Šta je novo?

Aerodrom Nikola Tesla - (Avijacija)

Šetao sam kuče kod hale Pionir, sigurno jedno deset puta je preleteo preko tog dela grada za nekih 30-ak minuta. Vidim sada odlete negde na sever.
Screenshot_20241030-091014.png

Nije mogao da sleti zbog magle.
Čekao je da se poveća vidljivost, pokušao jedan prilaz i onda otišao na alternaciju.
U ovom slučaju Budimpešta

Drugi avioni po FR24 su sletali, iskreno nisam primetio da je baš tolika magla.

Ovo je nešto do aviona, sumnjam da je vreme razlog. Hajde ako bih smeo da nagađam, rekao bih da je ILS oprema na avionu nešto loše kalibrisana.

Poslednja izmena:
Kada sam sletao jedanput na aerodrom Zhulyani u Kijevu gde je magla bila toliko gusta, avion je leteo dugo i poslali su ga na Boryspol koji je glavni aerodrom. Vidljlivost je bila tolika da sam pistu video tek kad je sleteo. Ja koliko znam u tim situacijama, sistemi na aerodromu i avionima šalju avion da sleti tačno na pistu.
Tako da, to što kažete sigurno je nešto drugo. A i magla je baš tolika bila sinoć?

Kada sam sletao jedanput na aerodrom Zhulyani u Kijevu gde je magla bila toliko gusta, avion je leteo dugo i poslali su ga na Boryspol koji je glavni aerodrom. Vidljlivost je bila tolika da sam pistu video tek kad je sleteo. Ja koliko znam u tim situacijama, sistemi na aerodromu i avionima šalju avion da sleti tačno na pistu.
Tako da, to što kažete sigurno je nešto drugo. A i magla je baš tolika bila sinoć?

U trenutku njegovog sletanja vidljivost duž piste je bila 200m, dok je baza oblaka bila na 100ft (30m)

Na osnovu čega si zaključio da je to propust? To je sistem ...

... i to ne samo na gejtu vec po celom gradu, sa sve detekcijom lica. Čisto da ne budemo u zabludi gde živimo.
Ok, nije propust. Nećemo ga nazivati bezbednosnim propustom.
Dakle šta je onda kada komšija Pera nazove komšiju Miku, koji radi na aerodromu u prostoriji za nadzor kamera, i kaže mu "ej Miko, pošalji mi slike sa gejta gde dolazi avion iz Gotama, da vidim ko sleće i da ih sačekam sve na terminalu", onda mu Mika pošalje slike svih putnika i posle par sati na vestima se vrti priča o teroristi Peri i aerodromu?
Kako god se to nazivalo, ne može se tek tako prosleđivati snimak sa kamera, bilo kome, a posebno ne tabloidu. Zloupotreba, neovlašćeno snimanje, šta god da je, ovo je nedopustivo. I ko god da je u pitanju.

Ok, nije propust. Nećemo ga nazivati bezbednosnim propustom.
Dakle šta je onda kada komšija Pera nazove komšiju Miku, koji radi na aerodromu u prostoriji za nadzor kamera, i kaže mu "ej Miko, pošalji mi slike sa gejta gde dolazi avion iz Gotama, da vidim ko sleće i da ih sačekam sve na terminalu", onda mu Mika pošalje slike svih putnika i posle par sati na vestima se vrti priča o teroristi Peri i aerodromu?
Kako god se to nazivalo, ne može se tek tako prosleđivati snimak sa kamera, bilo kome, a posebno ne tabloidu. Zloupotreba, neovlašćeno snimanje, šta god da je, ovo je nedopustivo. I ko god da je u pitanju.

To se ne kaže da je neko dostavio snimak, već je snimak "procurio" u medije...

Vrh