Šta je novo?

Aerodrom Konstantin Veliki - Niš

"– Činjenica je da je Aerodrom Niš prošle godine imao oko 70.000 putnika više nego 2018, a da je ovakav rast u najvećem rezultat pokretanja 12 linija Er Srbije sredinom jula. Međutim, od ukupnog prošlogodišnjeg broja putnika „Viz er“, „Rajaner“ i „Svis“ prevezli su oko 335.000 njih, a „Er Srbija“ je na svim tim linijama prevezla oko 65.000. Država je za period jul-decembar 2019. godine sa Er Srbijom ugovorila kapacitete za 144.000 putnika, a prevezeno je i prodato karata za oko 65.000 putnika, što znači da ona sa 2,5 miliona evra – koliko iznosi državna subvencija za pola godine, pokriva troškove i takozvanu razumnu dobit za skoro 80.000 praznih mesta u avionima. Popunjenost aviona Er Srbije je manja od 50 odsto i to je sada nesporno –"

https://www.danas.rs/ekonomija/er-srbij ... h-sedista/
 
што је и логично када су субвенционисане линије у питању. мислим, субвенције због тога и постоје, јер се унапред полази од претпоставке да ће попуњеност бити слаба. то је исто као што и Србија Воз који прима субвенције, а на појединим линијама буде и 0 путника. или било који други вид саобраћаја који прима субвенције
 
Samo sto voz vozi u SRB a ovo leti na ino destinacije. Mislim kul je da imaju linije iz Nisa i da su karte jeftine.
 
мислим да то нема толико везе са самим изборима, колико је то стварна потреба аеродрома. иначе, ја сам својевремено направио једну идеју за унутрашњу организацију терминала

sema zgrade.jpg


иначе, у јануару је опет забележен раст, овог пута од 57,8%, тј. 39.807 путника
 
Da, ali se aktuelizuje pred izbore, namenski, a onda opet arhivira. Svaki put ostane neki mali pomak, a kraj je daleko koliko je bio
 
Дај Боже да претекне и после избора, али да је јасно да се "успеси" штелују пред одређени тајминг, мислим да није спорно.
Оно што мене занима је када ће почети радови на торњу и на самом терминалу...
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=708041#p708041:1hlsdk9l je napisao(la):
dragan » Čet Feb 13, 2020 3:55 pm[/url]":1hlsdk9l]"U roku od dva meseca očekuje se idejno rešenje za novu terminalnu zgradu na niškom aerodormu što će omogućiti minimum milion putnika na godišnjem nivou. . . "

https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.ph ... id=1653924
Sudeći po glasinama o koncesionom sporazumu sa Vinci-em, tih milion možda bude i maksimum.
 
I to stoji da teško da može da dogura do milion. Ali onda ne treba toliki aerodrom. Mada sa dobrom LCC ponudom, može da privuče region. Npr. imaš stranicu na Facebooku, Agent za putovanja. Za male pare, možeš da rezervišeš Maltu, Kipar... A leti se iz Niša.

Sent from my Mi A2 using Tapatalk
 
Gradiće se nova zgrada, a broj putnika zavisi od aviokompanja i potreba regiona - možda 600.000.

"Kako su naveli iz Aerodroma Srbije nova zgrada će obezbediti i neometano odvijanje avio saobraćaja u vršnom satu, što podrazumeva opslugu više od 1.200 putnika u jednom satu, odnosno četiri vazduhoplova istvoremeno."
 
Red bi bio da se stanicna zgrada upristoji, i sa onom rekonstrukcijom od pre godinu dve, aerodrom izgleda kriminalno, skuceno...nalik na prodavnicu a ne zapravo na ono za sta je namenjen.
 
с обзиром да се ништа занимљиво не дешава у Нишу, ево једна слика из 80их

JP%2BINI%2B80-te.jpg
 
Ако сам добор схватио, На Нишу ће се појавити нове колор шеме:

Лауда
Бузз
EЕрМалта
Јесте да је све то Рајан, али је лепо видети шаренио. Надам се да нишлије неће да профућкају прилику и усликају авиончиће
 
Iskreno, valjalo bi da iz Beograda neko najzad krene ili Beograd-Krf ili Beograd-Janjina, a da to nisu čarteri.
 
Туризам (а да није купање) Фамилија, гробови рођака, бизнис, трговина.
 
Vrh