Пантограф
Professional
- Učlanjen(a)
- 23.04.2012.
- Pohvaljen
- 48.736
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=488393#p488393:275k710c je napisao(la):gosha » 31 Oct 2017 08:17 pm[/url]":275k710c]Naravno da ne mora da se da, i u sadasnjoj situaciji da ti nekom das razradjen posao, i to jos sa monopolskim polozajem, koji zaradjue para i para je glupo, najblaze receno. Koncesija eventualno ima smisla prilikom izgradnje infarstrukturnih objekata (puteva,aerodroma, mostova),pa da onaj ko ga pravio, koristi, da bi nakon roka predao drzavi na koriscenje, a i u tim situacijama treba biti obazriv. Jednostavno, to su lose politicke odluke zarad kratkorocnog interesa koje ne daju mesta profesionalnom menadzentu i ekonomskoj logici iz razloga koji su nam manje vise svima jasni (u celom javnom sektoru). Kod nas se ekonomija svodi na `ideje moje, benzin Vas'.
Бре, Гошо, таман ти дадох плус на претходни пост, у којем си био за концесију, кад оно сад си изгледа против?
Људи, немојте бити у заблуди, знајте да тај аеродром никад није радио оптимално, да никада није стручно вођен, да је Т2 почетком осамдесетих пројектован по стандардима аеродрома из шездесетих година, да основни дефект - мешање одлазећих и долазећих путника - за пола века нису били у стању да исправе, даље, да смо сада добили аеродром са два и по одлазна терминала са једне, и укупно 4 (четири) карусела за пријем пртљага са друге стране итд.
Ја сам против нашег партократског и дилетантског управљања привредом - зато сам да све оде у приватне руке, свакако и ово. Не разумем резон да се тражи скидање Теслиног имена, кад је то човек који је постао величина управо у систему приватне иницијативе и предузетништва, а код нас би га вероватно шутнули јер нема диплому.
Ко год да победи од ових кандидата, биће бољи аеродром. Ако остане државни, упашће у ћорсокак - то могу сад да вам потпишем.