Nedavno sam putovao iz Londona za Ljubljanu, pa pri povratku iz Beograda za London.
Čisto da uporedim: Ljubljanski aerodrom, mali, čist, sređen, prelep pogled na Alpe, sam aerodrom i okolne zgrade lepo sređene, skockano baš kako treba. Mada mi aerodrom deluje arhitektonski malo nemaštovit, dosadan i ružnjikav, nivo čistoće i sređenosti je impresivan. Tipična Slovenija, baš kao i sve drugo u toj zemlji. Možda je sve malo i minijaturno, ali zato je lepo i sređeno.
Beogradski aerodrom:
Dograđeni terminali deluju kao neka nemaštovita fabrička hala, ne postoji centralni hol sa visokim stripovima koji bi zadivio putnike kad bi ušli u samu zgradu, umesto toga skučen ulaz, niski plafoni i nemaštovitost. Kad se izađe na 1 sprat na checkiranje, bata i batica stoje i pregleda pregledavaju kartu( kl'imnu ako je ok), digitalizacija, šta je to?
Ono što mi je baš ostavilo bedan utisak su toaleti na spratu. Da lia je iko od zaduženih na aerodromu za čistoću čuo da postoje plastične mirišljave soli? Smrad je nesnosna, oseća se iz daljine.