У протеклих две недеље, имао сам прилику да се окушам у неколико улога:
Као долазни путник, као неко ко испраћа госте на аеродром и као одлазни путник.
Грађевински радови су увек велика мука, и оне слике са поплавама су наравно епичне. Описао сам хаос на пасошкој приликом доласака, који се може са минималним трудом довести у подношљиво стање.
Е сад, праћење на аеродром.
Праћење драгих људи и родбине, бар ја не могу да радим по популаром цмок&вози већ то мора поготову у случају старијих и особа са повредама да буде фул сервис. Дакле, дропоф зона ми није одговарала јер не могу да помогнем са ставрима нити човеку да изађе из кола. Питао сам људе који ћешће дочекују и испраћају људе како да се паркирам у рецимо гаражу или паркинг, и добио сам многослојни одговор, да гаржу не треб ани пробати јер је увек пуна, а и доћи до ње треба чекати безсконачно док те неко пусти. Уместо тога предложили су варијанту путем поред музеја па онда даље до паркинга. Дошао сам до момента када је требало одлучивати хоћу ли на тачку за испуштање, или, како је сугерисала хоризонална ознака, да одем у гаражу. На дисплеју је показивало да има слободно чак 138 места! Време, 16ч.
Да, мало сам сачекао док се није нашао возач коме није било тешко да уступи своје време што је мени одузело 5 а њему максимално 1 минут. Хвала му на томе, а и свима осталима што нико није користио сирену.
Све остало стандардно, обележен пешачки прелаз, грбине, гужва, (ипак је градилиште у пуном замаху) и то је то. Излазак из гараже је простији, враћао сам се истим путем поред музеја. Ето, надам се да ће неком инфомрација да користи.
У одласку, летео сам ноћу, тј рано ујутро, централна контрола на другом српату, пасошка, ништа није било неподнођљиво, био је неки ред. Даље иде дјутифри зона, и невероватни редови на касама. Пренеражен сам ценама ракије, и то још у дјути фри.
Општа оцена тоалетима: Ови нови не џибре, они од Влаисављевића имају слаткаст мирис ређе чишћеног урина који ће за пар сати почети да џибри. Може боље, и требало би боље, не знам зашто је то толики проблем.