Šta je novo?

Aerodrom Nikola Tesla - (Avijacija)

Naši pasoši su potpuno usklađeni sa evropskim, način izdavanja je jedan od najbezbednijih, a što se tiče kriminalaca, oni su apsolutno sposobni da prelaze granice i sad kao što bi bili i da možemo na e-gate u Evropi. Isključivo je politička stvar, sa naše strane nema ko to da gura jer su svi uvlakači, sa njihove strane ih apsolutno zabole i tako... Mogli bi to da uvedu da pokažu prednosti pripadanja Evropskoj uniji, ali EU ne želi zaista da se pridružimo, a i inače je EU tromi birokratski aparat koji nema strateško razmišljanje.

Znam da mi to ne volimo da priznamo, ali u mnogim evropskim zemljama važimo za zemlju izvoznika kriminalaca u te zemlje.

Какве то везе има са обичним светом? Па нисмо сви криминалци. Уосталом, ако је човек на црној листи, док пролази аутоматску проверу, са оне стране сигнализира, само га одвоје на додатну проверу.

Какве то везе има са обичним светом? Па нисмо сви криминалци. Уосталом, ако је човек на црној листи, док пролази аутоматску проверу, са оне стране сигнализира, само га одвоје на додатну проверу.
Mislim da je hteo da podseti da smo i dalje u njihovim glavama "zemlja trećeg sveta". I mišljenja sam da će to zauvek ostati, bilo da uđemo u eu ili ne.

У њиховим главама да. Зато и нећемо ући. Шта год да радимо. Једноставно векови су прошли са таквим размишљањем.

Prošle nedelje na odlascima sam hteo da prođem kroz egates (4 je radilo) međutim kako nikoga nije bilo na šalteru da lupi pečat morao sam da se vratim u regularan red.
Na dolascima sam prošao kroz egate nakon koga me je sačekao policajac(sedeo je za nekim stolom) i pitao da li je srpski pasoš u pitanju, jer valjda strancima moraju da lupe pečat pri ulasku u zemlju (?)
U svakom slučaju mnogo znači na dolascima bar jer zna da bude ogromna gužva nekada na regularnim šalterima.

Pa ima veze to su najstariji avioni u floti i namerno ih stavljaju ovde.

Pa ima veze to su najstariji avioni u floti i namerno ih stavljaju ovde.
To je trenutno tako i apsolutno nema nikakve veze. Nije to namerno nego avioni jednostavno menjaju baze cesto iz niza razloga.

Za neki dan u bazu dolazi A321neo umesto A320, a jos jedan A321neo dolazi u maju.
Na zimu ce u bazi biti sva 4 A321neo. To su najmladji avioni u floti.

Vracajuci se iz kafica pista malo sam zalutao (da ne kazem zaguglao) i naisao na uglu rembrantove ulice (ledine), na neke velike iskope kao i sveze postavljenu ogradu koja se proteze od aerodroma do te tacke. Da li neko ima predstsvu sta se tu radi?

Vrh