laki72":jl8vp8vx je napisao(la):Ne znam dal je pogresno mesto za pitanje, ali gledajuci fotografije sa ovog gradilista pade mi na pamet.
Naime, znamo da je zemljiste novog beograda nasipano i da je prethodno bilo mocvarno.
Koliko je pametno ukopavati i praviti podzemne garaze na takvom prostoru?
Hvala na pojasnjenju.relja":1bjzfvci je napisao(la):laki72":1bjzfvci je napisao(la):Ne znam dal je pogresno mesto za pitanje, ali gledajuci fotografije sa ovog gradilista pade mi na pamet.
Naime, znamo da je zemljiste novog beograda nasipano i da je prethodno bilo mocvarno.
Koliko je pametno ukopavati i praviti podzemne garaze na takvom prostoru?
Jedna "podzemna" garaža već postoji u APC. "Podzemna" je zato što je izgrađena na prvobitnom nivou tla (na novou stare piste i sačuvanog hangara), dok je okolini teren nasut. Čak bih rekao i da je nivo podruma prvih šest zgrada zapravo u nivou stare piste. Koliko vidim sa ovih fotografija, isto važi i za ove nove zgrade.
A ne treba zaboraviti i da je ovaj teren nasut još 1920-tih, kada je građen aerodrom, da je teren još tada isušen (i pretpostavljam - nabijen, jer tu su se nalazili hangari, zgrade i stajanka za avione)
laki72":11mzfh1z je napisao(la):@RioBL
O prici, dal su garaze potrebne ili ne, zaista nije potrebno trositi reci.
"Dal je u stanu potrebna kuhinja???
Jer boze moj, moze se rucati i u restoranu, a i dostava hrane je sve brza i kvalitetnija
"
razgradjevinar":13lxiwmi je napisao(la):mozes ti da predlazes da se u beogradu ukine pravo koriscenaj privatnog vozila ili da oni koji idu gradskim autobusom dobiju bon od 5000 RSD za kupovinu dezodoransa u liliju ali to nisu ozbiljni i relni predlozi
milos.tro":9o6j0mpp je napisao(la):mekbejn":9o6j0mpp je napisao(la):Naplacivanje? Verovatno samo za kontrolu ulaza, nema tu naplate, bar koliko ja znam?
Mislim na ovaj novi parking,tu se naplaćuje parkiranje (cena 60 din/h) :