spatiotecte
Professional
- Učlanjen(a)
- 09.02.2007.
- Pohvaljen
- 17.473
Zasto toliko skepticizma oko prednosti koje bi donela izgradnja te pruge to aerodroma?
vranac":26nhpub1 je napisao(la):Po meni i ne izgleda bas vredno da bi se gradila zeleznica do Aerodroma. Isao je bus do slavije, pa su ga ukinuli zbog malo putnika i uveli mini bus.
vranac":3jbfxdxi je napisao(la):Po meni i ne izgleda bas vredno da bi se gradila zeleznica do Aerodroma. Isao je bus do slavije, pa su ga ukinuli zbog malo putnika i uveli mini bus.
Jel to cena dvokolosecne pruge ili jednokolosecne i da li to podrazumeva i elektrifikaciju?Ako u tih 1 mil evra /km ulazi sve to ,to onda nije mnogo,s obzirom da je to ,kako sam ja onako laicki na googlearthu izmerio,maksimalno 10 km dvokolosecne elektrificirane pruge,dakle svega negde 10ak miliona ,sto rece Premijer,evara :lol: .uglavnom sa sve stanicom(nadzemnom0 oko 12milona evra,mala cena,a veliki dobitak za grad i aerodrom.direktor":q4ginbgg je napisao(la):Pa racunaj 1mil e po kilometru karlo ce ynati reci detaljnije
Uložićete i u izgradnju novog kontrolnog tornja?
- Već smo izabrali zemljište koje uskoro treba da postane naše. Projektovanje pokrećemo ove godine i nadam se da će izgradnja početi 2013. godine, a da ćemo 2014. na aerodromu Beograd imati novi toranj visok 52 metra.
medjutim":e8eimycw je napisao(la):Ne znam ni da li je na deonici do Aerodroma uopšte potrebna dvokolosečna trasa.
Ne verujem da bi tu vozovi išli češće od pola sata, a uz normalan red vožnje bi bilo moguće odraditi mimoilaženje u stanici.
Barkley":7ry1u8hr je napisao(la):Мало сам гледао мапу и пустио машти на вољу, па ми је пала на памет следећа идеја: пруга Земун - аеродром - Батајница.
Barkley":1fe11jxo je napisao(la):Мало сам гледао мапу и пустио машти на вољу, па ми је пала на памет следећа идеја: пруга Земун - аеродром - Батајница. Па ви видите како би то могло да се искористи за Бг:воз, возове до Новог Сада, директну везу са главном железничком станицом у БГ-у (где год да буде) итд...