sutraw
Advanced
- Učlanjen(a)
- 29.03.2023.
- Pohvaljen
- 10.732
Meni je ovo strašno, kad bi mogli da ne ostave ni metar praznog prostora na parceli, tako bi uradili.
Ja i dalje ne razumem da nema prozora sa čeone strane, levo i desno. Bilo je bi 100x bolje
rekoh jednom prilikom da će ovaj blok biti definicija prenartpanosti i zagušenja kad se sve što je zamišljeno izgradi....BNV i njegov momenat zgrade na zgradi će biti mala beba za blok 64Meni je ovo strašno, kad bi mogli da ne ostave ni metar praznog prostora na parceli, tako bi uradili.
Mislim da je to prava stvar, da svi ukucani koriste terasu. Pogotovo ko ima decu da moze da ima uvid u to sta rade. A privatnost se svakako jedino roletnama moze zastititiPozdrav svima, primetio sam da je struktura svih trosobnih i jednosobnih stanova takva da se na terasu može izaći iz dnevne i spavaćih soba. Da li to nekome predstavlja problem? Malo mi se tu gubi neka privatnost…
To bi značilo da su estriht i cijevi za podno završeni, da su pločice postavljene i da su zidovi okrečeni...ovo su onda završni radovi u tim stanovima...U lameli B su stigli do 3. sprata s parketom, i postavljaju sanitarije.
Gips ploce ne bi smjele ovako da pucaju! Rupice na parketu jesu li od ostecenja ili pri izradi?Pozdrav svima!
Verovatno sam jedan od prvih kupaca u ovom kompleksu. Nisam komentarisao temu, ali sam redovno pratio diskusiju.
Elem, interesuje me strucno misljenje o situaciji u stanu na 80% izgradjenosti.
Nekoliko gipsanih ploca na zidovima su pukle u nepravilnim oblicima.
Parket koji su pripremili za postavljanje ima rupice (mozda se ne vidi najjasnije na slici).
Da li je neko imao slicnu situaciju?
Da li je ocekivano da se ovakvi "krateri" nalaze na gipsanim plocama, i kako se ovo sanira?Pogledajte prilog 218099Pogledajte prilog 218100Pogledajte prilog 218101Pogledajte prilog 218102
Daske parketa su iz novog pakovanja otvorenog prilikom obilaska stana.Gips ploce ne bi smjele ovako da pucaju! Rupice na parketu jesu li od ostecenja ili pri izradi?
Ovo bi trebalo da je otvor/prilaz sistemu za klimatizaciju i drugim instalacijama.Pogledajte prilog 218109
Sta je ovo na plafonu izvitopereno?
Mislim da plafon nije izgletovanOvo bi trebalo da je otvor/prilaz sistemu za klimatizaciju i drugim instalacijama.
Hm, vidjeli bi se spojevi ploča. Meni više liči da se je ploča ovlažila pa se izvitoperila.Mislim da plafon nije izgletovan
Kocka nije izgletovana ni fiksirana, jasno se vide ivice , kao poklopac otvora koji nije izgletovan. Doduse lici kao da je nesto radjeno i nije zatvoren taj deo plafona.Hm, vidjeli bi se spojevi ploča. Meni više liči da se je ploča ovlažila pa se izvitoperila.
U svakom slučaju, to moraju riješiti, ne može tako ostati.
Ako je ovo rigips, onda se to sanira zamjenom rigips ploče. Pravo pitanje je zašto se to desilo. Možda vlaga?Mene više brinu ove pukotine u zidovima nego otvor u plafonu
Pozdrav svima!
Verovatno sam jedan od prvih kupaca u ovom kompleksu. Nisam komentarisao temu, ali sam redovno pratio diskusiju.
Elem, interesuje me strucno misljenje o situaciji u stanu na 80% izgradjenosti.
Nekoliko gipsanih ploca na zidovima su pukle u nepravilnim oblicima.
Parket koji su pripremili za postavljanje ima rupice (mozda se ne vidi najjasnije na slici).
Da li je neko imao slicnu situaciju?
Da li je ocekivano da se ovakvi "krateri" nalaze na gipsanim plocama, i kako se ovo sanira?
Nove informacije nakon danasnjeg sastnaka...
Na zidovima nisu gipsane ploce vec neki izolacioni materijal debljine par centimetara. Ocekivano je da u ovom periodu zgrada "dise" i da se pojavljuju pukotine koje se saniraju.
Sto se tice parketa, stavlja se 1. klasa. Desava se da postoje "nepravilnosti" i rupice, ali u skladu sa standardom i dozvoljenim nepravilnostima, jer nije extra klasa, vec samo 1. klasa (po njihovim recima).
U svakom slucaju, ostaje da na primopredaji izradimo zapisnik sa svim nedostacima koji ce biti ispravljeni.
Rok za zavrsetak je navodno pocetak februara.
Verovatno kada bi sami otklanjali greske, bacili bi pola parketa.Kao da parketari tokom postavljanja ne primete nedostatke pa onda kupac mora da ih juri po stanu...