Ovo je nešto do aviona, sumnjam da je vreme razlog. Hajde ako bih smeo da nagađam, rekao bih da je ILS oprema na avionu nešto loše kalibrisana.
Kada sam sletao jedanput na aerodrom Zhulyani u Kijevu gde je magla bila toliko gusta, avion je leteo dugo i poslali su ga na Boryspol koji je glavni aerodrom. Vidljlivost je bila tolika da sam pistu video tek kad je sleteo. Ja koliko znam u tim situacijama, sistemi na aerodromu i avionima šalju avion da sleti tačno na pistu.
Tako da, to što kažete sigurno je nešto drugo. A i magla je baš tolika bila sinoć?
Odjednom im Elon nije omiljeni igrač. Hmmm... Pitam se zbog čega.Nema veze sa aerodromom, ali ima sa aviokompanijom koja leti za Beograd. Simpatična igra reči, bezbednosnih uputstava i imena platforme (X) koju napuštaju.
Pogledajte prilog 218461
Ako je neko bio na aerodromu u poslednjih dan-dva, da li ste videli jesu li otvorili eGates za očitavanje pasoša? Pisalo je da će registracija, šta god to značilo, krenuti od prvog novembra:
https://www.exyuaviation.com/2024/10/belgrade-airport-launching-passport.html
1.11 uveče nisu bili otvoreniAko je neko bio na aerodromu u poslednjih dan-dva, da li ste videli jesu li otvorili eGates za očitavanje pasoša? Pisalo je da će registracija, šta god to značilo, krenuti od prvog novembra:
https://www.exyuaviation.com/2024/10/belgrade-airport-launching-passport.html
Jel su proradili ti eGate-ovi?Išao sam je 30.10, a proći ću ponovo 03.11, pa ću videti...
Jel su proradili ti eGate-ovi?
Ok, nije propust. Nećemo ga nazivati bezbednosnim propustom.Na osnovu čega si zaključio da je to propust? To je sistem ...
... i to ne samo na gejtu vec po celom gradu, sa sve detekcijom lica. Čisto da ne budemo u zabludi gde živimo.
Ok, nije propust. Nećemo ga nazivati bezbednosnim propustom.
Dakle šta je onda kada komšija Pera nazove komšiju Miku, koji radi na aerodromu u prostoriji za nadzor kamera, i kaže mu "ej Miko, pošalji mi slike sa gejta gde dolazi avion iz Gotama, da vidim ko sleće i da ih sačekam sve na terminalu", onda mu Mika pošalje slike svih putnika i posle par sati na vestima se vrti priča o teroristi Peri i aerodromu?
Kako god se to nazivalo, ne može se tek tako prosleđivati snimak sa kamera, bilo kome, a posebno ne tabloidu. Zloupotreba, neovlašćeno snimanje, šta god da je, ovo je nedopustivo. I ko god da je u pitanju.