Ne mislim, naivno se nadam, jer zaista ne vidim drugi nacin da se to promeni.
U stvari, ne nacin, nacina uvek ima, ali ne vidim volju.
A valjda je normalna stvar, da ljudi koji rade (neki vrlo odgovorne poslove) i privredjuju imaju adekvatnu nadokadnu za to. Neke moje kolege rade i po 8 godina bez odmora i bolovanja, a neko dosao pre par meseci i sevnula mu dobit s neba, onako, da ima za letovanje, pored plate. Takodje je dobrano manja plata za isto radno mesto, nego kad si u radnom odnosu.
Nagurali su previse,zaista previse nebitnih ljudi koji vuku ogromne plate, a ovamo za ostale `zabrana zaposljavanja` i ozbiljan manjak radnika u operativi. Sad kad su bile vrucine, malo malo, pa iznose nekog.
Nije da sad ja kukam, ali ogromna nepravda je prema ljudima koji zapravo nose posao svaki dan i svaku noc. Zna svako gde mu je mesto, samo hoce da bude jednak sa drugima. Nezadovoljan zaposleni je najskuplji zaposleni.
A ako nismo neophodni za funkcionisanje, sa svim obukama koje smo prosli u koje su oni ulagali (npr moj DGR category 6 kosta ohoho), neka nas razujri koncesionar. Posteno, ako mene pitas. Na posao si dosao da radis, a ne da pola smene spavas, a pola pijes kafu (ili obrnuto, kako ko voli).