[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=574190#p574190:2vnglkut je napisao(la):
Bender Rodriguez » Pet Okt 12, 2018 9:09 pm[/url]":2vnglkut]Ima turista Iranaca, ali ima mnogo više migranata. Govorim iz prve ruke, pošto ih viđam po hostelima i smeštajima u koje turisti ne idu osim ako baš ne moraju.
Imam dozu poštovanja prema Irancima ali uopšte mi se ne dopada što su naše slepčine od vlasti ukidali te vize i dozvolili priliv njihovih ljudi baš sad u ovim godinama masovnih problema sa migracijama i terorizmom. To je kao kad bi sutra počeo rat u Kolumbiji a Amerika ukine vize za sve koji dolaze iz Ekvadora. Mislim očigledno je - to se jednostavno ne radi. Ne petljaš se sa takvim stvarima dok širom kontinenta bukte ''požari'' i krize nastale baš demografskim zemljotresima i masovnim egzodusima. I dok te Evropa budno gleda i čeka da napraviš dovoljno pogrešnih poteza pa da te okrivi za sve i pretvori u migrantski kamp.
Ali ne bi naši bili naši kad ne bi stalno glumili nešto i pokušavali da budu Tito posle Tita. :roll: Čudi me da nisu uključili i Afganistan i Pakistan u ceo taj cirkus. E tu bismo se tek fantastično proveli.
Elem, da se vratim na turizam... Kao što napisah gore, ti Iranci uglavnom odsedaju po najjeftinijim smeštajima. Tako da ne žalite za njima, nije tolika korist od njih kao što se čini. Više koristi imamo od azijata koji dolaze ovde autobusima iz Hrvatske (sa broda valjda?) i odsedaju u hotelima, u turama posećuju muzeje i znamenitosti i kupuju sve i svašta... nego od ovih koji za noć daju 10e, za hranu u toku dana još 10, prošetaju se malo Kalemegdanom i onda se vraćaju kući (ili pak idu ka Horgošu...) Čak i ture Turaka (mahom sredovečni ljudi i porodice) donose više para i koristi. Opet, iz istih razloga kao kod azijata.