Šta je novo?

Air Serbia

ево Панто, Пургер има слично размишљање као ти. 2 320НЕО, 4 ЦС 1 и 6 ЦС3

a10.png

a9.png

Da, potpuno nam se poklapaju razmišljanja ovog puta, te i ja moram pohvaliti Purgera što je postao dobrim analitičarem :)

Jedino bih ja izbacio A330.

Problem je što Mališa verovatno ovde drugačije razmišlja. Umesto nečega što nam je potrebno, on će biti megaloman, otkazati celokupnu NEO porudžbinu i tražiti 10 A330 aviončića, da nam se nađe. :lol:

И А380, да помогнемо производни погон који је пред гашењем...

Рођаци о чему Ви причате, о чему се заносите? Па и постојећи авиону су унакажени "модернизацијом". Наиме, после дуже времена, сам летео "Аир Сербијом", па већ два дана не могу да седим од болова. Мислим да је свака парковска клупа удобнија од оних 2цм дебелих седишта, која се састоје од неке скајчине и костура седишта. Између је вероватно слој нечега танког али изузетно тврдог. Возио сам се у транспортном авиону са дрвеним клупама али ми није било тако лоше искуство. Забаве (ТВ, радио, игрице, ...) и иначе нема на летовима Ер Србије, али сам се на то навикао. Углавном и поред носталгије и породичних веза са Јатовцима мислим да нећу летети том компанијом. Јастука (а камоли ћебади) нисам видео. А ви се заносите новцима за нове авионе. Коме? Чему? Колико? Када? Како?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=487116#p487116:3dv9kp0i je napisao(la):
Gringo » 25 Окт 2017, 20:50[/url]":3dv9kp0i]РНаиме, после дуже времена, сам летео "Аир Сербијом", па већ два дана не могу да седим од болова. Мислим да је свака парковска клупа удобнија од оних 2цм дебелих седишта, која се састоје од неке скајчине и костура седишта. Између је вероватно слој нечега танког али изузетно тврдог. Возио сам се у транспортном авиону са дрвеним клупама али ми није било тако лоше искуство.

осећам да би ти та седишта била удобнија да си летео са Луфтханзом, Виз ером или неком другом компанијом :?

Ел Гринго,
Не знам, проведох летос неколико сати у новим фотељама (до Москве) и, упркос висини од готово 1,90 и леђима упропашћеним предугим седењем, не нађох им замерку гледе удобности.

Пантографе, ако је ово фотеља, шта је онда кафанска столица? Можда она фотеља са масажером за евро на аеродромима.
Погледај фотографију, нисам могао боље да је направим, ипак је то телефон, а места мало. Уочи, колико је широк носач стола, па колика је однос дебљине столице и тог носача. Само ми објасни како то може бити удобно, посебно имајући у виду турбуленције.
Не знам за друге, моја топ листа авиопревозника којима летим из Београда у погледу конфора и пријатности на лету је: 1. Катар, 2. Туркиш, 3. Егеан, 4. Свис, 5. Лот, 6. Луфтханза, 7. С7,... Монтенегроерлајнс, па Ер Србија.

Заборавих да напишем, да нема оног померљивог наслона за главу, који може да се заокрене за лакше спавање, пречка за одмор ногу не постоји, али постоји прслук који је испод седишта и све оне дрангулије, које се клате и дају ти ритам по ногама. После турбуленција од неких десетак минута, имадох сва искуства јахања. Дакле, био бих бескрајно срећан да врате старе столице.

и сви ти које си набројао имају мање-више иста седишта као Ер Србија на летовима унутар Европе, уз изузетак Катара, али они су скроз други универзум

Leteo sam letos Er Srbijom i sto se tice novih sedista, mogu da kazem da su udobna (za krace relacije, leteo sam do Podgorice, pa ne mogu da kazem kakva su za duze relacije) iako sam se pitao kako li ce izgledati s obzirom na moju visinu jer su mi stara sedista predstavljala problem. Medjutim, bilo je sasvim zadovoljavajuce, cak je bilo par cm razmaka od sedista ispred mene. U pitanju je bilo sediste 5F.
Jos jedna konstatatacija je da su izbacili iz ponude mini obrok koji je ranije podrazumevao sendvic i flasicu vode. Najmanje mi znaci taj obrok jer je u pitanju kratak let ali za duopolisticku cenu koju drze je jako razocaravajuce. Ok, nije potreban taj sendvic jer se svakako od njega neces najesti ali bar flasica vode po putniku nije toliki trosak. No stjuardesa je isla sa bokalom vode i ko je hteo dobijao je pola plasticne case.

Čaše se u avionima uvek pune do pola zbog praktičnih razloga (turbulencije i slično), a nikako zbog ekonomskih. Svakako bi bilo bolje dobiti flašicu, ali naravno da je bolje išta nego ništa.

Šta ja znam. Leteo sam letos na Kipar u novom sedištu. Veliki problem je što imam skoro 2 metra, sistem "Er Srbije" mi nije dao da biram mesto, pa je koleginica dobila sedište na skroz drugom kraju aviona - molio sam na šalteru da sedim pored nje i dobio mesto u sredini (ok, to je moja krivica). U povratku nas nisu pitali da li ćemo nešto menjali, uvalili su nam ista mesta.
Bilo je stisnuto, ali ne više nego ranije u sredini. U odlasku je do hodnika sedela neka kiparska baba i našla je za shodno da se raširi...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=488185#p488185:3sveqohp je napisao(la):
loyola » 30 Окт 2017 10:15 pm[/url]":3sveqohp]Mozda zakidaju na vodi ali Zajecarac se sluzi 0,5 konzerva :D

Ima više novinskih članaka i klipova diljem interneta zbog čega NIKAD ne treba piti vodu u avionu. :vops:

Da ne pominjemo zasto ne treba piti Zajecarac ni u avionu ni na zemlji, nigde... :)

Vrh