozi

• Screenshot_20241006_110218_Gallery.jpg
    Screenshot_20241006_110218_Gallery.jpg
    28,8 KB · Pregleda: 284
piše u ponudi koju imam da je ventilacija u svim stanovima, a klime stropne u svakoj stambenoj prostoriji (to bi trebalo biti dnevna i svaka soba spavaća)…

piše u ponudi koju imam da je ventilacija u svim stanovima, a klime stropne u svakoj stambenoj prostoriji (to bi trebalo biti dnevna i svaka
Na potpisivanju ugovora meni je receno da je grijanje I hladjenje zidno. Ova ventilacija je ustvari susac vazduha da se ne bi stvarala kondezacija na zidu u kojem su postavljene cijevi za grijanje I hladjenje.

Bili su najavili da ce 80% izgradjenosti biti krajem Avgusta, pocetkom Septembra, tako da ovih mesec dana deluje kao minimalno kasnjenje (citajuci utiske ljudi sa nekih drugih projekata). Pretpostavljam da se sada moze zakazati i to razgledanje stana koje su ljudi iz lamele C spominjali?

• Sviđa mi se
Reagovanja: MrD
Ne verujem (mada nisam pitao). Spolja mi ne izgleda da je objekat u fazi da se kupci mogu šetkati po njemu.

Malo noob pitanje, ali kako funkioniše ovo sa radijatorima u zidovima. Kako se kače slike, pretpostavljam da se dobije šema za svaki stan pa se gleda gde prolaze cevi? Dalje, ukoliko se desi neki kvar da li to znači da mora da se lupa sve?

Malo noob pitanje, ali kako funkioniše ovo sa radijatorima u zidovima. Kako se kače slike, pretpostavljam da se dobije šema za svaki stan pa se gleda gde prolaze cevi? Dalje, ukoliko se desi neki kvar da li to znači da mora da se lupa sve?
Postoji uredjaj koji se koristi, za ovo drugo nisam strucan da odgovorim :)

Postoji šema i vidi se na kom delu zida nema cevi. Takođe tamo gde jesu postoje kote od poda i plafona pa se može izbeći. U garsonjeri su na zidu ispod prozora i još na jednom bočnom zidu u jednom delu. Takođe u podu ispod kuhinje i kupatila. Cevi u zidu, kako se popravljaju, bolje da ne razmišljamo o tome. Ako su kvalitetne cevi trebalo bi da traju valjda decenijama. Mene zanima kako će izgledati hlađenje istima i do koje temperature leti će se tako moći bez fan koila. Ili će morati da radi lagano sve vreme ali u modu odvlaživanja, bez hlađenja...

Vazno da su ugurali dve spavace sobe sa dnevnom kao hodnik bez mesta za odlaganje stvari i garderobe pa sad daju popuste...mora da se pojaca taj popust!

Bočna fasada liči da će se u nastavku graditi još zgrade u nizu sa levog i desnog krila...
Ulazi u garaze su sa zadnje strane (bas pored tih bocnih strana), tako da se nece nista naslanjati direktno ali ce biti blizu. Mazdina zgrada je izasla iz zemlje konacno, rekao bih da rade kotu 0, dok na parceli pored se jos ne zna sta ce biti.

2 faza trenutno stanje od danas:
media_20241020_170630_3424176243930313002.jpg

Inace bas mi se sporo cini da rade u prvoj fazi prizemlje, svaki put kad prodjem osecaj mi je kao da nema napretka.

Vrh