Orfanelin
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 19.11.2015.
- Pohvaljen
- 1.582
Аеродром Поникве је направљен на заласку Југославије као класичан војни аеродром каквих је било много у тој држави. Коришћен је током деведесеетих и онда су Американци на њему празнили своје авионе када год су се враћали у своје базе. Апсолутно никаквог смисла нема да било ко у НАТО пакту размишља о Пониквама у било којој варијанти и опцији. Поникве су толико небитне да су једини војници и официри НАТО пакта који су икад чули за Поникве они који су га бомбардовали 1999-е године.Osim sto sam cuo za njih ne znam cime se bave, ali pretpostavljam da imaju veze sa pretopom u kompet lepinji, dzemperima u Sirogojnu, letecom klijentelom na Zlatiboru i mladim partizankama u Uzickoj Republici. Vi me ispravite ako gresim.
Da dodam, razminiravanje aerodroma finansira Americka ambasada sa satelitima, nesto slicno su Rusi uradili u Nisu. Predlog ekipi iz Uzica i Zlatibora. Trazite da vam naprave brzu prugu do stanice Zlatibor, a ako Amerima bude trebao aerodrom za nedaj Boze, sami ce preko nasih da srede aerodrom, ne bacajte drzavne pare bezveze imate 1000 drugih problema koji bi vam bili pametniji da ih resite.
То што је аеродром наводно веће носивости ширине или шта већ од свог "матичног" аеродрома има везе искључиво тим што су Лађевци направљени 1967е године а Поникве 1983е године. Да би се створила нова ваздухопловна јединица, то мора да буде одлука на највишем нивоу, а наш највиши ниво очигледно није имао потребу за тим. Нису Поникве једини аеродром који није имао ваздухопловну јединицу.
Поникве су чишћене од последица бомбардовања али то није урађено за комплетну површину аеродрома. Рекао си да си био горе више пута, па могао си да видиш шта се налази у капонирима.
Никакав ваздушни мост се неће правити преко Поникава, никакав комерцијални авио саобраћај неће постојати са Поникава, велико је питање да ли ће у скоријем року да се удостоје да почисте све последице бомбардовања и да извуку оне авионе из капонира, са свим што има у њима. Или ће да чекају да неко погине.
Поникве ће остати предизборна прича која служи да се идиотима извуку гласови. Такође ће да послужи да одређен круг привилегованих прима високе плате. Такође ће да послужи да глупи људи маштају о неким Америчким авио мостовима и путевима високе носивости до "аеродрома".
Ако ништа, бар могу да се оранизују драг трке сваке године. Имамо неку корист. А ми у Ужицу никад и не причамо о том "аеродрому" јер нам је крајње небитан. Никад га нико не помиње у било ком контексту, осим ако је тај неко дебил или докон човек. Али гледам да се таквим не окружујем.
Брза пруга до станице Златибор такође никад неће бити направљена. Макар неће у наредних 20-30 година. Нити је брза пруга до станице Златибор потребна. И на крају да се сложим са тобом да има 1000 других проблема које је потребно решити али се неће ни они решити као што се ни овај измишљени неће решити.