Šta je novo?

Air Serbia

Mene cudi kad vec imaju takve ambicije, da se nisu umetnuli umesto Maratona kao capacity provider, za pocetak...a u njihovom slucaju, to bi bilo i za kraj, posto ih niko zivi posle ne bi sklonio odatle
 
Danas, letovi JU234 i 235 Beograd - Zagreb.

Planirani polazak iz Beograda je bio 18:30. Trenutno je 21:00 i još nije poleteo. Kada će i da li će krenuti natrag iz Zagreba je pitanje od milion dolara.

Air Serbia sajt ni ne prijavljuje da postoji problem.

ANT nikako da objavi to novo vreme.

Flightradar jedini tračak nade koji pokazuje 10PM kao vreme poletanja iz Beograda.

Dopisaću ovde kada i ako se avion pojavi u Zagrebu.
Screenshot_2023-09-25-20-55-53-192_com.android.chrome.jpg
Screenshot_2023-09-25-20-56-40-566_com.android.chrome.jpg
Screenshot_2023-09-25-20-56-21-593_com.android.chrome.jpg
 
Jes pogledao gde je avion. Možda je zapeo negde

Poslano sa mog M2007J3SG koristeći Tapatalk
 
O, pa bilo je veselo. Zeznulo ga prvo sa Tivtom pa kasnije se Ohridom. Nevreme je ovih dana gadno

Poslano sa mog M2007J3SG koristeći Tapatalk
 
Не може то да успе. Лудачки план, није се друкчији ни очекивао од човека. На крају можда доведе А380.

човеку је дрога мозак попила

Zanimljivo nisam znao da Er Pink imaja već 2 Embraera 135.
Ipak, imajući u vidu da imaju flotu od već praktično 20 aviona kao i da očigledno imaju određenu finansijsku računicu i velike ambicije, bilo je za očekivati da će sledeći korak biti pokušaj da uđu u redovni/čarter saobraćaj. Dodatno im u prilog ide što već znači koriste Embraer.

Ovde se planira očigledno Embraer 145. Takav avion se dosta koristi u SAD za redovni saobraćaj.
Po Wikipediji recimo flote E145 imaju recimo:
CommuteAir - 53 aviona
Piedmont - 61 avion

E145
Pogledajte prilog 174217

Pogledajte prilog 174218

ово су фидер линије и њихове губитке покривају компаније за које лете те мини компаније. Е45 може само да се користи за ПСО летове и ни за шта друго
 
  • Sviđa mi se
Reagovanja: bit
U Evropi nisu isplativi ni za PSO jer niko lud (čak ni država) ne bi platio mlaznjak kad mu propeler poput ATR-42 ili EMB-120 radi bolji posao na kratkim rutama dok se na ozbiljnim PSO rutama leti veliki avion (Air Serbia iz Niša primer)... pa i takve linije se mogu izbrojati na prste... CRj100/200 takodje. Mrtvi avioni.

Ovo je toliko suludo da ne treba ni komentarisat ekonomsku stranu! :) Kažem jedina radost je za spottere jer EMB-145 jeste sexy avion :)
 
Stigli u Bg oko pola 2 jutros. Umesto u pola 9 uveče.

Kako do onih čuvenih evra za kompenzaciju kašnjenja? Da li je iko dobio pare od AirSerbia ili koristiti neki od milion sajtova koji nude ovu uslugu?
 
Nisu u obavezi da bilo šta da isplate. To se odnosi samo na kompanije registrovane u EU što Air Serbia nije.

Da si leteo kompanijom registrovanom u EU za Beograd imao bi osnov da tražiš tu nadoknadu.
 
Обавеза надокнаде важи за летове ка и из ЕУ, без обзира на то где је компанија регистрована.
 
A npr. da se isto dogodi na letu ka CG, da li uopšte naša draga Srbija ima ikakvu zaštitu putnika od ovakvih sumanutih kašnjenja, ili nam ostaje samo da se tak onekad malo ogrejemo o EU regultivu?
 
A можда је Жекс имао у виду пропелерац Ембраер 120 али му 145 звучи солидније?
 

Pogledajte prilog 174329
Ja sam malo pogubio racunicu ovde. Analiticar je upravo ovaj Embraer najavio kao cetvrti, a ne treci i na Planespotters stvarno ima 2+2 Embraer-a (190/195) (znaci bez ovog privremenog e175)
 
A npr. da se isto dogodi na letu ka CG, da li uopšte naša draga Srbija ima ikakvu zaštitu putnika od ovakvih sumanutih kašnjenja, ili nam ostaje samo da se tak onekad malo ogrejemo o EU regultivu?
Има. Република Србија је преузела Регулативу ЕУ 261/2004 кроз Закон о облигационим и основама својинско-правних односа у ваздушном саобраћају и прописује иста права путника као ЕУ. Овај закон се примењује за све летове за Србију или из Србије, без обзира на то којом компанијом лете.
 
човеку је дрога мозак попила
Jeste ali kako mu je onda dozvoljeno da Air Pink leti po Evropi? Godinama nemaju incidente. Najveca bizjet firma u exyu, ima posla, pravi pare, nije propala.

A to je zato sto Air Pink ne vodi on licno nego je vode strucnjaci? E pa onda ce i ovaj deo sa redovnim saobracajem da vode profesionalci a ne on, zar ne?
 
Vrh