Šta je novo?

ADA CIGANLIJA - Beogradsko more

Još kad bi zabranili ulaz na Adu kolima pa da im i poverujem
To bi trebalo da bude jedna od prvih Odluka sad kada su "zaštitili" Adu stavljajući je u taj rang...
Druga bi Odluka trebala da bude neka koja bi regulisala broj, gabarite i izgled objekata koji se grade po Adi... Morao bi da postoji minimalan razmak između objekata, površina osnove, spratnost, materijal kojim se gradi... Suviše je dopušteno da se slobodno tumače propisi koji sad postoje pa imamo betonske objekte na sprat gde ih ne bi smelo biti..!
 
Ja bih zabranio bašte kafiće na plaži, za koju godinu ako nastave ovako neće biti slobodnog mesta na plaži jer će sve biti zauzeto baštama kafića.
A pošto sve te kafiće drži bivši i sadašnji kadar MUP i DB od toga nažalost nema ništa
 
Ovo pričam generalno. Svega ima sasvim dovoljno dok se ne popuni, jer nažalost kod nas se takva logika (način razmišljanja) može videti na mnogim mestima.
 
Ada nema problem sa mestima za kupanje. Možda nije baš najproporcionalnija gustina kupača na plaži, ali ja zaista nemam razumevanja za ljude koji ne mogu da pešače 300m pa se svi nabiju na početak.

Ko voli gužvu naći će je, ko hoće da se kupa na miru, takođe će naći svoj prostor.

Ada ima problem sa kolima, a taj problem se može rešiti sa još par vozića i zoniranjem Starog obrenovačkog puta.
 
Nije problem u pešačenju i mestu na plaži nego ako već pričamo o zaštićenoj zoni tolika količina kafića na zaštićenom prostoru stvara buku koja je nepotrebna, da ne pričamo đubretu i svemu ostalom.
 
Nije cela Ada zaštićena, već samo neki delovi. Nisam ispratio baš poslednju zonu zaštite, ali ona gljivarska zona je dovoljno daleko od kafića.
 
  • Sviđa mi se
Reagovanja: ink
Zaštićeno područje obuhvata poluostrvo Ade Ciganlije, uokvireno Savom na površini od oko 290 hektara, zatim Savsko jezero i sa njim povezano taložno jezero, nasipe koji Adu povezuju sa obalom, kao i Čukarički rukavac sa obalom gde se uliva Topčiderska reka. Površina zaštićenog prirodnog dobra obuhvata oko 471 hektar i nalazi se u javnoj, u privatnoj i u državnoj svojini.

Pa onda kaže:

zabranjuju se sve radnje i aktivnosti koje ugrožavaju ili menjaju njegova svojstva, posebno smanjenje procenta zelenih površina, širenje područja pod golf terenima, izgradnja trajnih objekata (ugostiteljskih, turističkih, stambenih, ekonomskih, privrednih

A upravo se kafići šire u zaštićenoj zoni
 
Ne razumem kako misle da presele zoo vrt na Adu, kada se ona nalazi na silaznoj putanji aviona koji sleću na aerodrom. Takođe mi nije jasno kako misle da rasele to mini naselje.
 
Evo konacno nesto lepo na Adi. Jos parkinga. Odlican projekat. Da li bi Beobild eksperti Dragan sa Fruske gore, Gaga i drugi bili ljubazni da nam okace pe-de-er Ade i objasne kako je ovo potrebno i korisno.
IMG_8545.JPGIMG_8546.JPGIMG_8548.JPGIMG_8549.JPGIMG_8551.JPGIMG_8552.JPGIMG_8553.JPGIMG_8554.JPG
 
Zasto se uopste dozvoljava ulaz automobilima na Adu?
 
Evo konacno nesto lepo na Adi. Jos parkinga. Odlican projekat. Da li bi Beobild eksperti Dragan sa Fruske gore, Gaga i drugi bili ljubazni da nam okace pe-de-er Ade i objasne kako je ovo potrebno i korisno.
Pogledajte prilog 183766Pogledajte prilog 183767Pogledajte prilog 183768Pogledajte prilog 183769Pogledajte prilog 183770Pogledajte prilog 183771Pogledajte prilog 183772Pogledajte prilog 183773
'ladno su izbetonirali Adu..?
Ja baš gledam kako je onaj glavni ''put'' na staroj strani nepotrebnih dimenzija, preširok je...a oni ga 'ladno poduplali..!
Nečuveno!
 
Bice jos betoniranja, prosirivanja, asfaltiranja. Nadamo se da ce uskoro i na Adu uci autoput sa zaustavnim trakama i da ce ona naplatna rampa postati prava naplatna rampa kao u Vrcinu!
 
Bice jos betoniranja, prosirivanja, asfaltiranja. Nadamo se da ce uskoro i na Adu uci autoput sa zaustavnim trakama i da ce ona naplatna rampa postati prava naplatna rampa kao u Vrcinu!
A ja se nadam da će jedne sezone osvanuti zabrana ulaska za motorna vozila...
Stvarno nema potrebe za tolikim brojem vozila pogotovo još ako je u pitanju ''zaštićena zona''...!
 
Godinu-dve pre no što će nasip nastati, prelazio sam s ćaletom na Adu skelom. Preko, na nasipu, bila je kafana tipa sklepotina uronjena u džunglu. Tu su matori uz kartanje cepali špricere i piva, a mi klinci se motali dole oko vode, hvatali žabe u trsci, i neko je uvek pecao. Jedno bajkovito sećanje. :)
 
Vrh